Asielzoeker Abu arriveert in Utopia

Asielzoeker Abu arriveert in Utopia

Gisteren liet Ivan al weten dat er een asielzoeker een dagje zou komen logeren in Utopia. Aanstaande woensdag is het namelijk de Nacht van de Vervanging. Ongedocumenteerde en uitgeprocedeerde asielzoekers krijgen dan onderdak van verschillende BN’ers. Zojuist is Abu gearriveerd in Utopia, hij blijft dus slapen en zal gaan koken voor de hele groep. Er is nu nog een begeleider mee omdat hij het spannend vindt. Later zal de begeleider van Abu Utopia verlaten. Uiteraard hartelijk ontvangen door de bewoners en stelt zich even voor.

Abu heeft geen vriendin of is niet getrouwd. Inmiddels is hij al 13 jaar in Nederland en is hier gekomen toen hij 19 was. Inmiddels is hij 32 jaar oud. Wilco zou helemaal gek worden als hij niet mocht werken. Ook heeft Abu medische problemen aldus de begeleider. Als hij de medicatie niet krijgt ontstaat er binnen 3 maanden een noodsituatie. Die behandeling en medicatie is niet te verkrijgen in Sierra Leone en dan met name voor de psychische problematiek waar Abu ook nog last van heeft. De bewoners gaan vervolgens in gesprek en schenken daardoor veel aandacht aan ongeregistreerde asielzoekers. Abu wil ook echt niet terug gaan naar Sierra Leone. Ook vertelt de begeleidster over haar werk en welke werkzaamheden erbij komen kijken. Momenteel heerst er in Siera Leone het dodelijke Ebola virus. De bewoners kunnen er niet bij waarom er zoveel geprocedeerd moet worden. Ivan is wel benieuwd hoeveel procedures er in Nederland lopen. De begeleidster weet dat niet maar heeft binnen de instelling waar zij werkt ongeveer 100 mensen. En er is een doorstroom van 60% door het jaar. Dat is dan of omdat ze een verblijfsvergunning hebben of in een asielzoekerscentra kunnen wonen of zijn terug gekeerd. Het babbeltje gaat nog even door en daarna geeft Ivan een rondleiding over het Utopia terrein aan Abu en begeleidster. Leuk dat Ivan dit geregeld heeft,  een leuk en vooral mooi initiatief toch?!

 

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *