Hoe werkt Utopiaan van het jaar verkiezing?

Hoe werkt Utopiaan van het jaar verkiezing?

Wie mag zichzelf eind december de Utopiaan van het jaar 2014 noemen? Diegene wint het bedrag dat op dat moment in de staatskas zit.

Op 30 december wordt de Utopiaan van het Jaar gekozen en ditmaal telt jouw stem als kijker meer mee dan ooit! Ben je Premiumpaspoort-houder, dan druk je nóg een extra stempel op deze stemronde! Vergeet voor één keer het negatieve stemmen, want voor deze ene keer stem je op jouw favoriete Utopiaan.

In het kort
Voor deze stemronde werkt de puntentelling nét even anders. Er zijn in totaal 100 punten te verdelen; 50 van de kijker (via sms) en 50 van de inwoners én Premiumpaspoort-houders.

De kijker kiest
Vanaf 24 december mag heel Nederland via sms stemmen op zijn of haar favoriete inwoner. De ranking van deze smsjes wordt later omgezet naar 50 punten. Dus stel dat een inwoner 10% van de stemmen krijgt, dan ontvangt deze inwoner 10% van 50 = 5 punten.

De inwoners én de Premiumpaspoort-houders stemmen
Uiteraard stemmen de Utopianen zelf ook. Zij verdelen allen 3 stemmen, 45 stemmen in totaal. Maar dan komt het moment waar jij, als Premiumpaspoort-houder, de uitslag flink kunt beïnvloeden. Jij zorgt als fanatiek Utopia volger namelijk voor de overige 5 punten.

Ben jij Premiumpaspoort-houder? Dan mag je dus naast het sms’en een extra stem uitbrengen op jouw Utopiaan van het Jaar. Zet daarom met vette letters in je agenda dat jouw 24 uur vanaf maandag 29 december 11:00 uur op onze website ingaan.

Nog geen Premiumpaspoort-houder? Scoor jouw persoonlijke Premiumpaspoort hier!

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 7 reacties op dit artikel
  1. Angelique at 19:43

    Ik heb er 2 wat mogen winnen. Vanessa en Charlotte. Nee grapje. Die 2 absoluut niet! Gio en Nicoline dat zijn voor mij de Utopianen van het jaar.

  2. Ronald at 01:14

    Voor mij mag Giorgio het worden, om zijn doorzettingsvermogen ( al zijn maatjes en vriendinnen raakte hij kwijt ), een harde werker ook voor andere, en vooral een geweldige humor.
    Vanessa vroeg vanmiddag “hoeveel glazen moet ik bestellen” Gio zij “doe maar 500” toen Vanessa dit opschreef zij hij “doe maar 600” Vanessa weer opschrijven, Gio zij “maak er maar 1000 van” toe zij Vanessa geïrriteerd “weet je het nauw al?” Toen zij Giorgio “doe er dan maar 800”.
    Dit is humor zoals ik het graag zie en dat maakt het programma wat luchtiger na al dat moeilijke gedoe met de meeste dus ik ga voor Gio!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *