Het centraal van 7 december in Utopia

Het centraal van 7 december in Utopia

Nadat Mark de balans opgemaakt heeft is het tijd om eens centraal te gaan en de afgelopen 2 dagen van de kerstmarkt te bespreken. Uiteraard worden er nog meer dingen besproken en Vanessa heeft ook nog een verrassing. Hier lees je alle punten van 7 december op een rijtje.

Als iedereen er klaar voor zit en een discussie over het wel of niet houden van een centraal begint Vanessa. Ze heeft twee punten waar op gelet moet worden bij de volgende markt. Er moet gelet worden op de honden, er moet een hondenvoorziening komen. Het is super leuk maar we hebben gene honden voorziening. We moeten iets verzinnen voor honden, er mogen geen honden loslopen. Ook is er dan plek waar honden hun behoeftes kunnen doen. Ook heb ik klachten gehoord dat de markt al om 16:15 afgebouwd werd terwijl er net nieuwe mensen binnen kwamen. Die mensen betalen voor een markt tot 17:00, mensen mogen dus niet eerder afbouwen. Volgens Nicoline zijn er twee stands opgeruimd wegens gezondheidsredenen.

Mark dan aan het woord over de financiën, gisteren is er 8000 euro opgehaald en vandaag 9000 euro. De horeca over 2 dagen 1900 euro, Nicole de eerste dag 1550 euro, Vanessa de eerste dag 480 en de tweede dag 880 euro. Shably de eerste dag 2500 euro en de tweede dag bijna 3000 euro. Nicoline eerste dag 2100 euro en de tweede dag 2600 euro. Foto’s eerste dag 560 en de tweede met de kalenders 1742 euro. Dus ruim 17.000 euro opgehaald in totaal. Er volgt even een applausje van de bewoners. Echter moeten er ook nog een aantal kostenposten vanaf en BTW wat afgedragen moet worden. Mark noemt er een tweetal, voor de BUMA is dat bijna 4000 euro, de sweaters en de mutsen 4500 euro. Ook een factuur van yes-R van 2000 euro. Dus het gene wat we opgebracht hebben vervliegt eigenlijk bijna aldus de boekhouder. Er ontstaan vervolgens wat vragen bj Charlotte en Laura. Mark legt het allemaal even uit en het komt erop neer dat de bewoners nu 5100 euro in de plus staan. Vanessa denkt dat ze voor de koek koek gehouden worden. Mark vraagt wat Vanessa daar nou mee bedoeld. Vanessa antwoordt dat er bedragen genoemd worden die ze niet geloofd. Joey vindt het maar dom wat er gezegd wordt en legt nogmaals uit. Vervolgens ontstaat er een discussie over geld die in onderstaand filmpje te bekijken is.

Na de discussie gaat Gio even aan het woord,  hij wil iedereen bedenken voor hun inzet. Ik heb genoten van iedereen, en iedereen heeft goed gewerkt. Zo goed als alle standhouders waren meer dan te vrede. Ze waren positief over eigenlijk iedereen. Het heeft energie gekost en je ontkomt er niet aan, het is tof dat we er als groep staan. Dat is echt wel een complimentje maakt. Vanessa geeft Gio gelijk en volgens Charlotte komt het ook door de goede organisatie van Gio en Nicoline.

Joey benadrukt dat er nog één markt is en daar echt op geknald moet worden. Ik ben eigenlijk van plan om de loods leeg te trekken en te verkopen. Gewoon opnieuw beginnen. Een aantal bewoners vinden het wel een leuk idee, er wordt zelfs een Utopia veiling als idee geopperd.

LauraB heeft ook nog wat, het gaat over de foto kaarten. We hebben er heftige discussies over gehad. Ik heb vandaag een stomme fout gemaakt, ik was vergeten dat er ook nog een stelletje bij Nicoline lag. Waardoor de kaarten verschilde van prijzen. Wel wil LauraB de kaarten op 2 euro houden en er is nu momenteel 320 euro opgehaald. Ook zullen deze kaarten nog verder verkocht worden op alle evenementen die nog komen. Het bedrag wat nu opgehaald is is voor stichting kinderarmoede. En wat er nog meer opgehaald wordt gaat naar andere goede doelen. 1 Januari zullen we dat verder uit gaan betalen aan deze goede doelen.

Patrick vond het een top markt, hij heeft het naar zijn zin gehad. Ik wil Ivan, Joey en Mark bedanken voor het runnen het was anders niet te doen geweest.

Dan is het tijd voor een verrassing, er mag een half uur geborreld worden met dikke muziek!  Wat zal er nog verder gebeuren? De laatste paar feestjes met alcohol verliepen niet zo goed. Daarna sluit het centraal van 7 december

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *