Oud bewoner Billy ondervraagt de finalisten van Utopia 2

Oud bewoner Billy ondervraagt de finalisten van Utopia 2

Oud bewoner Billy was afgelopen avond in Utopia 2. Ze heeft aangekondigd de finale te gaan presenteren. Op dit nieuws wordt enthousiast gereageerd. Ook wil Billy graag met de bewoners één op één een gesprek voeren om nog een paar tips & tricks te geven.

Als eerste neemt de Billy Brandon even apart. Billy opent het gesprek met de huidige positie van Brandon. Hij stond na de positieve stemronde van de bewoners namelijk onderaan, maar dankzij de stemmen van de paspoorthouders is hij enorm gestegen. De eerste vraag van Billy is waarom Brandon hoopt te gaan winnen. Hij zegt dat hij vanaf dag één zich volledig inzet voor de mini samenleving. Utopia is niet alleen ik benadrukt hij. Eigenlijk is het jezelf een beetje opofferen voor de plek zegt Billy. Een mengelmoes reageert Brandon. Altijd bij jezelf blijven, maar daarin ook een ander kunnen helpen. Op de vraag hoe Brandon denkt dat het publiek over hem denkt, zegt Brandon dat hij volgens hem gezien wordt als een stille kracht die iedereen wil helpen. Wie vind je dat Utopia moet winnen vraagt Billy. Ikzelf antwoordt Brandon zelfverzekerd.

Het gesprek met Franny begint anders dan met Brandon. Waar ben je zo zenuwachtig voor vraagt Billy nadat Franny heeft aangegeven dit te zijn. Ze vertelt dat ze het heel spannend vindt, omdat ze geen idee heeft wat haar achterban doet en ook het naar huis gaan zelf vindt ze spannend. Utopia 2 gaat ze ontzettend missen. Het idee dat we morgen de poort uitlopen en nooit meer terug gaan komen. Tijdens het gesprek komt ook naar voren dat Billy Franny ziet als een bescheiden persoon en zegt ze ook dat Franny ervoor moet gaan. Fran, je zit in de finale. Go for it voegt ze eraan toe. Ook vraagt Billy wat Franny zou zeggen om mensen te overtuigen dat zij de titel moet winnen. Iedereen heeft mij zien opbloeien en groeien tot een volwassen vrouw reageert Franny. Ook vraagt Billy zich af wat er tussen Franny en Gerrit gaat gebeuren buiten de poort. Dit wil Franny nog aankijken en ze kan daar nog niet echt iets over zeggen. Laat aan de kijker zien wie Franny is, spreek het uit en wees daar heel duidelijk in, want als je niet zichtbaar bent, dan is de finale gestreden maakt Billy duidelijk.

Hoe denk je dat je ervoor staat vraagt Billy. Wel goed denk ik zegt Gerrit. Ook aan Gerrit wordt gevraagd waarom hij Utopia moet winnen. Ik ben hier binnengekomen voor het sociaal experiment en ik vind dat ik dat met een gouden griffel heb afgesloten reageert hij resoluut. Verder legt hij uit dat hij altijd overal onderdeel van is geweest en waar hij aan heeft mee helpen bouwen. Ik heb een hart voor Utopia zegt hij ook. Denk je dat jij gaat winnen vraagt Billy. Gerrit antwoordt positief. Ook zegt hij dat als hij niet wint, dat Hiske dan gaat winnen. Die zou ik het ook van harte gunnen benadrukt hij. En weet nog niet hoe de samenwerking tussen hem en Jessie zal zijn na Utopia op het gebied van de muziek. Jullie zijn er met zijn tweeën mee begonnen, dus dat succes zou tof zijn als jullie dat met zijn tweeën zouden kunnen doen zegt Billy. Ook krijgt Gerrit de vraag hoe het tussen hem en Franny gaat aflopen. Ik durf dat niet met alle honderd procent te zeggen antwoordt hij.

Ik heb gewoon even gezien dat jij de meeste stemmen hebt opent Billy het gesprek met Hiske. Had je dit verwacht? Hiske reageert negatief en Billy is nieuwsgierig waarom. Is het tactisch denk je vraagt ze. Hiske denkt dat dit voor een deel wel het geval is. Je bent nu zo dichtbij, je gaat het niet meer door je handen laten glippen toch? zegt Billy. Ook aan Hiske wordt gevraagd hoe zij mensen wil overtuigen dat zij het verdient om te winnen. Ik heb laten zien dat je jezelf soms weg kan cijferen en dat je daar niet minder van wordt zegt Hiske. Ik heb hier kneiterhard gewerkt voor elk evenement gaat ze verder. Billy merkt op dat Hiske de eerste is die aangeeft dat ze iets naar buiten heeft willen uitdragen. Maar ben je dan Utopiaan van het jaar vraagt Billy zich af. Jazeker antwoordt Hiske. Billy concludeert dat Hiske heeft geprobeerd alles bij elkaar te houden. Hiske geeft aan dat zij graag nog iets had gedaan waarbij ze alleen aan de slag was gegaan voor een goed doel. Hiske vindt het spannend wat er morgen gaat gebeuren en ziet Brandon en Merel als grootste concurrenten.

Ik ben zo zenuwachtig zegt Merel als ze het gesprek met Billy begint. Dan ben je de eerste antwoordt Billy. Ik vind iedereen vrij relaxt voegt ze eraan toe. Billy merkt direct aan Merel dat zij bloed fanatiek is dit omdat Merel niet wil praten over haar campagne met Hiske binnen gehoorsafstand. Ook Merel mag Billy vertellen waarom zij moet winnen. Omdat ik de enige finalist ben die zich op alle facetten heeft ingezet zegt Merel en somt de facetten vervolgens op. Billy geeft aan dat ze Merel ziet als een pittige dame, maar dat zij dat nu niet laat zien. Ik zit echt vol spanning geeft Merel aan. Ook de periode na Utopia komt aan bod. Wat vond je ervan dat Jessie werd weggestuurd vraagt Billy. Vreselijk en zo niet verdiend antwoordt Merel.  Billy vraagt zich af wat Merel met het geld zou doen als ze wint. Ik heb geen idee zegt Merel maar ze geeft wel aan een deel ervan te willen uitgeven aan een goed doel dat zich bezighoudt met het tegengaan van vrouwen en kinderhandel. Ik hoop met heel mijn hart dat het mij gegund is zegt Merel. Ze wil niet aangeven wie het in haar plaats zou verdienen, omdat ze de goden niet wil verzoeken. Op verzoek van Billy somt Merel ook de dingen op waar ze trots op is. Het is zo spannend zegt Merel nog even voordat ze het gesprek afsluiten.

Wie moet er volgens jullie Utopia 2 winnen?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 13    Gemiddelde: 4.8/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *