Het centraal van 19 januari in Utopia

Het centraal van 19 januari in Utopia

Tijd voor een centraal naar aanleiding van de woede-uitbarsting die Ivan gisteren uitte tegenover Patrick. De bewoners willen dit eens met zijn allen goed doorspreken. Herhaling van dit soort gedrag moet natuurlijk verkoken worden. De start van een heftig centraal kan beginnen.

Het incident
Laura opent het centraal. Ze vindt dat het belangrijk is dat er even wordt gesproken over het incident van vannacht. Wat gaan wij doen als dit weer gebeurt in de toekomst? Ik denk dat wij dit niet kunnen tolereren.

Slecht gedrag
Ivan geeft aan dat hij zijn gedrag ook niet goedkeurt. Hij geeft aan dat hij een gesprek heeft gehad met Patrick en dat zij elkaar de hand hebben geschud.

Voorbeeldfunctie
Ook LauraB wil er nog wat aan toevoegen. Ze vindt dat zij een voorbeeldfunctie hebben en zij geen agressief gedrag moeten vertonen.

Regels
Regels of niet, als Ivan door zijn emoties wordt geleid verbreekt hij de regels. Als ik het idee heb dat iemand mij of een geliefde kwets doorbreek ik de regels. Ivan vindt dat het erom gaat  wat je met je eigen fout doet.

Frustratie
Patrick snapt dat Ivan het frustrerend vindt als hij meerdere malen dit soort post krijgt. Maar hij heeft Ivan een hand geschud omdat hij hem begreep. Patrick wil dat Ivan zijn excuses aan zijn moeder aanbiedt.

Kijk eens in de spiegel
Ivan vindt dat Patrick niet altijd naar anderen moet wijzen, maar dat hij eens naar zichzelf moet kijken.

Relativeren
LauraB probeert iets te zeggen, maar Ivan laat haar niet aan het woord. Hij geeft aan dat hij nog niet een gesprek aan kan met Patrick. Ik moet eerst relativeren.

Chaos
Iedereen roept door elkaar heen. Joey roept de boel weer in orde en zegt dat het niet er niet om gaat wat er gisteren is gebeurd, maar hoe de bewoners handelen als er de volgende keer weer zoiets gebeurd.

Rechtbank
Patrick stelt voor om een driekoppige rechtbank samen te stellen. Per kamer één lid.

Exit
Als het aan Nicole ligt is het gewoon exit voor degene die te agressief wordt waardoor andere bewoners gewond raken.

Wie o wie
Wilco vindt dat er ook gekeken moet worden naar hoe het incident ontstaat. Patrick haalt bij Ivan het bloed onder zijn nagels vandaan, dus wie moet er dan naar huis? Ivan of Patrick?

Voorkomen
Nicole is nog steeds van mening dat een incident moet worden voorkomen. Volgens Laura is dat onmogelijk. Als er iemand mee kan praten over een black-out ben ik het wel.

Woede
Volgens Ivan gooit Patrick zijn onzekerheid op anderen. In zeven maanden stond ik voor iedereen klaar. Dit is de eerste keer dat je mij zo ziet, zegt Ivan boos.

24 uur aanvragen
Laura heeft het er mee gehad. Dit is de ergste groep die ik tot nu toe heb meegemaakt. Ik ga mijn 24 uur aanvragen zegt ze boos. En daarmee eindigt het centraal.

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 21    Gemiddelde: 3.7/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 5 reacties op dit artikel
 1. anneke at 19:02

  Wil Wilco zeggen dat Patrick de bloed onder de nagels haalt bij Ivan hoe durft hij , hij is de gene die het bloed onder de nagels van Patrick haalt en zijn vriedjes Mark en Ivan mee laat werken
  Over vies mannetje gesproken Wilco kijk naar je eigen

  • Therese at 22:02

   Anneke jij hebt helemaal gelijk , mark is ook negatief veranderd en ik ben met je eens dat,dat clubje en nog meerdere Patrick het bloed onder nagels en dat NIET Patrick dat doet .
   Neem Nou Collinda dat is ook al zo’n mee vlieger van zoals de wind waait , waait mijn jasje die kijkt echt wel uit de ogen {en ik kan het weten ik drink zelf niet maar kom uit een alcoholisten fam. en gelukkig geen contakt meer mee} hoe die uit de ogen kijken dus dat deed zeer toen Patrick dat zei en alcoholisten zeggen altijd dat ze niet verslaafd zijn en dat ze nou in 1 X verliefd is op Wilco ????
   Laat Patrick verstandig zijn en lekker in zijn schuurtje slapen en zijn speelgoed maken want hij is echt TOF!!!!!!!

 2. Willy at 16:23

  Het raakt tijd dat er iemand van de organisatie actie onder neemt, en heel snel voordat dit echt een keer uit de hand loopt, daar kan je opwachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *