De groep komt bijeen om over de structuur van Beau en Linda te praten

De groep komt bijeen om over de structuur van Beau en Linda te praten

Gisteren hebben Linda en Beau een presentatie gegeven waarin ze een nieuwe structuur hebben voorgesteld. Hierop kwamen een aantal vragen en verbeterpunten naar boven. Nu komt de groep weer bij elkaar om een definitieve beslissing te nemen, zodat ze 1 januari kunnen beginnen met een nieuwe structuur.

Beau neemt het woord en geeft een korte samenvatting van het voorstel. Daarnaast stelt ze voor dat iedereen zijn of haar kritiek uit, zodat ze uiteindelijk tot een plan komen waarmee iedereen tevreden is. Als Beau is uitgepraat neemt René het woord. Hij vertelt dat hij zich niet goed voelt bij het voorstel van Beau en Linda. Ik vind, gelijke monniken, gelijke kappen voegt hij eraan toe.  Daarom is René het dan ook niet eens met de verdeelsleutel van de evenementen. Chipp valt hem bij en vindt ook dat de verdeelsleutel niet eerlijk is. Er ontstaat vervolgens een discussie waarbij Chipp, René en Beau veel aan het woord zijn. De discussie verloopt verder wel rustig. De bewoners worden het niet eens over de verdeelsleutel van de markt en andere evenementen. Bij de structuur van Beau en Linda staat het vast hoeveel iedereen tijdens een evenement of markt verdient. Chipp vindt echter dat niet iedereen even hard werkt en dat de initiatiefnemer van een evenement moet kunnen beslissen hoeveel een ieder verdient. Cemal haakt hier fel op in en er ontstaat weer een nieuwe discussie tussen de twee.

Na een tijdje slaat de sfeer in de groep om. Linda en Chipp worden het maar niet eens. Er is in de afgelopen weken niemand met een plan gekomen en dan komt er wat op tafel en dan is het niet goed schreeuwt Linda Chipp toe. Chipp vindt op zijn beurt dat er geen regels moeten komen voor de hele groep. Het enige wat we met z’n allen moeten is de huur betalen gaat hij verder. Omdat hij zijn eigen bv heeft vindt hij ook dat hij zijn eigen verdeelsleutel mag bepalen. De groep praat inmiddels druk door elkaar heen en de discussie over wel of niet werken tijdens evenementen blijft bestaan. Billy vindt juist dat de groep op evenementen met z’n allen moeten werken en dan ook allemaal geld moeten verdienen. Chipp vindt dat er naar inzet betaald moet worden. Dan krijg je willekeur gaat Billy verder.  Je bent gewoon bang snauwt Chipp terug.

Linda maakt vervolgens een einde aan de discussie. Ik wil dat we nu een keuze maken. Of het wordt het plan dat wij hebben gepresenteerd, of het plan dat alles volgens de 60%-40% deling verdeeld wordt spreekt ze de groep streng toe. Ook spreekt ze haar frustraties uit naar iedereen. Niemand is naar ons toegekomen en nu heeft iedereen commentaar gaat ze verder. De groep besluit om te stemmen en uiteindelijk stemt de meerderheid voor het plan van Beau en Linda en dit betekent dat er vanaf 1 januari een nieuwe structuur is, zoals Linda en Beau hem hebben bedacht. Johan is het hier niet mee eens en verlaat het centraal. Ook René is het er niet mee eens en geeft aan dat hij volgende week een nieuwe presentatie zal geven. Dat Johan weg is gelopen valt bij Beau verkeerd en  ze schreeuwt hem na. Kom dan hier valt Linda haar bij. Ondertussen is er ook een andere discussie gaande over de nieuwe structuur die René wil gaan presenteren. Linda stampt kwaad weg, gevolgd door José. Ook de rest verlaat de tafel de bijeenkomst zit erop.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 5    Gemiddelde: 2.8/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *