De tweede zitting van het tribunaal

De tweede zitting van het tribunaal

Het tribunaal gaat nog maar een keer bij elkaar zitten. Dit omdat er nog steeds niet echt een oplossing is na de ruzie van Patrick en Ivan. Er werd een passende straf verzonnen maar Ivan weigert deze te doen. Tijd voor een tweede zitting dus.

Gabriëlle, Gio en Ivan zitten bij elkaar tijd om het allemaal nog eens goed te bespreken. Laura opent de vergadering en begint over de sfeer in de loods. Ze is helemaal klaar met de sfeer die momenteel in Utopia heerst. Ook is het belangrijk om de eerdere straf die Ivan is opgelegd nogmaals te overleggen. Gaat Ivan vrijuit of komt er een nieuwe straf? Ivan en Patrick sluiten ook aan en doen hun zegje. Maar voordat de heren hun zegje mogen doen wil Laura nog iets kwijt. Ik denk dat ik namens iedereen spreek als ik zeg dat ik die spanning weg wil hebben.

Ivan begint zijn woordje, hij wil uitleggen waarom hij zijn straf weigerde. De manier waarop het gisteren is gegaan was ik het niet mee eens. Ik denk dat straffen niet werkt, je kan beter met de twee partijen bij elkaar gaan zitten zoals nu het geval is.  Het begint bij de sfeer in de groep. En dat doet iets met je, daardoor trek je je sommige dingen wat sneller aan en raak je sneller geïrriteerd. Tijdens dit soort incidenten heb ik het gevoel dat ik wel met je praat, maar het dringt niet tot je door. En daarom probeer ik jou een beetje te vermijden, niet om je bewust te ontwijken maar om de rust te bewaren. Ook de manier hoe jij met Colinda omgaat, dat vind ik echt niet kunnen. Je noemt haar hoer, bitch etc. Ik heb dit nog tegen je gezegd, ze heeft kinderen die kijken. Dat zal haar echt pijn doen. Ik hou niet van onrecht, ook niet als het bij anderen wordt gedaan. Ik heb er redelijk mee leren omgaan maar het moment dat je met sommigen zoveel omgaat en om hun begint te geven, dan trek ik het me te erg aan. Je kleineert vrouwen mentaal en toen je dat bij Nicole deed ging je bij mij over de grens. Ik sprak je er nog op aan maar hier reageerde jij ook heftig op. Maar ook Patrick heeft zijn weerwoord,  ik begrijp dat je dit dacht, maar ik had toen niet eens direct door dat je boos was. Wat er daarna gebeurde vond ik gewoon echt niet top. Ik dacht: ik ga hier niet op mijn tenen lopen, want ik ben niet bang. Het gevoel dat je iemand beschermt van wie je houdt, dat heb ik ook. Die agressie die je hebt, die herken ik. Daar heb ik ook twaalf jaar lang last van gehad, maar ik keur het niet goed en ik accepteer het niet.Laura wil na Patrick ook nog iets toevoegen, jij en Wilco bepalen hier erg de sfeer binnen de groep. Bij jou heb ik heel erg het gevoel dat je tegen een muur praat. Wanneer zoiets gebeurd lijkt het net een oorlog in de loods.

Patrick en Ivan maken uiteindelijk nogmaals hun excuses tegenover elkaar. En Patrick hoopt dat hun vriendschap niet geschaad is. Ik ben nu met sporten begonnen en ik hoopte dat jij me nog wel een beetje wilde coachen. Bij Ivan lijkt het ook weer helemaal goed te zijn en zegt natuurlijk jongen! Binnenkort is de gym af en dan is iedereen welkom, jij dus ook. Daarna richt Ivan zich nog op de leden van het tribunaal. Jullie zouden eerst om de tafel moeten zitten met de partijen om te kijken naar oplossingen. Als dat niet lukt dan pas gaan kijken naar sancties. Ik kan nu zelf beamen dat deze manier beter werkt. Uiteraard wordt er nog even terug gekomen op de straf van Ivan. Hij zal alsnog 10 dagen moeten schoonmaken en daarmee is als het goed is alles weer opgelost. Met hopelijk geen herhalingen van explosief gedrag… Wat denken jullie? Een goede oplossing?

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 33    Gemiddelde: 3.6/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 5 reacties op dit artikel
 1. fct fan at 18:40

  Ik vind deze straf niet gerechtvaardigd Ten eerste zit Laura erin en ze heeft al een bloedhekel aan Ivan. Je stelt een tribunaal samen en laat het duidelijk zijn dan dat het tribunaal pas kan gaan werken . Dan zijn de mensen allemaal gewaarschuwd. Wat heeft Colinda voor een gedrag getoond ( agressief ) Chris die een steen door de ruit gooit van de auto van Gio, Patrick met het gedrag en al zijn scheld woorden, de uitbarstingen van Ivan Je kan met een schone lei gaan beginnen en dat kan pas het tribunaal van start gaan.
  Maar men moet eens eerlijk zijn niet zo achterbaks roddelen en heel consequent zijn. Dan kom je een stuk dichter bij elkaar.

 2. anneke at 18:38

  Als de mannen het goed gemaakt hebben laat ze dan een dagje samen werken en houw die Wilco uit de buurt laat hem advies geven en dan weg wezen kijken hoe lang ze samen kunnen laat Ivan ook wat hout zagen als het van Patrick mag er moet wel toezicht van Joey of Laura zijn omdat die goed met bijde over weg kan.
  Geef hem nog geen straf probeer dit eens gaat het verkeerd dan bijde een straf een avondje koken of mensen bedienen op een normal manier dan niet uit buiten.
  Een gezellige avond bij elkaar ga eens lekker met elkaar praten want volgens mij kunnen ze elkaar nog helemaal niet vertellen wat je graag had willen doen in de buitenwereld doe eens gezellig koop leuke spellen ga lekker spelletjes doen

 3. F.H.Becker at 17:13

  Is er dan niemand op het idee gekomen dat er een paar mensen MPS hebben, zodoende de
  de vele meningsverschillen, Het gaat er niet leuker op worden.

 4. yvon berens at 16:22

  Ik kijk al vanaf het begin naar utopia maar zoals het nu gaat is een verschriking zo achterbaks en stiekum onderling er is een groep die alles uitmaakt en dan ook nog de boel loopt op te stooken en zo dat er ruzies komen maar zij blijven daar wel buiten en laten een ander het zeggen ivan moet niet zo ageresief doen wand als er wat gezegd wordt staat hij meteen op zijn achterste tenen ook bij vrouwen zoveel ruzies is denk ik niet de bedoeling dat mensen daar elke avond naar kijken en wat patriek aan gaat die zoekt het zelf vaak op de confrotaties maar de rest en voor al een bepaaldgroepje maakt daar gretig gebruik van en vrouwen van utopia we leven in een maatschapij waar mannen
  en vrouwen gelijk zijn en het huishoudelijk werk is voor alle twee de geslachten ook al doen ze ook ander werk in of buiten de loods thuis moeten ze ook opruimen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *