Het centraal van 17 november

Het centraal van 17 november

Een nieuwe dag in Utopia is aangebroken en de bewoners hebben alweer van alles besproken in een centraal. In dit bericht lees je de belangrijkste besproken punten van 17 november terug.

René neemt als eerste het woord en zegt dat hij graag even met de groep wil mediteren. Het centraal wordt vandaag gestart met een paar minuutjes zen tijd. Baldr neemt daarna het woord en vertelt dat iedereen vandaag de mogelijkheid heeft om alle financiën in te kijken. Op de bank staat op dit moment ongeveer 4000 euro en er zit ruim 2000 euro in de kas. Er moeten nog wel wat rekeningen worden betaald. Na betaling daarvan staat de kas op -3720 euro.

Billy vraagt naar de dubbele betalingen die er blijkbaar zijn gedaan. Deze zijn nog niet mee berekend in de huidige stand van zaken zo vertelt Baldr. En vertelt dat het financiën team de afgelopen maanden tot op de bodem gaat uitzoeken. Dat is behoorlijk tijdrovend maar wel nodig legt hij verder uit. Beau vraagt zich af hoe zulke fouten in de toekomst voorkomen kunnen worden. Volgens Baldr is het belangrijk een duidelijke overdracht te doen van de financiën, zodat mensen die nieuw zijn op die functie wel weten hoe het zit. Daarom willen Baldr en Linda een financieel expert inhuren om ze te helpen. Maar dit kost natuurlijk wel geld voegt Baldr eraan toe. Maar we denken dat het wel echt nodig is benadrukt hij. De groep reageert nuchter. Als het nodig is dan moet het.  Na deze mededeling bespreekt de groep de algemene zaken rondom de financiën. Het gebruik van cartridges, de verkoop van kaarten en de webshop komen onder meer aan bod.

Billy neemt het woord en begint over de evenementen. Ze vertelt dat het erg goed gaat met de kaartverkoop van de kerstmarkt, tot grote blijdschap van de groep. Er wordt afgesproken dat Linda en Romy zich gaan bezighouden met de kerst merchandise. Plotseling ontstaat er een kleine irritatie tussen Chipp en René, die zich overduidelijk aan elkaar ergeren. Dit wordt snel afgekapt door Billy. Laten we het zakelijk houden zegt ze streng. Na de kerstmarkt worden ook de Foute Avond en de Kookwedstrijd besproken.

René vertelt dat het goed gaat met zijn huisje. Beau meldt dat haar huisje binnen is bij de monteurs. Ik hoop dat het volgende week gebouwd zal gaan worden. En meldt ook nogmaals dat de caravan een andere plek zal krijgen maar wel op het terrein zal blijven voor José. Fay vertelt daarna dat ze wat leuks wil doen met de groep. Op 5 december willen ze een dobbelspel spelen met de groep, om Sinterklaas te vieren. De groep reageert enthousiast en heeft er zin in. René heeft nog een leuke aanvulling, hij wil Sinterklaas uitnodigen om op die dag langs te komen. Na het bespreken van de overige zaken gaat de groep na een kort en rustig centraal uit elkaar.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 4    Gemiddelde: 3/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *