René houdt een presentatie voor de groep om het afgelopen en het nieuwe jaar te bespreken

René houdt een presentatie voor de groep om het afgelopen en het nieuwe jaar te bespreken

René roept de groep bijeen om de financiën van dit jaar samen te vatten en alvast vooruit te blikken op volgend jaar. Ik gooi hem er nu in zodat we hopelijk straks een gezonde, stimulerende discussie krijgen en dat we erover kunnen praten begint René zijn presentatie een andere kijk. Hij wil het graag hebben over belastingen, winnaarspot, markten en evenementen, vaste lasten en de verdeelsleutel.

Ook heeft hij gehoord dat Johan geopperd heeft om de gehele inhoud van de winnaarspot te doneren aan een goed doel, de René vindt dit een prachtig plan maar de meeste bewoners zien dat niet zitten en willen dat de pot gewoon naar de winnaar gaat. Beau wil graag de winnaarspot spekken door hard te werken aan het beste idee waar Chipp een tijdje geleden mee kwam. Maar ik wil dat iedereen hier hard aan werkt en niet één of twee personen. Als we met zijn allen hier serieus mee aan de slag gaan kunnen we daar veel geld mee verdienen voor in de pot vervolgd ze vastbesloten. Daarna worden er ideeën voorgesteld om de hoeveelheid voorraad voor volgend jaar vast te stellen. Een tijdlang zijn er een hoop discussies geweest over hoeveel voorraad er ingekocht moet worden en Madilia vindt het belangrijk dat iedereen dezelfde hoeveelheid heeft zodat daar in het nieuwe jaar geen discussie meer over zal ontstaan.

Met de voorraad wordt ook de bv van Demi, Fay en Chipp besproken en de bewoners vragen zich af of het nog wel eerlijk is dat zij meedelen in het geld wat verdiend wordt tijdens evenementen en markten. Ook hier zijn de bewoners het niet met elkaar eens en worden er argumenten aangedragen om zijn of haar standpunt te ondersteunen. Ik vind dat als het niet zo goed gaat met hun bv ze best mogen meedelen met onze winst laat Senna de groep weten. Er ontstaat protest want niet iedereen is het hier mee eens. Ze zijn hun eigen bv begonnen en als het goed gaat hebben ze hun eigen bv en houden ze alles zelf, als het minder gaat moeten ze dat ook maar voelen aldus Linda.

Volgens de groep is het ook nodig dat er een nieuwe verdeelsleutel komt. Er worden verschillende verdeelsleutels aangedragen maar niemand lijkt er echt blij mee. Er wordt lang gediscussieerd en de bewoners komen er niet uit. Ze besluiten dan ook om erover na te denken en op een ander moment de beslissing over de verdeelsleutel te maken. Over de overige punten is ook nog geen knoop doorgehakt. Dit zal in het nieuwe jaar nogmaals besproken worden.

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 4    Gemiddelde: 3.5/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *