Het centraal van 26 januari

Het centraal van 26 januari

Tijd voor een centraal, de bewoners zitten weer bij elkaar om het een en het ander te bespreken. Hier lees je wat er allemaal besproken is op 26 januari. Ook kun je het centraal terug kijken door middel van video(‘s).

Nieuw geldsysteem
De bewoners moeten even het nieuwe geldsysteem goed bespreken. Laura zegt dat er op het moment niet veel geld wordt verdiend. Chris zegt dat iedereen zelf dingetjes moet maken, bijvoorbeeld zuivel en brood. Het lijkt Nicole leuk om zelf boter te maken, maar de machines die je ervoor moet kopen zijn erg duur.

Personal Trainer
Joey heeft een personal trainer voor Gabriëlle geregeld, maar dat kost natuurlijk ook wat. Joey wil graag dat er een mogelijkheid komt dat bezoekers ook mee kunnen doen met de trainingen, zodat ze wat geld kunnen verdienen. Ivan is zelf bezig met krachtsport en hij wil een soort hindernis bouwen op het terrein voor eventuele geïnteresseerden. Hij is ook bijna klaar met de gym, het dak zit er namelijk ook al op!

Veggie-week
Vanessa haar keuken wordt een vegetarische keuken! LauraB heeft bedacht om een non-vlees/vis week te houden, naar aanleiding van de academie komende week. Niet iedereen doet mee, iedereen mag zelf kiezen wat hij of zij doet.

Schoonmaakrooster
Het is nog steeds een zooitje in de loods. Er is al een schoonmaakrooster gemaakt en die wordt vanaf nu toegepast.

Topi van de week
Topi van de week is terug! LauraB en Joey hebben iets bedacht om het weer wat leuker en interessanter te maken. De winnaar mag een experiment verzinnen voor de bewoners, een week lang. Stel dat Chris wint, en bedenkt dat de bewoners elke dag 4 uur in de tuin moeten werken. Diegene krijgt ook een budget om een leuke groepsactiviteit te verzinnen. De eerste stemming is aankomende woensdag al! Alle bewoners zijn enthousiast, op Mark en Wilco na. Mark vindt het zinloos: We moeten geld verdienen in plaats van geld uitgeven! Er is altijd wel een reden om niet gezellig te doen! verdedigt LauraB zich. Tegenwoordig draait het meer om geld dan om banden creëren volgens haar.

Rot vlees
Nicole is boos. De stekker van de koelkast is er door iemand uitgetrokken, en nu ligt er heel veel vlees weg te rotten. Degene die het heeft gedaan moet alles gaan opruimen. Maar wie zal het gaan doen?

Spelletjes
Het lijkt Gio leuk om aanstaande zaterdag met zijn alle een potje te voetballen en te slagballen om zijn ‘vrijheid’ te vieren. En daarmee sluit het centraal en gaan alle bewoners weer verder met wat ze aan het doen waren.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 20    Gemiddelde: 3.7/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er is 1 reactie op dit artikel
 1. anneke at 18:48

  Joey heeft een trainer voor Gabrielle geregeld dat kost geld maar waar halen ze dat geld vandaan en het is zonde van het geld je krijg daar geen inkomsten van
  Laura B heeft het over speciaal koken staat ze wel eens in de keuken
  Schoonmaak rooster dat is zonde van de tijdt niemand heeft zin om schoon te maken
  Topi van de week de winnaar mag wat verzinnen hoe verzint ze het nu willen ze al niks doen laat staan als het opgedrongen gaat worden ze doet zelf helemaal niks
  Weten ze niet eens wie de stekker eruit heeft gehaald
  En Giorgio wil zijn VRIJHEID vieren wat bedoeld hij daar mee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *