Het centraal van 11 januari in Utopia

Het centraal van 11 januari in Utopia

Tijd om weer het een en het ander te bespreken in Utopia. De bewoners zitten er weer klaar voor! Hier lees je alles wat er besproken is op 11 januari. Ook kun je het centraal terug kijken door middel van filmpjes.

Lafly & schoonmaken
Laura start het centraal. Ze geeft aan twee punten te hebben: een positief en een negatief punt. De uitbreiding van Lafly gaat als een speer. Laura krijgt binnenkort nieuwe shirts binnen en ze wil ook lange hoodies maken.

Daarna begint ze over het schoonmaken. Laura vind dat er een nieuw schoonmaakrooster gemaakt moet worden. Dit omdat sommigen zich er niets van aan trekken. Gio en Colinda vallen voegen daaraan toe dat iedereen sowieso z’n eigen zooi op moet ruimen en een keer per week iets bijdragen. Ongeacht wat je verder doet, ongeacht waar je zin in hebt, gaat Colinda verder. Niemand zal er iets aan verdienen. De groep is het daarmee eens, behalve Ivan. Laura gaat uiteindelijk toch een schoonmaakrooster maken. Chris vindt het wel een goed idee om de vrouwen en mannen in duo’s in te delen.

Verjaardag
Laura en LauraB gaan ook een lijstje maken met een overzicht van de verjaardagen. Mark heeft daar ook nog wel een opmerking over. Wat is het budget per persoon voor iemand zijn verjaardag? De groep bepaald dat dat €100,- zal zijn.

Nieuwe banken
LauraB komt met een meubelplan, de banken zijn wel toe aan vernieuwing en het moet huiselijker worden in de loods. Er moeten dus nieuwe banken komen met kussentjes. Maar ook de aankleding moet verbeterd worden door plantjes, kandelaars en andere leuke dingen. Dit mag allemaal gerealiseerd worden voor een bedrag van €3400,- zo heeft ze opgevraagd. Al snel start er een discussie over de hoge prijs. Colinda en Patrick zijn bijvoorbeeld tegen. Al snel wordt er een ander plan bedacht, de banken niet bestellen en de aankleed dingetjes wel. Later zal er nog op terug gekomen worden.

Plantenasiel en een verrassing
LauraB is nog met meer dingen bezig geweest. Ze heeft een plantenasiel benaderd het zou een optie kunnen zijn om planten over te nemen. Ook heeft LauraB nog een verrassing voor de groep, er zal vanavond een feestje georganiseerd worden. Gezellig! (laten we het hopen) Het zal starten rond 20:30 uur.

Voetbalclinic
Bjorn heeft zijn eerste voetbalclinic gepland op 8 februari, kaarten kosten 35 euro.

Valentijnsbox
Bjorn is ook nog ergens anders mee bezig geweest. Hij is bezig geweest met een valentijnsbox en zal tijdens de Hollandse markt verkocht worden.

Thomas Berge
Joey deelt mee dat de LIDL deze maand een speciale gast mag verwelkomen niemand minder dan Thomas Berge! Nog een bonuspuntje, de kaarten voor deze Live in de loods zullen maar vijftien euro kosten! Tijdens deze gezellige avond zal friettent Le Luifel uiteraard open zijn voor een heerlijk patatje topio.

De Machine van Patrick
Patrick’s machine staat er hij is er druk mee bezig en heeft al een hoop spullen ingekocht maar heeft toch een hele hoop meer nodig. Hij vertelt de groep dat ze moeten rekenen op een duurder totaalplaatje. Wel zou hij iedereen op de hoogte houden, dit om eerdere praktijken te vermijden. Er bestaat al snel weer een discussie die Joey beindigd, er moeten duidelijke plannen uitgewerkt gaan worden.

Een nieuw winstuitkeringssysteem
Chris komt met een goed plan voor 2.0. Hij wil een nieuw winstuitkeringssysteem, de helft van de opbrengsten gaan naar de BV. een kwart zal naar de Gouden Pot gaan en het laatste kwart zal worden verdeeld over de bewoners. Volgens hem is dit systeem een eerlijke manier om het geld te verdelen.

Cordwood huisje
Het cordwood huisje begint al ergens op te lijken. De fundering ligt er al in! Halverwege februari zal hij klaar zijn.

Keuring tattoo shop
Aanstaande donderdag mag er niemand, Joey herhaalt niemand, binnenkomen tijdens de keuring. Laura en Joey krijgen dat te horen of hun ruimte goedgekeurd wordt voor het zetten van tatoeages.

Alleen maar bouwen
De komende tijd staat vooral in het teken van bouwen, verbouwen en slopen. Er zullen verschillende bouwplannen gestart worden. Zal Utopia hierna de goede kant op gaan?

Geld
Momenteel staan de bewoners 17.000 euro in de plus. Maar dit zal al snel terug naar 0 gaan door alle uitgaven. Als het goed is zullen de inkomsten stijgen als de bouwplannen afgerond zijn.

Theehuis
Nicole vertelt dat LauraB en zij druk zijn met het theehuis. Er komt binnenkort ook nog  iemand langs om de dames alles te vertellen over kruiden.

Het begin is er
Gaby krijgt kleine opdrachten binnen. De kleine inkomsten komen eindelijk binnen.

Naomi neemt het over
Naomi neemt het foto’s maken op evenementen over van LauraB. Ook is ze bezig met armbandjes om te verkopen op de markt. De opbrengt van deze bandjes gaat naar De Gouden Pot.

En daarmee eindigt het centraal van vandaag, uiteraard kun je het via onderstaande filmpjes terug kijken!


Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 7    Gemiddelde: 3.3/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 6 reacties op dit artikel
 1. Randy at 01:21

  Sorry maar vind Utopia niets meer aan.het is een grote rotzooi.Lautje die nu de was mag doen.en haar maar late n werken.mis Vanessa Isa en nicolien wel hoor Wilco Iván en Patrick met hun geruzie Nee utopia had morgen stoppen

 2. anneke at 20:19

  En ik ben nog wat vergeten waarom 100 euro verjaardags geld kan het niet met een lekker ontbijtje op bed en een lekker dagje vrij hoef je helemaal niks te doen spaart 100 euro uit

 3. anneke at 20:14

  Ik Zie dat er 17000 euro in de pot zit ze hebben dus wel geld gekregen anders hadden ze niet zo veel geld.
  Waarom wil Ivan geld hebben voor schoonmaken luie donder ben je.
  Zag net Vanessa bij Carlo & Ierene ze zag beelden van wat gerommel met Mark ze schaamde zich daar voor
  Een schoonmaak rooster heeft geen zin daar ze zijn allemaal heel lui en willen niks voor elkaar doen

 4. Elly at 20:12

  Ik vind Utopia zooooo saaaaaaaai worden…. er gebeurt echt weinig tot niets…. waar blijft de 3e nieuwe bewoner? Wil niemand in Utopia?

 5. Willy at 19:03

  Kan naomi nou niks anders verzinnen als armbandjes? Charlotte kan je niet evenaren hier in, Ik denk ga maar naar huis en wat volwassener worden, het is nu alleen gegiegel, en voor de spiegel staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *