Het centraal van 23 oktober

Het centraal van 23 oktober

De bewoners hebben weer van alles besproken in een centraal. In dit bericht lees je de belangrijkste besproken punten van 23 oktober terug.

José begint het centraal over de bar die Johan aan het bouwen is. Er is hier helemaal geen factuur voor merkt ze op. De materialen voor de bar zijn stiekem besteld door Johan, Jacco, Baldr en René. Dit heeft Johan besteld via de telefoon en hij heeft dit niet verteld aan de groep. José is er vervolgens achter gekomen en ze vindt de actie van Johan niet acceptabel. De overige bewoners willen dat Johan een straf krijgt. Voor Johan die tijdens alle beschuldigingen zijn mond heeft gehouden, is nu de grens bereikt. Als hij hoort dat de groep hem wil bestraffen, loopt hij kwaad de loods uit. Ondanks het vertrek van Johan, blijft de situatie het onderwerp van gesprek. Er wordt besloten een nieuwe regel in te voeren, zodat dit soort stiekeme bestellingen niet meer plaats kunnen vinden. Wie wat bestelt zonder toestemming van de groep, kan alles zelf terugbetalen zegt Billy. De meerderheid van de bewoners stemt hierin mee. Dit betekent ook gelijk dat Johan een extra boete van 500 euro krijgt. Deze schulden worden van zijn zakgeld afgetrokken. Terwijl Johan al een half uur weg is van het centraal gaat het nog altijd over hem. Beau vertelt de groep dat het volgens haar geen zin heeft om er zonder hem over door te praten en komt met een oplossing. Ze wil een Utopiaanse valuta beginnen, waarmee betaald kan worden. Iedereen heeft zijn valuta contant in zijn handen legt ze uit. Met deze valuta moet dan afgerekend worden bij de financiële bewoners. Zo kunnen er geen fouten gemaakt worden en kan je alleen wat kopen als je zelf daadwerkelijk geld hebt. Beau noemt deze valuta dummygeld en hoopt hiermee financiële onduidelijkheid te voorkomen. Tot haar grote teleurstelling wordt er vanuit de groep nauwelijks op dit plan gereageerd. Nadat de evenementen en de merchandise zijn besproken wordt het centraal afgesloten. Met een boete voor Johan maar zonder een besluit over Beau haar dummygeld.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 12    Gemiddelde: 3.7/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *