Het centraal van 20 januari

Het centraal van 20 januari

Tijd om weer even centraal te gaan, hier lees je alle besproken punten van 20 januari terug. Zal dit centraal vergeleken gisteren wel goed verlopen?

Klaar mee
Ivan is er klaar mee. Hij wilde bijna impulsief naar huis gaan, maar dit is niet de oplossing. Ivan weet dat hij fout was gisteren en daarom is hij voor een tribunaal. Hij staat open voor klusjes en andere dingen. Hij zal de taakstraf die hij krijgt accepteren. Colinda is van mening dat er vijf mensen in het Tribunaal moeten plaatsnemen. De vijf meest geliefde bewoners van de week nemen plaats in het tribunaal.

Het idee van Wilco
Wilco heeft een ander idee als straf. Ze stellen onderling een contract op. Als je, je misdraagt moet je 24 uur aanvragen. Kan je jezelf niet bewijzen in die 24 uur dan kan je naar huis.

Het tribunaal
Echter wordt er toch gekozen voor een tribunaal. Nu moet er nog gekozen worden wie daarin zal zitten. Iedere bewoner benoemt drie man. Wie de meeste stemmen krijgen komen in het tribunaal. Giorgio, Gabriëlle en Laura komen in het tribunaal.

Topi uitreiking
De Topi uitreiking zal weer terug komen

Avondklok
De avond klok komt weer terug, dit houdt in dat 1 dag in de week rond 23:00 de lampen uit zullen gaan en iedereen stil moet zijn. De groep overlegd en spreekt af dat het woensdag zal worden, rond 22:00 zullen de lampen uit gaan.

De keuken
De “keuken van Vanessa” wordt tegenwoordig veel gebruikt voor andere doeleinden aldus Colinda, zij zal dit gaan minderen.

Harde schijf
Joey heeft een harde schijf besteld van 4 TB, zo zullen de bewoners nooit meer iets kwijt raken?

Live in de loods
Joey deelt ook nog even mee dat er extra kaarten voor de live in de loods concert met Thomas Berge beschikbaar zijn. Thomas heeft dit via Twitter bekend gemaakt.

Vide
Het is noodzakelijk dat de bewoners snel op de vide gaan slapen. Hierdoor komt de roze kamer leeg te staan en daar kunnen dan de huishoudelijke apparaten staan. Binnenkort zullen er wanden komen zodat niemand eraf kan vallen.

Interieur
LauraB zal 500 euro krijgen om de loods weer mooi aan te kleden. Echter heeft Gio een aanvulling, de telefoon is kapot gevallen en er zal een nieuwe moeten komen. Joey stelt voor om een vaste lijn te regelen en een tablet aan te schaffen om alle mails te kunnen behandelen. LauraB lijkt het wel wat om een passende retro telefoon op de kop te tikken.

Te veel luxe!
Gio heeft nog wel een puntje dat hij graag wil delen met de groep. Hij vindt dat er veel te luxe geleefd wordt in Utopia en hier moet goed op gelet worden. Het geld in de kas vliegt eruit. Bewoners sluiten zich erbij aan en zullen er ook op gaan letten.

Het huisje van Colinda
Ivan en Joey zullen het huisje van Colinda gaan bouwen, Patrick mag de afwerking op zich nemen.

Cordwood en einde centraal
Nicole wil als laatste nog het centraal positief beëindigen, de fundering van haar cordwood huis staat!

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 12    Gemiddelde: 3.6/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 4 reacties op dit artikel
 1. Ladybug at 19:57

  Ik zie toch een aantal mannen die heel goed met elkaar overweg kunnen en met elkaar samenwerken.
  Ook zie ik een paar rotte appels in de groep die niets bijdragen.Een er van zorgt zolang hij er is al voor een heleboel onrust en ergernis. De bouwers zijn goed bezig en hebben er plezier in dat kun je zien. Ik vind dat positief.
  Ivan is niet explosief, hij is tot het uiterste getergd! Deze uitbarsting had ik al verwacht.Vergeet de aanstichter niet he? Ivan reageert met zijn emotie en temperament en natuurlijk keur ik af wat hij heeft gedan. Maar ikvind het heel hoogstaand dat hij ieder zijn excuses heeft aangeboden.En dan tóch dat tribunaal?? En Ivan vernederen door hem 10 dagen te laten schoonmaken?? Hou s.v.p. ook rekening met wat hij vroeger heeft meegemaakt.Dat vormt een mens ook. Ivan veroordelen.What about die Patrick??

 2. anneke at 14:13

  Ik zal graag van een week wat er uit gaat willen hebben o wat zal ik me rijk voelen
  En het tribunaal het lijkt wel een oorlogs gebied dat is toch niet normaal om het zo te noemen
  En weer mag Laura B geld uit geven haalt zij wel geld binnen is er nog niet genoeg in huis en hoelang zullen de banken netjes blijven menige mensen in de bijstand zouden graag zo willen leven.
  en elke keer weer dat veranderen van hot naar her ik zal er gek van worden ik word er al moe van als ik er naar kijk.
  Giorgio kijkt niet blij volgens mij heeft hij er niet zoveel zin meer

 3. Sonja Hiemstra at 14:03

  Een tribunaal is echt een goed idee, maar zou het explosieve karakter van Ivan dat doen temperen ? De groep is niet echt leuk meer om te volgen, weinig humor, geen leuke acties….
  Isabella was een topper, Nicoline met haar intelligentie en talent bracht veel goeds, Gio zit te leren of te geiten met Naomie, al dat bouwen vind ik niks om te volgen.

 4. fred at 13:45

  Een vreselijke groep is er overgebleven !!!! Op een paar bewoners na natuurlijk.
  15 mensen maar, en toch nog steeds geen echte samenwerking, nog geen utopia.

  De buurman,
  F

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *