Rienk en Ivan hebben een discussie, is Ivan egoïstisch bezig?

Rienk en Ivan hebben een discussie, is Ivan egoïstisch bezig?

Als Rienk en Ivan afgelopen avond op de bank zitten praten ze over geld. Al snel belanden de twee in een discussie. Rienk beweert dat Ivan handelt uit eigen belang en daarom egoïstisch bezig is. Hiermee doelt hij op het feit dat Ivan de pot wil spekken die hij uiteindelijk zelf ook wil winnen. Ivan antwoordt dat iedereen handelt uit eigen belang. Deze opmerking stuit Rienk tegen de borst want volgens hem is dit niet waar en is het onzin om uit eigen belang te handelen. Waarom word je nou zo boos vraagt Ivan verbaasd. Ik probeer een ideale samenleving hier te maken en ik sta er weer alleen voor. Ik houd niet van egoïsme legt Rienk op zijn beurt uit. Volgens hem draait het in het huidige Utopia alleen maar om egoïsme, iets wat hij haat. Al snel weet Ivan Rienk weer te kalmeren en kunnen de twee op rustige toon verder discussiëren maar het is duidelijk dat de twee een totaal andere visie hebben.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 7    Gemiddelde: 2.6/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er is 1 reactie op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *