Het centraal van 2 februari

Het centraal van 2 februari

De bewoners zijn vandaag weer bijeen gekomen om van alles te bespreken in een centraal. In dit bericht lees je de belangrijkste besproken punten van 2 februari terug.

Fay opent het centraal. Aanstaande zondag komt er een fotograaf om foto’s te maken voor de kalender die Ivan heeft bedacht. Dan geeft Fay het woord aan Billy, zij vertelt dat zij deze week met de nieuwsbrief wil gaan beginnen. Ivan biedt zijn hulp aan en samen gaan zij de nieuwsbrief van Utopia maken. René laat daarna weten dat hij drank heeft ingekocht voor carnaval en alle voorraad heeft geteld. Bas breekt in en oppert om het individueel kopen van drank niet meer via de drankhandel te doen maar via de supermarkt. Linda is het hier mee eens, omdat het moeilijk te zien is of een fles van iemand is of van de bv. Bas vraagt of iemand het er niet mee eens is. Het lijkt me niet nodig, we kunnen elkaar toch wel een beetje vertrouwen? vraagt Demi. Meerdere bewoners komen met argumenten waarom er wel bij de drankhandel ingekocht moet worden. Er wordt besloten dat René bij iedereen langskomt om zijn of haar bestelling op te nemen en bij de levering worden er direct de namen op de flessen geschreven.

Ivan wil dat de voorraad van de merchandise beter bijgehouden wordt en stelt voor om voor elk evenement een beginvoorraad te tellen en na het evenement de eindvoorraad. Zo wordt beter inzichtelijk wat we hebben voegt hij eraan toe. Het saldo is 14.095 euro maakt Mehmet daarna bekend. De foundation pot, daar zit nu 707 euro in voegt hij er trots aan toe. Billy laat weten dat de kaarten voor de markt goed verkopen. Daar ben ik echt heel erg blij mee benadrukt ze trots. En vertelt dat ze meer standhouders op deze markt wil hebben en ervoor wil zorgen dat er meer diversiteit is. Carnaval is zo goed als uitverkocht en alles is besteld vertelt Senna. Beau wil op haar beurt iedereen bedanken voor afgelopen avond, het oefenen voor The Magic Shownight was een succes. Ivan laat weten dat het boksgala in maart zal zijn en René en Baldr ook mee zullen doen.

De schilderijen van José gaan als een Jacco? Ik weet niet wat dat betekent? vraagt Fay vervolgens. Als een jekko glimlacht Ivan. De hele groep barst in lachen uit. Misschien heb ik het verkeerd geschreven lacht hij. Ivan wordt weer serieus en vertelt dat de schilderijen van José heel goed verkocht worden en Romy en hij José nog steeds helpen. We zijn ook genoodzaakt geweest om de prijs van de schilderijen te verhogen gaat hij verder. José vraagt aan de bewoners die tijd en zin hebben om haar te komen helpen. Billy geeft als eerste aan dat ze dit wel ziet zitten. Romy vraagt aan de groep of iemand het beantwoorden en lezen van de mail van José wil overnemen. Er wordt op een later moment besloten wie dit zal zijn. Johan stelt voor om een stop op de schilderijen te zetten. Je gaat mensen teleurstellen op deze manier legt hij verder uit. Er wordt nog volop gediscussieerd of José het schilderij offline moet zetten en uiteindelijk laat José weten dat ze erover gaat nadenken. Linda vertelt als laatste punt trots dat de sjaals voor stichting Het Vergeten Kind af zijn en wil iedereen hiervoor bedanken. Ik ga ook een stuk schrijven voor de courant om mensen aan te sporen om mee te helpen zegt Linda. En daarmee eindigt het centraal van vandaag.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 5    Gemiddelde: 3/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *