Het centraal van 22 december

Het centraal van 22 december

Een nieuwe dag is weer aangebroken en de bewoners hebben alweer van alles besproken in een centraal. Hier lees je de belangrijkste besproken punten van 22 december terug.

Mehmet begint het centraal met de financiën. Er wordt meer duidelijkheid gegeven over de uiteindelijke winst die gemaakt is met de Utopia markt van vorige week. Het komt ongeveer uit op 3500 euro. Ook de voorgestelde structuur van Beau en Linda wordt besproken. Hij is al een maand geleden gepresenteerd maar er zou vanaf 1 januari meer duidelijkheid komen. Veel bewoners zijn het echter alweer vergeten en om die reden komt Beau en Linda maandag met een uitgewerkt plan. Daarnaast wordt er afgesproken dat iedereen gaat nadenken over een manier waarop alle doelen verwezenlijkt kunnen worden en wat dit gaat kosten en wat er voor nodig is.

Vanavond is de finale van de kookwedstrijd en daar moeten nog wat voorbereidingen voor getroffen worden. Chipp en Billy hebben voor vandaag een strakke planning opgesteld en die wordt gedeeld met de groep. Ook de menu’s van beide teams worden doorgenomen. Senna vertelt daarna enthousiast wat zijn plan is voor de ouderendag die hij organiseert. Ook komt de Voutte Afont aan bod die tot Senna zijn vreugde compleet is uitverkocht. Daarna begint hij over het carnavalsfeest. Linda is het niet helemaal eens met de carnavalspakjes die voor vijftig euro mogen worden uitgezocht. Ik vind vijftig euro voor een pakje heel veel geld en ik vraag me af of dit is meegenomen in de begroting vraagt Linda aan Baldr.

Johan laat weten dat hij gehoord heeft dat bepaalde mensen niet op zijn evenement willen werken en hij wil graag weten wie dat zijn. Daarbij wordt ook de markt van vorige week aangehaald, Johan werd toen erg bekritiseerd omdat hij niet op zijn plek stond. Hij heeft echter veel geld binnengehaald met het maken van polaroidfoto’s en daarom vergeven een aantal bewoners hem dat. Alleen Cemal en Beau zijn nog fel in hun standpunt en laten hem dit weten. De vuurwerkdiscussie laait vervolgens ook weer op en veel verschillende meningen en de daarbij horende argumenten vliegen over tafel. Billy en Madilia zijn het totaal niet eens met vuurwerk maar laten het er maar bij zitten.

Chipp vertelt dat hij bezig is met onderzetters en zijn shirts. Billy vraagt of de winst daarvan naar zijn bv gaat of naar de algemene bv. Chipp geeft aan dat dit in zijn zakken belandt en af en toe Johan inhuurt om wat klusjes voor hem te doen. De groep reageert hier verdeeld op, sommige vinden dat Chipp de onderzetten en shirts te veel naar zich toe trekt. Er wordt nog even gediscussieerd over de juiste verdeelsleutel maar uiteindelijk trekt Chipp aan het langste eind. En daarmee eindigt het centraal van vandaag.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 4    Gemiddelde: 2.3/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *