500 dagen Utopia 2

500 dagen Utopia 2

Utopia 2 viert feest! 500 dagen geleden begon Utopia 2 met een nieuwe start! Als je nu naar het terrein kijkt zou je het bijna niet geloven, maar de eerste vijftien bewoners begonnen met weinig materialen en voedsel om een samenleving uit voort te bouwen. Ze kregen enkel 250 euro aan contant geld, één mobiele telefoon en hier en daar een aantal planken die verspreid lagen over het terrein. De bewoners waren overgelaten aan de inhoud van hun kist. Stap voor stap bouwden de bewoners de samenleving op. Maar daarvoor moesten de bewoners eerst hun eigen grenzen gaan overschrijden. Het was elke dag weer knokken! Maar met weinig energie, door een tekort aan rantsoen, hadden de bewoners het niet gemakkelijk. Het drinkwater moest gefilterd worden uit de vijver, behoeftes moesten gedaan worden in een gat in de grond en het eten bestond in het begin voornamelijk uit rijst met uien. Moet je nagaan hoe gelukkig ze werden van de komst van een pot pindakaas.  Romances, discussies, de oneindig durende worsteling met de financieën en veel gelach kwamen te pas en te onpas voor op het terrein. De bewoners van nu zijn het misschien alweer vergeten of hebben het niet eens meegemaakt, maar eerder bestonden de grote mijlpalen uit kleine dingen zoals het eerst gelegde ei of stromend water. De tijd verliep met pieken en dalen, maar de bewoners zette door en voordat je het wist werden de geïmproviseerde tent en het hangmattenkamp vervangen door een caravan, huisjes, een mongoolse tent, een silo en zelfs een sanitair gebouw.  Wat was jouw favoriete moment in 500 dagen Utopia 2?

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 27    Gemiddelde: 3.7/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *