Gaby zoekt contact met de bewoners

Gaby zoekt contact met de bewoners

Gaby is nu enkele uren in Utopia, zij is de eerste nieuwe bewoner van het het jaar 2015. Na de rondleiding zoekt ze dan ook met verschillende contact en gaat het gesprek aan.

Gaby is erg gelovig en dat komt dan ook vaak aan de orde, maar het lijkt alsof de bewoners zich hier best fijn bij voelen. Laura lucht gelijk haar hart en Gaby stelt voor om samen te bidden. Jezus houdt van je Laura. Hij heeft altijd op jou gewacht. Er zijn vele dingen in je leven gebeurd waar je doorheen bent gegaan. Jezus zegt op dit moment tegen jou: je hoeft niet meer te vechten, ik doe het voor jou. Ook al zit je volgens de bijbel in zonde, dat maakt niet uit, ik ben gestorven voor jou, ik houd van jou, zegt ze met haar handen gevouwen. Na het gebed weet Laura niet echt wat ze moet voelen, maar ze wacht af. Ze staat open voor veel dingen.

Ook schuift Gaby aan bij Nicole, die haar graag haar tekeningen laat zien. Gaby is onder de indruk en ze spreken met elkaar af als Nicole tekenles gaan nemen, dat Gaby mag aanschuiven als ze dat wil. Dan gaat Gaby ook nog even naar LauraB en begint over het gitaarspelen. Ze vraagt of LauraB een beetje goed kan gitaarspelen, waarop ze antwoord met dat dat wel meevalt. Gaby zou in de toekomst graag wat gitaarles willen krijgen van haar.

Ondanks het feit dat Patrick ziek is gaat ze het gesprek nog even met hem aan. Patrick geeft aan het er weer moeilijk mee dat er nu nieuwe bewoners komen. En al snel hoe kan het ook anders gaat het gesprek over het geloof. Patrick gelooft in een maakbare god. Daarna gaat hij verder in op het geloof van Gaby. Gaby heeft respect voor andere waardes en normen van mensen en hun geloof.
Patrick zit nog met wat vragen en Gaby wil de bijbel er al bij pakken, maar dat hoeft van Patrick niet. Gaby weet dat er één waarheid is en dat is die van God’s openbaring. Daarna mengt Colinda zich ook in het gesprek als ze het over biseksualiteit hebben. Colinda geeft toe dat ze o0ok biseksueel is en Patrick sluit zich er ook bij aan…

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 4    Gemiddelde: 3.8/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 9 reacties op dit artikel
 1. David Brigham at 20:56

  Waarom krijg ik het gevoel dat het een actrice is? Geen Christen die ik ken gedraagt zich zo, — ze zal wel de opdracht hebben gekregen het er dik bovenop te leggen (denk aan Wilco’s binnenkomst!) waardoor het een karikatuur wordt. En hoeveel Christenen (of 18jarigen in het algemeen!) beginnen gelijk over bisexualiteit? Het lijkt erg gescript.

 2. Toet at 20:53

  Nu weet ik zeker dat ze uit gezocht worden .Weer een lesbo 18 jaar.Dadelijk komen ze in de luier aan kakken.Stop er eens iemand in die wat levens ervaring heeft.Bah

 3. Toet at 20:48

  Nou weet ik zeker dat ze uit gezocht worden .Weer iemand die op vrouwen valt .Hallo 18 jaar.Dadelijk komt er iemand in zijn luier aan kakken.Doen ze dit voor de kijk cijfers of niet.

 4. Frederieke at 20:33

  Per 31/12 heb ik mijn abonnement opgezegd, maar daar zou ik nu bijna spijt van krijgen.
  Wat een prachtige move van de casting om deze godvruchtige en genezen “ex” lesbiënne erin te zetten, nèt nu Laura haar bedmaatje kwijt is.
  Prachtig om te lezen hoe deze Gaby de exacte woorden, die Jezus, via haar, nu tegen Laura zegt, weet uit te spreken.
  Je gaat dan toch denken dat Gaby wel een directe afstammeling van de Messias zou kunnen zijn.
  Als er iemand is die een “hot-line” met de hemel heeft, dat moet dat Gaby zijn.

  Ik blijf het “wonder” volgen. (Op deze site dan, ik ga m’n abonnement vooralsnog niet verlengen.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *