Het centraal van 15 januari

Het centraal van 15 januari

Een nieuwe dag in de mini samenleving is alweer even aan de gang. De bewoners hebben ook al een centraal gehad en in dit bericht lees je de belangrijkste punten van 15 januari terug.

De bewoners bespreken de gang van zaken rondom Utopia bv. Er wordt overlegd of er op vaste lasten kan worden bespaard maar volgens Mehmet is dit niet het geval. Er wordt afgesproken om hier naar te kijken en hierop terug te komen. Billy geeft daarna aan dat zij graag een nieuwsbrief wil maken waarin ze de niet goed lopende diensten en producten in het zonnetje wil zetten. Daarnaast wil zij de evenementen hierin uitlichten. De bewoners reageren enthousiast en Billy gaat hiermee aan de slag. Daarnaast wil Billy graag dat de bewoners betaald krijgen voor het werk wat zij leveren voorafgaand aan de evenementen. De bewoners zijn het hiermee eens en besluiten 1000 euro vrij te stellen voor de mensen die hieraan mee willen werken. Ivan legt vervolgens uit dat er een uurloon wordt berekend en iedereen op deze manier wordt uitbetaald op basis van het aantal uren dat hij of zij heeft gewerkt. Het is aan de organisator van het evenement om te bepalen wie er wel of niet goed heeft gewerkt en wie er dus meer of minder geld krijgt. René is het hier niet mee eens, hij vindt dat hij meer geld verdient omdat hij ontzettend hard heeft gewerkt achter de bar. Bladr vindt het op zijn beurt belachelijk dat René vindt dat hij meer geld verdient dan een ander, waarna er een lange discussie ontstaat.

Na de discussie gaat de vergadering weer verder. De bewoners zijn al een tijdje bezig met het inschatten van de waarde van de producten in de loods. Zij willen deze graag verkopen om de pot te spekken. Billy komt hierbij op het idee een taxateur te vragen die hierbij kan helpen. De bewoners besluiten een taxateur te laten komen voor een kennismakingsgesprek. Ook besluiten de bewoners om met consumptiebonnen te gaan werken voor de bewoners tijdens evenementen omdat er nu geen controle op is. De bewoners hebben een tijd terug afgesproken om zich aan de planning te houden tijdens evenementen maar Baldr geeft aan dat dit niet is gebeurd. Ik spreek dan vooral over de garderobe zegt Baldr. Ik vind het vervelend dat mensen twee uur ingepland staan en na een half uur al op de dansvloer staan voegt hij eraan toe. Billy voelt zich aangesproken en vindt dat zij alles rondom de garderobe goed heeft geregeld. We hebben alle jassen opgehangen en hierna was er niemand meer, dus toen dachten we dat we wel konden gaan vult Madilia aan. Uiteindelijk wordt er besloten om maar een uur bewoners bij de garderobe te laten staan, in plaats van twee uur. De vergadering lijkt aardig op te schieten, tot er plots een grote discussie ontstaat over de verdiensten van de winkel. De bewoners staan lijnrecht tegenover elkaar. Het centraal komt dus rumoerig ten einde, hoe zal dit aflopen?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 7    Gemiddelde: 2.4/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *