Het heftige centraal van 27 oktober

Het heftige centraal van 27 oktober

Tijd voor het centraal, een heftig centraal. In dit bericht lees je de belangrijkste besproken punten van 27 oktober terug. Niet iedereen is op tijd en daar baalt Billy nogal van. Ik vindt dit echt niet oké laat ze weten. Ik heb geen zin om te wachten, ik heb het hartstikke druk voegt ze er geërgerd aan toe. Als iedereen er uiteindelijk is neemt José het woord.

José heeft deze week haar functie met betrekking tot de boekhouding neergelegd omdat ze geen zin meer heeft in het gezeur van veel mensen. De bewoners vinden het erg jammer en iedereen vindt dat Linda en José het uitstekend hebben gedaan. Romy laat weten dat ze het heel erg vindt dat er gisteren door niemand is gereageerd toen José vertelde dat ze met de financiën zou stoppen. Ik schaam me er echt voor dat niemand een kik heeft gegeven voegt ze eraan toe. De reden dat José van de financiën af wil is omdat er door Johan, zonder te overleggen telefonisch materialen zijn besteld. Ik heb geen zin om een pionnetje te zijn voor de rest die het verpest laat José weten. Billy wil op haar beurt graag een nieuwe regel instellen om te zorgen dat er geen geld van de bv wordt uitgegeven wat er niet is. En vindt het een kinderachtige maatregel om alle leveranciers te bellen dat er maar één persoon producten mag bestellen. Maar het is blijkbaar nodig benadrukt ze terwijl ze haar schouders ophaalt.

Romy oppert om al het zakgeld af te nemen van degene die in overtreding gaat. Johan gaat hier fel op in, hij is het er totaal niet mee eens is. Hij denkt dat er dan andere problemen gaan ontstaan dit omdat diegene dan honger kan krijgen en als gevolg eten gaat stelen van de bv. Baldr is het er ook niet mee eens en vindt niet dat je iemand zijn eten kunt afnemen. Kunnen we niet even nadenken over een goede oplossing, in plaats van meteen iemand te executeren voegt hij eraan toe. Daarna ontstaat er een heftige discussie over het wel of niet straffen van degene die geld uitgeeft van de bv terwijl het er niet is. Billy stelt voor om de telefoon in haar beheer te houden, zodat de bewoners aan haar moeten vragen of ze kunnen bellen en uitleggen waar zij voor willen bellen. Daar is Linda het niet mee eens en er wordt dan ook besloten de telefoon bij de financiën te houden. Linda zit voor nu alleen op de financiën en René doet de boekhouding tot 1 december. Daarna wil hij het graag overdragen aan Linda, maar Linda heeft daar helemaal geen zin in. Ook de rest van de bewoners biedt weerstand op dit voorstel. De algehele mening is dat de financiën niet door één persoon gedaan moet worden. José voelt zich ook op haar tenen getrapt, zij wist namelijk niets van dit plan. Dit zou dus betekenen dat ik het tot 1 december zou doen en dan weggebonjourd zou worden vervolgd José boos. René laat weten dat dit altijd al het plan was. Ik wist van niks! Schei uit René! roept José gefrustreerd uit. Chipp geeft ook zijn mening en laat geërgerd weten dat niemand van de groep René op de financiën wil hebben.

Na deze heftige discussie begint Fay over de 150 euro die zij en Demi gisteren voor de videoclip hebben gekregen. Ze dachten dat ze het geld zelf mochten houden, maar afgelopen avond bleek dat sommigen daar anders over dachten. Iedereen doet zijn zegje en het merendeel is het erover eens dat de tweeling het geld zelf mogen houden. Alleen Johan is van mening dat het geld naar de bv moet. Alles wat hier verdiend wordt moet naar de bv, anders ga ik ook een maas in de wet zoeken zodat al mijn geld voor mezelf is zegt hij geërgerd. Voor nu mag de tweeling het geld houden, maar de bewoners vinden het wel een lastige kwestie dus er zal over nagedacht worden en tijdens het volgende centraal besproken worden.

De Halloween markt is aanstaande zondag en er is nog veel te doen. Alle plannen worden besproken en er wordt een planning gemaakt. Morgenavond zal er weer een salsa les zijn om nog een keer te oefenen voor de salsa avond op 4 november. Ook worden er afspraken gemaakt voor de kleding die er gedragen gaat worden. Er wordt afgesproken dat er voor 15 euro aan gouden accessoires besteld mag worden voor de salsa avond.

Romy begint daarna over de bar. Ik wil er zeker niet vanaf, ik vind het namelijk heel leuk. Ik wil er alleen graag iemand bij omdat er nogal wat dingetjes zijn gebeurd zegt ze. Johan en Baldr willen haar graag helpen en maandag wordt er een beslissing genomen. Daarna bespreekt Baldr het laatste punt van het centraal. Hij vertelt dat hij bezig is met een teambuilding uitje omdat hij vindt dat de groep wat hechter moet worden. Billy vindt het een mooi idee en wil graag een avond met de groep sparren over nieuwe doelen en ideeën die uitgevoerd kunnen worden in Utopia. Met veel gezelligheid en een hapje en een drankje. En daarmee eindigt het centraal van vandaag.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 11    Gemiddelde: 3.5/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *