De groep komt bij elkaar voor een belangrijke mededeling over de finale van Utopia 2

De groep komt bij elkaar voor een belangrijke mededeling over de finale van Utopia 2

De bewoners werden vandaag ruw gewekt door een stem die de bewoners opdroeg om te verzamelen bij het meer. De bewoners komen één voor één uit bed en ze verzamelen gespannen bij het meer. Opeens gaat er om acht uur een bandje af. Er wordt het volgende vertelt:

“Beste inwoners,
De finale gaat nu echt beginnen. Over precies één uur beginnen jullie aan de eerste nominatieronde. Dit gaan jullie als volgt doen: je geeft jouw stemmen aan een inwoner die je het liefst ziet vertrekken uit Utopia. Het verdelen van de stemmen doen jullie op dezelfde manier, zoals bij reguliere nominaties. Je hebt drie stemmen die je aan één inwoner kan geven óf kan verdelen. De twee inwoners met de meeste stemmen zitten in de gevarenzone. De volgende dag volgt namelijk dé eliminatie. Jullie zullen dan moeten beslissen over het lot van deze twee inwoners. Om beurten geven jullie dan aan welke inwoner voorkeur geniet voor een langer verblijf in Utopia. Bij een eventuele gelijke stand moeten jullie na precies 24 uur nog een keer stemmen. De genomineerde inwoner met de meeste stemmen mag blijven. De andere inwoner moet Utopia direct verlaten. Maar zover is het gelukkig nog niet. Over precies één uur beginnen jullie aan de eerste nominatieronde. Jens en Mylène, jullie hebben onlangs, door op de gong te slaan, jullie nominatierecht voor deze eerste ronde verloren, dus kunnen geen stemmen verdelen, maar wel stemmen ontvangen. Met de eliminatie mogen jullie wel stemmen, tenzij je genomineerd bent. Andrea, Merel en Shelley, jullie hebben elk al één stem van de paspoorthouders ontvangen op de dag dat het einde van Utopia werd aangekondigd. Deze stem zal worden opgeteld bij de eventuele stemmen die jullie mogen ontvangen. Veel succes toegewenst de komende periode en denk goed na over de keuzes die jullie allemaal moeten maken. De finale is begonnen!”

De bewoners speculeren vervolgens over het stemmen dat over één uur plaats zal vinden. Wat spannend zegt Franny. Ik weet mijn stem al geeft Alexandra aan. Mariska en Jordie vinden het fantastisch dat ze vandaag mogen gaan stemmen omdat zij dit nog nooit hebben meegemaakt. Mylène en Jens lijken nu nog erg kalm, wetend dat ze niet mogen stemmen. Zij hebben een tijd geleden op de gong geslagen en ze zijn hierdoor hun stemmen verloren voor deze nominatieronde. Sommige bewoners zonderen zich af van de groep en de anderen gaan met elkaar in de silo zitten. Wie zal er uiteindelijk plaats moeten nemen op de bank?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 15    Gemiddelde: 3.3/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *