De verkiezingsagenda van maart is bekend!

De verkiezingsagenda van maart is bekend!

De verkiezingsperiode gaat bijna weer van start, de tweede ronde van 2019 alweer! In dit bericht zetten we alle belangrijke datums en uitleg op een rijtje zodat je weet hoe het werkt en welke datums je niet vergeten mag.

Maandag 4 maart 2019
De verkiezingsperiode gaat van start. Je hebt 24 uur de tijd om te nomineren! Om 09:00 uur gaan de lijnen open en vanaf dan mogen alle premium paspoorthouders (betalende leden) stemmen op één van de huidige bewoners die zij het liefst zien vertrekken uit Utopia 2. De drie bewoners met de meeste negatieve stemmen krijgen de volgende dag, dinsdag 5 maart, een extra stem tijdens de nominatieronde.

Dinsdag 5 maart 2019
De dag van de nominaties in Utopia 2. Om 09:00 uur sluiten de lijnen en zullen de bewoners ’s middags beginnen aan hun nominatieronde. Allen mogen drie stemmen uitbrengen de stemmen mogen worden verdeeld over twee of drie verschillende bewoners, maar zij mogen hun stemmen bijvoorbeeld ook inzetten op één bewoner. Ook wordt er duidelijk gemaakt welke drie bewoners het minst populair zijn volgens de online stemmers. In totaal worden er dus 45 stemmen verdeeld, 14 bewoners maal 3 stemmen + 3 publieksstemmen. De bewoners met de meeste stemmen zijn de genomineerden. Dit zijn er minimaal drie maar dit kunnen er ook meer zijn als hun punten gelijk zijn. Het lot van de genomineerden ligt in de handen van de nieuwe bewoner die zondag 10 maart wordt gekozen door de groep.

Woensdag 6 maart 2019
Rond 12:00 uur arriveren er twee potentiële bewoners in Utopia 2. Vanaf dan staan de lijnen open op de website en in de app. Tot zondag 10 maart 10:00 uur kunnen alle premium paspoorthouders stemmen op hun favoriete potentiële bewoner.

Zondag 10 maart 2019
De dag dat één van de potentiële bewoners zijn visum moet inleveren. Om 10:00 uur sluiten de lijnen om hierop te stemmen. De bewoners moeten vervolgens beslissen welke potentiële bewoner mag blijven en wie Utopia 2 moet verlaten, ook de twee stemmen van de premium paspoorthouders worden dan vergeven. De persoon die Utopia 2 moet verlaten, moet direct naar huis. De blijvende potentiële bewoner mag zichzelf vaste bewoner noemen. De blijvende potentiële bewoner beslist de volgende dag namelijk over het lot van de genomineerde bewoners.

Maandag 11 maart 2019
De eliminatie-dag. Wie van de genomineerden moet Utopia 2 voorgoed verlaten? Dat beslist de nieuwe bewoner. Nadat de genomineerde bewoners zich vier dagen lang van hun beste kant hebben laten zien, moet hij of zij een beslissing maken.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 9    Gemiddelde: 3.4/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er is 1 reactie op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *