Een mini centraal over de projectjes

Een mini centraal over de projectjes

Tijd voor een mini centraal, dit om te kijken hoe de vorderingen staan bij de ontwikkeling van producten. Ivan is namelijk Topi van de week en heeft bedacht de de productiviteit omhoog moet. Dit wil hij behalen door elke dag 2 uur lang bewoners aan elkaar te ketenen. De duo’s moeten producten ontwikkelen en de winnaar krijgt 150 euro.

Ivan opent het kleine centraal, om 14:30 is er een kinderfeestje wat de bewoners vergeten waren. Alles moet nog voorbereid worden. Maar toch wil Ivan eerst weten hoe het met de producten staat. Ivan complimenteert de bewoners, hij vindt dat iedereen het goed doet. Ik zie heel veel creatieve ideeën naar boven komen.

Gaby vertelt over haar project wat ze samen met Colinda verzorgt. Collie en ik hebben wat geëxperimenteerd in de keuken. We hebben wat recepten via internet opgezocht voor een lekkere crème voor op je gezicht. Het is eigenlijk voor van alles goed. Ivan heeft het al geprobeerd op zijn lippen. Ivan kan dat beamen en zegt dat het werkt, ook blijft er geen vette troep achter wat erg fijn is. Ook Gabriëlle kan dat bevestigen, het werkt gewoon. En Nicole zegt dat haar hand ook opgeknapt is, Laura wil het ook wel even testen. Volgens Colinda is het echt een alles in 1 crème.

Chris vertelt over zijn project wat hij samen met Nicole doet. De vers markt die op zaterdagen plaats gaat vinden. We hebben verschillende producten: melk, tarwe gras melk, gras shotjes, vanille vla maar chocolade vla gaat ook makkelijk. We hebben nu mayo gemaakt en maandag gaan we yoghurt maken. En daarnaast hebben we ook gewoon keuken kruiden potjes. Aan het eind van de week kan er geproefd worden aldus Nicole dit zal tijdens onze presentatie zijn.

Het duo van LauraB en het duo van Gio willen nog niet veel kwijt over hun projecten, dat volgt later.

Gabriëlle vertelt over haar project met Patrick. Ze zijn bezig met Utopia magazine, het gaat goed. Er moeten nog wat interviews afgenomen worden en wat mailtjes beantwoord worden (?). Patrick vertelt dat Utopia Ink uitgelicht wordt, een interview over liefde binnen Utopia. Maar Laura, Gio en Joey willen we nog interviewen. Een aantal pagina’s zijn al klaar.

Wilco heeft met zijn partner Mark gebrainstormd over het “thee licht gooi spel”. En verder zijn we bezig geweest met Le luifel, aardappel schillen en… aardappel schillen. En maandag gaan we aan de gang met het andere project aldus Mark. Het showmodel moet nog even gemaakt worden.

Joey begint te vertellen over het geen wat hij met Bjorn gedaan heeft. Ze zijn met allerlei materialen aan de slag gegaan zoals resthout. Je ziet hier een aantal producten. Een halve boom als een soort van kweek set. Je kunt er allerlei tuin kruiden in zetten. We hebben 2 koffie potten die op een prachtig gefreesd plankje staan waar ook kruiden in kunnen. Ook hebben we een kaars standaard gemaakt van oude materialen van de trap. En een fotolijstje waar een foto opgeplakt kan worden. We zijn bezig geweest van troep naar iets, daar draait Utopia om. Er komt nog meer bij aldus Bjorn, een Utopia meubilair.

Naomi vraagt iedereen nog hulp omdat alles geregeld moet worden voor het kinderfeestje. En Ivan wil nog even afsluiten. Het product is belangrijk, de presentatie maar ook iets leren kennen van de persoon waarmee je samenwerkt. Het gaat erom dat je samenwerkt en elkaar leert kennen, het product hoeft niet top te zijn. Ook daar kun je mee winnen!

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 19    Gemiddelde: 3.5/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 2 reacties op dit artikel
 1. Jeannet at 22:18

  Super, dat vastketenen – Ivan’s idee als Topi van de week – levert gouden resultaten.
  Ik zie prachtige ideeën voorbij komen. De een nog beter dan de ander. Eindelijk activiteiten en positief denken en een volgende inzet.

  Super, gaat het toch nog een echt Utopia worden?

 2. anneke g at 17:20

  is dat geexpirmenteren van creme geen kopie van andere cremes die er al bestaan ze mogen wel uit kijken want dit mag niet,,, maar ja ze kunnen ook niks zelf verzinnen
  Als er geen geld is waar halen ze het vandaan om voor de winnaar 150€ te geven
  Hoe kunnen ze nu een feestje vergeten ze moeten toch beter de agenda bekijken (een feestje voor Giorgio vergeten ze niet)
  En al die iedeen die gemaakt worden die zijn makkelijk zelf te maken niemand die het wil kopen zowel dan zal je gek zijn om hun geld te laten verdienen met gecopieerde dingen die al bestaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *