Interview met asielzoeker Abu

Interview met asielzoeker Abu

Abu is inmiddels alweer een paar uur weg uit Utopia, hij mocht namelijk een nachtje logeren. Voordat hij Utopia definitief verliet heeft hij nog een interview gegeven. Hier kun je de antwoorden vinden van ongedocumenteerde asielzoeker Abu.

Waarom bent u naar Utopia gekomen?
Ik wilde laten zien aan de mensen thuis dat het leven zonder verblijfsvergunning heel lastig is, ook omdat ik nergens aan het werk mag. Naast een uitgeprocedeerde asielzoeker ben ik – denk ik – ook gewoon een leuk mens.

Hoe hebt u uw verblijf in Utopia ervaren?
Superleuk! Ik heb hele leuke, maar vooral veel goede dingen gezien. Hoe ik hier ontvangen ben vind ik helemaal leuk.

U hebt Afrikaans gekookt voor de inwoners. Vanwaar dit idee?
Die mensen daar eten vaak samen en waar ik vandaan kom doen ze dat ook. En ik wilde de inwoners toch laten proeven van mijn cultuur. Zo te zien waardeerden de inwoners het eten enorm. En iedereen at zoals ik gewend ben; zonder bestek.

Kunt u iets meer over die eetgewoonte vertellen?
Bij onze cultuur eten we met onze rechterhand. Als je met een lepel zou eten, dan eet je hand niets, terwijl je ook voor je hand moet zorgen. Als je met je hand eet, dan eet jouw hand ook. Iedereen kan eten met z’n hand. Nadat ik had uitgelegd hoe ze in Sierra Leone eten, deden alle Utopianen spontaan mee, behalve Vanessa. Maar het viel me niets tegen. Iedereen deed het goed.

Pannenkoeken voor ontbijt?
Ja, Patrick vroeg gisteren aan mij wat ik het liefst zou willen eten voor het ontbijt. Omdat ik pannenkoeken zo lekker vind ik Nederland vroeg ik daarnaar. Het was erg lekker om ’s ochtends pannenkoeken te eten.

Wat is het leukste moment van uw korte tijd in Utopia?
Ik vond alles geweldig, maar als ik een keuze moet maken… Het koeien melken, maar vooral het drinken van de verse en lekkere warme melk was een hoogtepunt. Het was alweer dertien jaar geleden dat ik verse melk had gedronken. In Sierra Leone is het drinken van verse melk heel normaal, maar in Nederland heb ik het nog nooit gedronken. Dus het was leuk om het weer eens zo rechtstreeks van de koe te proeven.

Met welke inwoner had u de beste klik?
Ik vind dat moeilijk. Ik vind alle inwoners heel leuk en aardig en ze hebben me hele goede dingen laten zien, maar ik vond Ivan het leukst. Hij is een goede jongen en hij heeft mij natuurlijk uitgenodigd om naar Utopia te komen.

Voor het nieuwe jaar hebt u een cadeau gekregen van alle Utopianen. Wat vindt u ervan?
Ik ben heel erg blij met dit cadeau. Helemaal omdat het nieuwe jaar eraan komt. Ik vind de kleding het leuks, maar het snoep ook. De kalender is een mooie herinnering. Maar ik heb nog niet alles gezien.

Wist je dat je ook een geldbedrag hebt gekregen van de inwoners?
Nee, dat weet ik niet.

De inwoners hebben u honderd euro geschonken.
Oh, dank u wel. Ik ga er een nieuwe broek en nieuwe schoenen van kopen voor het nieuwe jaar.

Ziet u zichzelf in Utopia wonen?
Ja, dat zou ik heel leuk vinden. Je kunt dan samenleven met die mensen. Soms ruzie, maar verder is alles mooi. Ik voelde me eigenlijk meteen al als een van hen. Ik ben blij.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *