Bas ondervraagt alle bewoners voor de vrijstelling die hij weg wil geven

Bas ondervraagt alle bewoners voor de vrijstelling die hij weg wil geven

Bas wil één bewoner vrijstelling geven, diegene wordt volgende week vrijdag sowieso niet naar huis gestuurd. Om dat te kunnen doen wil Bas de bewoners één voor één ondervragen. Baldr is als eerste aan de beurt om naar het penthouse te komen om vragen te beantwoorden voor Bas. Baldr moet plaatsnemen achter de lessenaar. Jij mag namelijk een naam opschrijven die jij vrijstelling wil geven. Het briefje mag je laten zien aan de camera of geheimhouden, aan jou de keuze vertelt Bas. Baldr schrijft een naam op en laat deze zien aan de camera en aan Bas, vervolgens stopt hij het briefje in het eerste kistje. Nu mag je een naam opschrijven van degene die je naar huis wil sturen gaat Bas verder. Oeh, dat is wel een moeilijke zucht Baldr. Nadat hij de naam heeft opgeschreven wordt hij door Bas vriendelijk verzocht om de volgende bewoner te halen uit het cordwood. De bewoners die al zijn geweest mogen niet meer terug naar het cordwood maar moeten in de loods gaan zitten, niemand mag met elkaar praten.

Als alle bewoners bij Bas in het cordwood zijn geweest om twee belangrijke vragen te beantwoorden, gaan ze over op de orde van de dag. Toch hebben de vragen van Bas veel losgemaakt en er wordt dan ook veel nagepraat. Ik vond het best geinig zegt Senna. Alleen hoopt hij niet dat Bas zijn keuze voor immuniteit en voor wie hij wegstuurt, niet door anderen laat bepalen. Bas verzekert hem ervan dat dit niet het geval is. Hij wil alleen inzicht krijgen in wie de bewoners vinden dat er moet blijven en wie ze vinden dat er mag vertrekken. Demi en Fay zijn vooral benieuwd waarom het hele gebeuren door Bas gefilmd werd. Hij gaat er sowieso wat mee doen merkt Fay op. Beau en Madila speculeren verder in het huisje van Beau. Denk je dat hij vrijstelling aan zijn concurrent geeft, om ons re verbazen? vraagt Madilia zich hardop af. Beau heeft geen idee wat Bas zal gaan doen maar ze denkt dat de kans groot is dat Bas verrassend uit de hoek komt. In de keuken komt Baldr tot de ontdekking dat Ivan anoniem gestemd heeft. Dit betekent dat hij zijn keuze niet op de camera van Bas heeft laten zien. Ik wist niet dat dat kon zegt Baldr. Ook Linda en Cemal waren hier niet van op de hoogte maar spijt van hun openbare stem hebben ze niet. Wat zal Bas van plan zijn met al deze stemmen?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 9    Gemiddelde: 2.8/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *