Gerrit en Timothy hebben een lang gesprek en lijken weer door één deur te kunnen

Gerrit en Timothy hebben een lang gesprek en lijken weer door één deur te kunnen

Shelley heeft Timothy en Gerrit overgehaald om samen in de Mongoolse tent te zitten en hun onenigheid uit te praten. Jullie zitten bij elkaar omdat jullie de oorlog aan elkaar hebben verklaard begint Shelley. En ik hoop dat de vrede weer zal terugkeren. Ze vervolgt haar verhaal dat ze hoopt op een goed gesprek waarna de mannen eruit zullen komen. Hierop verlaat ze de tent. Wat zijn jouw pijnpunten? begint Gerrit vervolgens het gesprek. Timothy laat weten dat de band tussen hen veranderd is. Vroeger vertelden we alles aan elkaar en dat is nu niet meer het geval. We bespreken dingen niet meer rechtstreeks met elkaar maar met een derde partij. Gerrit is het ermee eens dat er dingen veranderd zijn en ze beiden hun eigen weg zijn gegaan. De opmerking over dat Franny in de boot moet slapen was als een grap bedoeld benadrukt hij. Timothy knikt maar vraagt zich af waarom hij niet voor haar opkomt zoals hij dat vroeger wel deed voor Shelley. Ik heb geen goede band met haar legt Gerrit uit. En vertelt dat hij Shelley destijds ook haar eigen battles heeft laten voeren en van mening is dat het soms beter is om iemand zelf problemen te laten oplossen. Ik vind het raar dat jij denkt dat ik haar belemmer in het maken van keuzes zegt Timothy. Ik probeer haar juist meer zelfvertrouwen te geven om meer te gaan doen gaat hij verder.

Wat later gaat het gesprek verder over de uitspraak dat Franny, Timothy, Lotus en Mike zich zouden afzonderen van de groep. Ik maak nog steeds met iedereen een praatje en bouw de hele dag voor de bv zegt Timothy. Ik spreek alleen nauwelijks met Jens, Jessie en jou. Maar dat heeft niets met jou te maken, maar gaat puur om Jessie. Gerrit knikt en legt uit dat Jessie veel voor zichzelf onderneemt en hij hem daar vrij in wil laten. Soms zijn de grapjes die hij maakt wellicht wat minder tactisch maar hij nog even zien bij wie hij wat kan maken benadrukt hij. Gerrit vertelt dat hij de problemen die Timothy met Jessie heeft zelf niet ervaart. Gerrit zegt dat de relatie tussen de mannen bekoeld is. Het zij zo. Ik voel niet meer de behoefte om voor alles wat me dwarszit naar jou toe te stappen zegt hij. En legt uit dat hij Timothy voor het boksgala heeft gevraagd omdat hij wist dat hij het leuk zou vinden. Maar dat was niet omdat onze vriendschap zo goed was. Timothy knikt maar vertelt dat hij wel altijd naar de mannelijke bewoner is gestapt om dingen te communiceren. Ik betwijfel dat antwoordt Gerrit. Ik vond het wel ver gaan dat je mijn bed hebt besmeurd vervolgt hij. Timothy legt uit dat het een tegenreactie was voor het feit dat de student zand in zijn gezicht schopte. Ik ga ver daarin, man benadrukt hij. En eindigt het gesprek met de mededeling dat hij Gerrit met rust zal laten zonder streken. Ik hoop dat we elkaar in onze waarde kunnen laten en kunnen praten in het geval er fricties ontstaan. Dan zullen we verder gewoon een leuke tijd hebben in Utopia, dat beloof ik je. Gerrit knikt. We gaan het zien eindigt hij.

Als de conversatie is afgelopen, wil Shelley graag weten hoe het gegaan is en vraagt er dan ook naar als ze bij Timothy aanklopt. Timothy vertelt dat ze weer met elkaar door een deur kunnen. We hebben aangegeven wat we van elkaar niet leuk vinden en onze grenzen aangegeven. Het was prima benadrukt hij. Vervolgens loopt ze naar Gerrit toe. En hoe was het? Gerrit haalt zijn schouders op. Precies wat ik ervan verwacht had zegt hij. En legt uit dat Timothy niks toegeeft en alles wel prima vindt. Het ging lang over Jessie. Gerrit legt uit dat ze verschillen in visie. We hebben het uitgesproken en hebben allebei ons zegje kunnen doen, maar er is geen oplossing gekomen.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 6    Gemiddelde: 1.7/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *