Chipp en Ivan hebben een lange discussie over uurloon en winstverdeling

Chipp en Ivan hebben een lange discussie over uurloon en winstverdeling

Er is van alles besproken in een centraal. Na het bespreken van de financiën komen de evenementen ter sprake. Hierbij hoort ook een evaluatie van de foute avond. Chipp, Demi en Fay, die hun eigen bv hebben en dus niet bij de vergadering zijn, luisteren stiekem mee. Al snel gaat het over de winkel. Tijdens het evenement hebben Demi en Fay zorg gedragen voor de winkel. Zij krijgen net als de andere bewoners een uurloon uitbetaald maar daarnaast verdienen zij ook aan de producten die zij in de winkel verkopen. Volgens sommigen bewoners is dit niet helemaal eerlijk. Voor mij is het een en-en verhaal legt Senna uit. Ik dacht dat het een of verhaal was reageert René, die duidelijk vindt dat Demi en Fay geen recht op een uurloon hebben als zij tijdens een evenement in de winkel hebben gestaan. Billy en Linda leggen vervolgens uit dat er besproken is dat Demi en Fay uitbetaald krijgen en de opbrengst van hun verkoop krijgen. Hetzelfde geldt voor de andere bewoners. Als hun producten verkocht worden in de winkel krijgen zij een deel van de winst. Hiermee lijkt deze discussie te zijn afgerond maar dat is niet zo.

Als Beau zich hardop afvraagt of Demi, Fay en Chipp net als de rest van de bewoners, 50% van de winst van een verkocht product krijgt en 50% afstaat aan de bv, bemoeit Chipp zich met het gesprek. Het lijkt de leden van de bv-vergadering wel zo eerlijk dat Chipp, Demi en Fay zich net als de rest houden aan de 50-50% regeling. Wat een onzin roept Chipp vervolgens uit. Hierop ontstaat een ontzettend lange discussie waarbij Chipp lijnrecht tegenover de leden van de bv staat. Opvallend is dat Linda het met Chipp eens is. Volgens haar zijn er duidelijke afspraken gemaakt die inhouden dat iedereen over een verkocht product een deel van de winst krijgt. Bij ons is dat 50% en bij de tweeling en Chipp is dat 100%, omdat zij een eigen bv hebben legt ze uit. Daarnaast hebben Demi en Fay ook nog recht op loon, omdat ze net als alle andere bewoners gewoon gewerkt hebben. Ondanks de duidelijke uitleg van Linda komen de bewoners er niet uit. Na een tijdje bemoeien ook Fay en Demi zich met het gesprek. Fay voelt zich echter niet serieus genomen en loopt al snel boos weg. De sfeer van het gesprek verandert snel, waarbij Ivan zijn stem verheft. Chipp wordt op zijn beurt steeds kwader en staat schreeuwend tegenover Ivan. Dit is precies het idee van de afscheiding legt hij uit, doelend op zijn eigen bv. En dan gaan jullie daar nu moeilijk over doen gaat hij verder. Chipp en Ivan worden het niet eens. Een eindeloze discussie met veel herhaling is het gevolg. Chipp gaat uiteindelijk net als Fay boos weg. Linda neemt het nogmaals voor het drietal op en legt aan Ivan uit dat dit is hoe het in Utopia gaat.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 6    Gemiddelde: 2.2/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *