Het centraal van 9 oktober

Het centraal van 9 oktober

Een nieuwe dag is weer begonnen en de bewoners hebben alweer van alles besproken in een centraal. In dit bericht lees je de belangrijkste punten van 9 oktober terug.

Voor het centraal begint wordt er eerst gezongen voor jarige Romy. Daarna neemt Linda het woord en vertelt wat over de financiën. Het zakgeld boodschappengeld en de winst kunnen de bewoners allemaal bekijken op het blaadje die Linda heeft opgesteld. Ze gaat verder en begint over de takenlijst. Een tijd geleden is er een takenlijst opgesteld, waar alle taken in Utopia in staan. De bewoners krijgen voor deze taken betaald. Volgens Linda kunnen er een aantal dingen weggehaald worden.

Dan neemt Cemal het woord over. En spreekt de groep streng toe. Laatst hebben Jacco en Johan, om een statement te maken, kleding van de winkel aangetrokken ter promotie. Hierdoor heeft Cemal een trui, die al gedragen is, opgestuurd naar een klant. De klant was hier natuurlijk niet blij mee. Jacco en Johan ontkennen dat ze deze trui hebben gedragen, wat Cemal alleen maar bozer maakt. Hij verheft zijn stem en stelt dat het een maat L was, wat volgens hem vertelt dat Jacco hem gedragen heeft. Er ontstaat een hevige discussie over wie de kleding gedragen heeft. Uiteindelijk dringt tot Cemal door dat hij niet zeker kan weten of de mannen echt de trui hebben gedragen en hij biedt zijn excuses aan.

Johan geeft daarna aan dat hij graag wil weten hoeveel iedereen uitgeeft. Daarom eist hij een lijst, waarop uitgeschreven staat hoeveel elke bewoner uitgeeft. Linda vindt dit op haar beurt niet nodig, aangezien iedereen evenveel zakgeld mag uitgeven en er op dit moment alleen geld aan investeringen uitgegeven mag worden. Billy staat achter Johan en zegt dat het geen rare vraag is, het is normaal dat uitgaves worden bijgehouden en worden doorgespeeld naar de bewoners. José en Linda hebben het gevoel alsof Johan hun wil controleren maar stemmen uiteindelijk toch in met het plan.

Billy stelt vervolgens een vraag aan de groep. Binnenkort zullen Jacco en zij 15 maanden in Utopia wonen. Normaliter krijgen de bewoners met 15 maanden een groot cadeau of geldbedrag van de bv. Aangezien het op dit moment niet goed gaat met de bv, stelt ze de vraag of de groep ermee eens is dat Jacco en zij alsnog een cadeau krijgen. Vrijwel iedereen stemt met dit plan in en iedereen gunt de twee een cadeau, behalve Chipp. Hij vindt dat er over nagedacht moet worden. Aangezien er op dit moment geen geld uitgegeven kan worden, vindt hij dat er ook geen geld uit kan gaan aan zo’n cadeau. Ik vind dit echt bot reageert Billy. En vindt dat Chipp twee hele verschillende dingen met elkaar vergelijkt. De discussie gaat lang door, Billy en Chipp komen er maar niet uit. Billy besluit het onderwerp af te ronden, aangezien zij en Chipp het maar niet eens worden. Het financiën team zal een kijkje nemen of er ruimte is voor het cadeau.

Sinds kort hebben Billy en Cemal de Utopia markt van Beau en Chipp overgenomen. Aangezien Senna in het dagelijks leven een marktkoopman is, heeft hij boordevol ideeën over de markt. Daarom hebben Billy en Cemal Senna bij de markt betrokken en zal hij voortaan bij team Markt horen.

Chipp vraagt zich af of er nog ideeën zijn voor de secret box. Deze ruimte komt weer vrij en hij wil graag iets nieuws op deze plek hebben. Dit brengt Cemal op een ander idee namelijk een nieuwe indeling van de loods. Hij besluit dat de bewoners binnenkort met plannen moeten komen voor meer ruimte. Billy merkt op dat de groep erg onrustig is en de concentratie ver te zoeken is. Daarom maakt ze een einde aan het centraal.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 2    Gemiddelde: 2/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er is 1 reactie op dit artikel
  1. Marja at 13:44

    Billy heeft al genoeg geld binnen gehengeld voor die neus, die heeft haar cadeau al gehad. Het is trouwens geen verdienste om zo lang in utopia te blijven en dan ook nog een cadeau te eisen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *