Het centraal van 12 januari

Het centraal van 12 januari

De bewoners hebben weer van alles besproken in een centraal. In dit bericht lees je de belangrijkste besproken punten van 12 januari terug.

Ivan opent dit keer het centraal. Hij begint met de financiën. Hij laat weten wat er tijdens de eerste vergadering van de bv tak is besproken. Het gaat onder meer over het schrappen van de Balkenende norm, waar de afgelopen dagen veel om te doen was. Een belangrijk punt is volgens Ivan het besparen van geld. Tijdens de bv vergadering kon er zo snel niet bedacht worden waarop bespaard kon worden, suggesties zijn dus welkom. Daarna pleit hij voor respect voor de mensen op de financiën. Het is volgens hem een ondankbare taak en er moet waardering zijn voor de bewoners die het doen, Linda en Mehmet. Ivan vindt ook dat iedere uitgave, ook al is het van je eigen zakgeld gemeld moet worden. Fay wil ook nog wat zeggen. Ze heeft zorgvuldig een agenda samengesteld voor de vergadering maar daar houdt Ivan zich helemaal niet aan. Heeft het wel zin om deze nog te maken? vraagt ze. Nu de bewoners zich hebben opgesplitst in twee groepen denkt zij dat het handiger is om simpelweg de notulen te lezen van de andere groep. Ivan is het daarmee eens maar wilde voor de eerste vergadering toch alles uitgebreid behandelen.

Daarna neemt leidster van de samenleving Romy het woord. Ze behandeld wel wat vastgelegde punten.  En haalt de takenlijst aan die gemaakt is door Linda. Linda heeft een indeling gemaakt en zal die na het centraal ophangen. Romy deelt de groep mede dat zij gaat checken of de taken gedaan zijn en dit zal aftekenen. Ook de academie wordt nog even besproken. Billy en José willen mensen uitnodigen die lezingen gaan geven over verscheidene onderwerpen. Zij gaan daar de komende dagen mee aan de slag.

Ook de Foute Avond, het evenement dat morgen gepland staat wordt besproken. Waar de bewoners ingezet worden deelt Senna hen mede. Iedereen is tevreden met zijn plek. De bewoners wordt verzocht zich, net als tijdens de pre-party van gisteren ludiek te verkleden.  Cemal heeft voor de bewoners nog een intense bootcamp voorbereidt om de dag fris te beginnen. Wie doen er mee? roept hij enthousiast. Elf handen gaan omhoog. José kan helaas niet meedoen daar problemen met haar rug en Johan en Senna gaan de Foute Avond verder voorbereiden. De enige die wel fit is en niets te doen heeft is Mehmet maar hij weigert mee te doen. Daarmee wordt het centraal afgesloten en is het tijd om te sporten.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 5    Gemiddelde: 2.8/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *