Asielzoeker komt slapen in Utopia

Asielzoeker komt slapen in Utopia

Ivan heeft vanaf zijn komst binnen Utopia al kenbaar gemaakt dat hij iets met vluchtelingenwerk of asielzoekers wil doen. Hij heeft een mailtje en er komt morgen een asielzoeker langs, hij blijft een nachtje slapen.

Ivan leest een mailtje voor aan een deel van de groep, er wordt ook weinig aandacht besteed aan ongedocumenteerde asielzoekers. Ze stellen het erg op prijs dat Abu morgen langs mag komen in Utopia. Abu vindt het erg spannend en daar moet rekening mee gehouden worden aldus Ivan. Hij klapt snel in stress en klapt dan dicht. Hij komt morgen om 18:00 en wordt de volgende dag om 11:00 opgehaald. Abu is geboren in siërra Leone en wil graag Afrikaans koken. Hij neemt zelf boodschappen mee en hoeven wij dus niet te doen. Ook moeten we niet te veel ingaan over zijn situatie, hij heeft geen verblijfsvergunning en er loopt nog een procedure. We laten hem vertellen wat hij wil vertellen. De bewoners vinden het erg bijzonder. En Ivan vertelt dat Abu een lieve man is. Wel vindt Abu het belangrijk dat er aandacht besteed wordt aan dit soort situaties van ongedocumenteerden. Hij komt het eerste uurtje met zijn begeleider en als het allemaal goed gaat gaat deze weg. Er volgt een applausje van de bewoners en vinden dat Ivan het goed geregeld heeft.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *