Het centraal van 29 december

Het centraal van 29 december

De bewoners zijn op deze nieuwe dag alweer bij elkaar gekomen om van alles te bespreken in een centraal. Je leest hier de belangrijkste besproken punten van 29 december terug.

Het centraal begint wat verlaat door al het drankgebruik van afgelopen avond. Als iedereen zich verzameld heeft begint Cemal met het eerste punt. Hij deelt mede dat hij graag de helft van zijn zakgeld wil investeren in vuurwerk. Dit is de laatste oud en nieuw in Utopia en het moet one hell of a party worden voegt hij eraan toe. Romy vindt het allemaal prima, maar dan wel op één voorwaarde. Dat is dat je niet drinkt grapt ze omdat hij afgelopen avond aardig dronken was. Ook de andere bewoners hebben er geen problemen mee en het belooft dus een knallend begin van het nieuwe jaar te worden. De groep gaat over naar de verdeling van de winst bij evenementen. Er is onlangs volop gediscussieerd over een nieuwe verdeelsleutel en daar gaan de bewoners nu op verder. Er wordt besloten dat 25% van het geld naar de initiatiefnemer van een evenement gaat en 75% naar de bewoners die hebben gewerkt. Bewoners die geen arbeid hebben verricht zien geen geld in hun portemonnee verdwijnen. Nadat dit onderwerp is afgesloten, neemt Linda het woord over. Ik wil nog even zeggen dat ik de ouderenavond echt top vond zegt ze. De bewoners knikken instemmend. Ik had hetzelfde saamhorigheidsgevoel als wanneer we hoorden dat Utopia ging stoppen voegt ze eraan toe.

Daarna heeft Madilia nog een mededeling rondom de boodschappen. Al drie maanden lang regelen Linda en zij alles voor de bewoners.  We vonden het heel leuk maar we denken dat het tijd is voor iemand anders om het te doen voegt ze eraan toe. De bewoners reageren vol begrip maar wie gaat het nu doen? Johan stelt voor dat iedereen het zelf doet maar daar is de groep niet heel enthousiast over. Baldr werpt zich op om het stokje over te nemen en dat vindt iedereen iedereen prima. Madilia en Linda zijn niet de enigen die hun taken neerleggen, ook Romy heeft een mededeling. Ik ga stoppen met de bar zegt ze.  Johan staat er vanaf nu dus alleen voor. Ook José stopt ergens mee, namelijk het koken op de vrijdag. Ze heeft het simpelweg te druk. Wat wordt er gegeten op Oudjaarsdag? Madilia en ik gaan een driegangenmenu maken en het lijkt ons ook leuk als iedereen zich een beetje netjes kleedt zegt Linda. Verder worden de plannen voor de hele avond besproken en het belooft een drukke maar gezellige avond te worden. Daarmee is het laatste onderwerp meteen besproken en zit het centraal van vandaag erop.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 10    Gemiddelde: 3.9/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *