Het centraal van 13 oktober

Het centraal van 13 oktober

Een nieuwe dag is weer aangebroken! En de bewoners hebben alweer een centraal gehad. In dit bericht lees je de meest belangrijke besproken punten van 13 oktober terug.

José opent het centraal met de financiën. Er zit op dit moment ruim 6000 euro in de kas. Al snel begint Romy over het onderwerp dat gisteren de hele dag de loods in zijn greep heeft gehouden, een eventuele caravan van José en René. Zoveel gedoe als het gisteren opleverde, zo weinig gedoe is er vandaag om de caravan. René vertelt dat hij en José nog na zullen denken over een eventuele caravan. Tot die tijd zullen ze slapen in het atelier. Vervolgens worden de evenementen besproken. Onder andere de Horror Markt en Ladies Night komen ter sprake. Alle verantwoordelijken vertellen waar ze mee bezig zijn en hoe de evenementen eruit komen te zien.

Chipp brengt dan de Utopiaanse verzoeningscommissie ter sprake. Deze commissie is in het leven geroepen om bijvoorbeeld begrotingen te controleren. Echter merkt hij dat dit niet echt werkt, omdat iedereen zijn begrotingen toch gewoon doorvoert. Daarom stel ik voor dat we deze commissie stoppen. We hebben nu natuurlijk ook een rechter reageert Billy. Maar Linda is het er op haar beurt niet helemaal mee eens. Er ontstaat een discussie over het controleren van de begrotingen. Uiteindelijk wordt besloten dat de begrotingen allemaal moeten worden gecontroleerd voordat een evenement op de webwinkel wordt aangeboden.

Met het vertrek van Noah en de komst van Senna en Baldr zullen er sommige roosters moeten worden aangepast. Taken worden herverdeeld en de twee nieuwelingen worden opgenomen in de taakverdeling. Nieuwe bewoner Baldr heeft ook het een en ander te vertellen. Hij is nu een paar dagen binnen en verbaast zich over het aantal regels in Utopia. Zijn we nou een kleuterschool vraagt hij zich hardop af.  Want zo voelt het namelijk soms wel voegt hij eraan toe. Beau antwoordt dat er regels moeten zijn omdat er vaak afspraken worden gemaakt die niet worden nagekomen. Baldr is het daar niet helemaal mee eens. Als afspraken verslappen, dan ligt dat aan de personen. Een taakstraf geven vind ik echt onzin benadrukt hij.  Billy probeert Baldr vervolgens uit te leggen dat regels in Utopia nodig zijn. Zo’n straf is er om ervoor te zorgen dat bepaalde dingen echt niet meer gebeuren. En legt uit dat sommige regels worden bedacht als experiment. De verzoeningscommissie en de rechter komen weer ter sprake en er ontstaat een flinke discussie. Baldr heeft zijn punt nog steeds niet duidelijk kunnen maken en heeft er weinig hoop in. Als dit het niveau is wat we willen aanhouden… belachelijk zucht hij. We kunnen wel allerlei dingen verzinnen maar we moeten wel voet bij stuk houden gaat hij verder. Daarna wordt er nog wat nagepraat maar de discussie is dan echt ten einde. En het centraal van 13 oktober ook!

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 3    Gemiddelde: 3.3/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *