Het centraal van 30 oktober

Het centraal van 30 oktober

De bewoners zijn weer bijnelkaar gekomen voor een centraal. In dit bericht lees je de belangrijkste besproken punten van 30 oktober terug.

Billy opent het centraal en begint over de horror markt. Ze laat aan de groep weten dat ze achtduizend euro hebben opgehaald met de markt. Dit is niet slecht, aangezien de kaartverkoop minder was. Daarna wil ze nog iets bespreken met de groep. Gisteren hebben de bewoners muntjes als fooi gekregen. Maar dit is volgens Billy niet de bedoeling. Vanaf nu spreken de bewoners af dat ze alleen fooi ontvangen in de vorm van cash.

De financiën komen daarna ter sprake en René laat weten dat de bv 9040 euro in de plus staat. Positief nieuws dus maar al snel gaat het over José. Zij is vorige week met de financiën gestopt. Dit omdat ze er klaar mee was dat iedereen zijn eigen keuze maakte, zonder met haar te overleggen. Billy en Romy proberen José weer te overtuigen om de financiën op te pakken. Het lijkt niet veel indruk te maken op José en ze zegt dat ze er nog even over zal moeten nadenken. Linda en José spreken met elkaar af om op papier te zetten hoe zij de financiële taken voor zich zien en welke rol de bewoners hierin spelen. Dan kan José beslissen of ze het alsnog wil doen.

Al eerder hebben de bewoners het erover gehad om ideeën en doelen te bedenken voor het toekomstige Utopia. Wat willen de bewoners nog bereiken met elkaar en wat vinden ze leuk om nog te doen? Baldr laat weten dat iedereen voor vrijdag op papier moet zetten wat zijn of haar ideeën zijn. Samen met Billy zal hij de briefjes doorspitten en kijken waar de groep mee aan de slag kan. Romy vraagt zich vervolgens af wie graag de bar met haar wil oppakken. Ze weet dat Johan graag wil, maar ze vraagt zich af of meerdere erin geïnteresseerd erin zijn. Baldr en René bieden zich ook aan. De groep besluit dat Johan voortaan Romy zal helpen, aangezien hij het zo graag wil.

Bij de grachtenparade is er weer gedronken door de bewoners, aangezien niet iedereen hoefde mee te helpen. De discussie over het drinken van alcohol van de bv waait al snel weer op. Zo vinden een aantal dat het tijdens een evenement meehelpt aan de sfeer als de bewoners mogen drinken. De vraag is nu of er dan drank uit de liquor store gekocht moet worden en de Utopianen rood mogen staan door een fles drank hier aan te schaffen. De groep spreekt af om van de liquor store een soort noodwinkel te maken, waar bewoners drank mogen aanschaffen als ze het niet meer hebben en niet meer genoeg geld hebben. Chipp stelt voor om ook de optie te geven aan bezoekers om iets van de liquor store te kopen, zo kan er nog meer geld in het dierenfonds potje komen. De groep heeft alles besproken wat ze wilden en ze sluiten rustig het centraal af.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 10    Gemiddelde: 2.3/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *