De bewoners ontvangen een zwarte koffer met een mysterieuze klok

De bewoners ontvangen een zwarte koffer met een mysterieuze klok

Als Billy in de middag naar de brievenbus loopt vindt ze een koffer. Ze kijkt verbaasd en neemt het zwarte koffertje mee de loods in. De andere bewoners kijken geschrokken op als Billy de koffer naar binnenbrengt, wat staat ze nu weer te wachten? Ik vind het zo eng roept Madilia. Ik zit helemaal te trillen van de spanning voegt Fay eraan toe. Zenuwachtig gaan de bewoners meteen op de banken zitten. Money, money, money wordt er door René geschreeuwd.

Bij de koffer zit ook een zwarte envelop die Billy tegen zich aanhoudt, terwijl iedereen zit te speculeren over de inhoud. Dan neemt Billy het woord. Een serieus moment, dus ik vind het ook erg spannend laat ze aan de groep weten. En maakt de envelop open en leest de brief voor. De brief is een instructie voor de bewoners. De eerste stap is het openen van de koffer en braaf doet Billy wat er geschreven staat. Vervolgens is het de bedoeling dat het object uit de koffer op het statief gezet wordt, tegen de wand tussen de kachel en het raam. Hierbij krijgt Billy hulp van een paar andere bewoners . Het statief wordt klaargezet en er blijkt een scherm bij te horen dat op het statief wordt bevestigd. De vierde stap vertelt de bewoners dat de stekker die gekoppeld is aan het scherm als hij ingeplugd is nooit uit het stopcontact gehaald mag worden. De bewoners zullen nog moeten wachten tot de laatste stap volbracht kan worden, om precies 13:00 uur moet een van de bewoners  op een knop drukken van de bijhorende afstandsbediening. Als het statief en het scherm geïnstalleerd zijn, verschijnen er rode cijfers op het scherm: 504:00. De bewoners hebben meteen door dat het om een klok gaat. Veel tijd om verder te speculeren over wat de tijd precies aangeeft is er niet, want de bewoners moeten samen beslissen wie er op de knop mag drukken. Uiteindelijk kiezen de bewoners voor René.

Nadat Billy de brief heeft voorgelezen, gaan de bewoners weer uit elkaar om in groepjes erop los te speculeren. Linda grapt tegen José dat de stem te horen zal zijn als er op de knop wordt gedrukt, die hen vertelt dat er geen finale zal komen en iedereen binnen 504 uur de loods zal moeten verlaten. Mehmet vraagt zich af of er echt iets binnen 504 uur gaat gebeuren. Linda laat aan haar financiën partner weten dat zij zich niet zo druk maakt als de andere bewoners en Mehmet staat hetzelfde erin. Chipp en Beau rekenen uit op welke datum en tijdstip ze uitkomen als het gaat om secondes of om minuten. Chipp vertelt aan Fay wat hij heeft uitgerekend. Ik denk wel dat het een boodschap is voor iedereen reageert Fay. En zegt dat er al te veel boodschappen naar individuele bewoners zijn geweest. Ben je bang vraagt ze aan hem. Chipp haalt z’n schouders op, hij is meer benieuwd dan bang. Wat verderop houdt de klok ook Madilia, Beau en Demi bezig. Ik denk niet dat het iets positiefs is zegt Madilia angstig. En denkt dat er over een aantal uur of dagen een bewoners naar huis gestuurd zal worden. Ik vind het zo eng, ik heb kippenvel voegt ze eraan toe.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 13    Gemiddelde: 3.8/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 2 reacties op dit artikel
  1. Lieke at 14:05

    Wat apart dat nu net Billy die koffer vindt bij de brievenbus… normaal is ze nooit buiten (behalve in de telefooncel) of bij de brievenbus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *