Johan, René en Chipp zijn de genomineerden na de laatste stemronde van dit jaar

Johan, René en Chipp zijn de genomineerden na de laatste stemronde van dit jaar

En toen was het moment daar, de laatste stemronde van Utopia 2017! Wie worden de genomineerden? En wie zal de mini samenleving nog moeten verlaten?

Zoals gewoonlijk wordt eerst de zwarte envelop gehaald met daarin de publieksstemmen. Beau gaat deze ophalen en als ze weer terugkomt in de loods, krijgt ze een luid applaus van de groep. De laatste stemming van 2017 we gaan beginnen zegt ze. En maakt vervolgens bekend welke bewoners een publieksstem krijgen. Billy krijgt de eerste, gevolgd door Chipp en als laatste krijgt Linda en Fay er een. Dit hadden ze niet verwacht. Vervolgens is het tijd dat de bewoners zelf hun stem uit mogen brengen.

Demi gaat als eerste. En laat weten dat zze haar stemmen gaat verdelen. Haar eerste stem gaat naar Johan dit omdat hij erg vaak negatief is geweest. Ze vindt wel dat hij laatste tijd wel positiever is geworden. Haar overige twee stemmen gaan naar iemand die haar een beetje ongemakkelijk laat voelen, René. Dan is de beurt aan Madilia. Ze spreekt Chipp aan. Bij de vorige stemming is ze op genomineerd dankzij hem. Zal ik nu wraak nemen vraagt ze hardop af. Toch heeft ze uiteindelijk besloten om voor het groepsbelang te kiezen. Ze is klaar met de seksistische opmerkingen en de manier waarop Johan zijn eigen plan trekt. Ze drie stemmen aan Johan.

Romy geeft ook een stem aan Johan. Je hoeft niet te veranderen als persoon maar houd wel rekening met elkaar legt ze verder uit. Haar tweede stem is een motivatiestem voor Baldr. Romy had veel verwachtingen van de nieuweling maar ziet dit nu nog niet terug. De laatste van Romy gaat naar René. Ze wil dat hij zich vaker laat zien en vindt dat hij de laatste tijd aan het verslappen is.

Linda spreekt Baldr en Chipp aan, ze heeft getwijfeld of ze op hen moest stemmen. Toch gaan haar stemmen naar Johan. José loopt daarna naar voren. Haar eerste stem gaat naar Baldr, omdat ze vindt dat hij zijn plannen niet uitvoert. Haar overige twee stemmen gaan naar Chipp, vanwege zijn negatieve houding en de manier waarop hij zijn zin doordramt. Dan is Billy aan de beurt. Haar eerste stem gaat naar Johan. En legt uit dat ze zijn gedrag niet vindt kunnen en hij geen rekening met de groep houdt. Dan haar overige twee stemmen. Johan en Billy hebben natuurlijk de laatste tijd veel botsingen gehad en daarom geeft ze nu haar grenzen aan. Tot hier en niet verder benadrukt ze stellig. Haar laatste twee stemmen zijn dus ook voor Johan.

Fay brengt daarna haar stemmen uit. Ze spreekt René aan en benoemt dat hij de laatste tijd veel alleen is. Hij past niet meer in haar Utopia. Ze geeft drie stemmen aan René. Beau is de laatste vrouwelijke bewoner die haar stemmen uitbrengt. Het lijkt erop dat ze voor René en Johan gaat kiezen, maar ze legt uit dat ze deze twee mannen nodig heeft voor het bouwen in Utopia. Haar drie stemmen gaan naar Baldr.

Chipp trapt de stemmen van de mannen af. Hij zal dit keer niet op Madilia stemmen aangezien hij vindt dat ze compleet is veranderd. Zijn drie stemmen gaan naar René omdat ze het moeilijk met elkaar kunnen vinden. Voor Senna is het zijn eerste stemming. Hij is erg zenuwachtig en begint lachend zijn praatje. En laat weten dat in zijn Utopia gezelligheid belangrijk is. Er zijn twee dames waar ik minder mee kan vertelt hij verder. Dit zijn Madilia en Linda. Hij geeft twee aan Madiila en één aan Linda. Dit omdat hij Linda meer nodig heeft in Utopia. Dan is Baldr. Hij geeft één stem aan Beau, het incident met de caravan die ze aan José heeft verkocht zit hem nog steeds dwars. Zijn overige twee stemmen gaan naar Billy. Hij vindt dat ze haar tijd heeft uitgezeten.

Johan loopt dan naar voren. Hij reageert op de stemmen die hij heeft gekregen. Dat jullie nu allemaal daar schijnheilig zitten, prima zegt hij geïrriteerd. Hij geeft twee stemmen aan Linda, omdat hij vindt dat ze veel zeurt en kritiek heeft. De andere stem gaat naar Billy. Schijnheilig, schijnheilig boontje  zegt hij, waarna hij de krijtstrepen op de borden zet. Cemal is aan de beurt. Hij stemt dit keer anders dan normaal. Ik stem op een systeem roept hij. En geeft zijn stemmen aan Chipp, Demi en Fay, omdat ze zich hebben afgesplitst van de groep. Dat is niet zijn Utopia.

Nieuweling Mehmet neemt dan het woord. Hij stemt op Johan. En vindt dat hij zich moet aanpassen aan de groep. Gedraag je even wat beter joh, kleine moeite toch drukt hij hem op het hart. René neemt als laatste het stokje over. Ik stem op iets waar ik faliekant op tegen ben begint hij met een verheven stem. Respect, integriteit en samenhorigheid voegt hij eraan toe. Zijn drie stemmen aan Chipp. De botsingen tussen de twee hebben duidelijk hun sporen achtergelaten.

Degene die de meeste stemmen hebben gekregen en genomineerd zijn, zijn Johan met veertien stemmen, René met negen en Chipp met zeven stemmen. De nominaties zijn voorbij en de bewoners, sommigen nog in shock door de uitkomst, gaan weer uit elkaar. Ben jij het ermee eens?

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 55    Gemiddelde: 3/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 13 reacties op dit artikel
 1. Floris at 21:25

  Denk dat Johan wel naar huis gaat, de mensen zijn hem gewoon spuug zat. Tijd voor een paar mensen met hersens in hun kop graag in die Loods, zou de groep goed doen.

 2. Ruud at 22:34

  Mehmet. is gewoon een meeloper .al in het begin zei hij boven bij die twee ouwehoeren dat hij van hunop Johan moet stemmen…..nu zit hij weer boven bij alle dames op de vliering een thee kransje met al de dames…rot lekker op MEHMET

 3. Ruud at 14:07

  Weer Billy niet ze zijn allemaal bang voor haar….Baldr is re minste die Billy stemmen geeft.
  Of mag Billy Bakker niet uit Utopia van de mensen achter de schermen! !!!!!!!!

 4. Sientje at 13:45

  Waarom stemmen wij eigenlijk ? Er wordt helemaal niet gereageerd op publiekstem ! Interesseert hun niet en Bil al helemaal niet krijgt steeds publiek stem waardeloze stemmerij …Zit dat mormel er nog in !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *