Laura en Laura met Gaby over het kruis

Laura en Laura met Gaby over het kruis

Eerder hebben Laura en Laura al gesproken over het kruis. Ze zouden later op de dag met Gaby erover spreken met het vriendelijke verzoek het kruis te verhuizen. Zojuist hebben de dames met de gelovige gesproken.

De dames gaan gezellig met zijn drieën op het bankje zitten. Gaby vertelt dat Utopia een mooie kans biedt, ze vind iedereen lief en alles ook heel leuk. Fijn dat je het naar je zin hebt antwoordt LauraB en als er iets is kun je altijd naar ons toe komen. Het is hier niet altijd even makkelijk. Dan begint LauraB over een dingetje, ze kwam hier gisterenavond en zag het kruis staan. Ik heb daar goed over nagedacht en ben niet diegene die dingen bepaald. Ik ben niet in het geloof, en iedereen staat hier vrij om zijn of haar geloof uit te dragen. Alleen vind ik persoonlijk dat als hier bezoekers binnen komen zien ze direct dat kruis staan. Ik snap dat het voor jou super belangrijk is, een plekje voor jezelf maar wat dacht jij van dat kruis? Gaby antwoordt ik had het gemaakt met de gedachten als hier een kerkdienst komt dan zetten we hem op. Hij hoeft er niet 7 dagen per week laten staan. En toen zeiden hun van we kunnen hem daar wel even neer planten. Toen zei ik van ja is goed zet maar neer. LauraB is wel benieuwd of Gaby er iets aan heeft als er zo’n kruis staat. Wat is de waarde voor jou? Gaby antwoordt dat het verschillende dingen symboliseert. Het is een mooi symbolisch iets. Niet iedereen is gelovig en dat begrijp ik ook, maar ik blijf mijn principes en geloof gewoon houden. Laura benadrukt ook dat iedereen mag doen wat hij of zij geloofd maar vind het kruis wel heftig. Ik heb het gevoel alsof ik op het kerkhof sta. Als jij dat wilt doen staan we achter je, maar het staat wel in het zicht. Nu staat er alleen een kruis en stralen we alleen dit uit. Dat is ook niet mijn bedoeling antwoordt Gaby om mensen hiermee af te schrikken. Het verliep gewoon een beetje zo. Wij willen je er ook een beetje van behoeden antwoordt Laura, we weten een beetje hoe de reacties van buitenaf kunnen zijn. Het mag hier ook wel staan maar willen je wel in bescherming nemen. Het is nu heel duidelijk zichtbaar gaat LauraB verder. Op deze manier geef je een stempel af op deze samenleving. En ik kan mij niet voorstellen dat je dat met dat kruis bedoeld. Laura denkt wel dat je het neer kan zetten maar dan in het klein in een hoekje of zo. Gaby vindt dat wel een goed idee. Het was meer in een opwelling en was niet mijn bedoeling om mensen af te schrikken. Gaby vindt het helemaal prima en vind het fijn dat de dames met dit voorstel komen. En dat jullie vertellen hoe het overkomt voor jullie. Op die manier is het niet de bedoeling. Dat ding gaat gewoon weg. Laura oppert om wel een hoekje te maken, dat is misschien wel fijn. Gaby antwoordt dat het niet hoeft ze bid overal want God zit in haar. We gaan het kruis gewoon in de schuur zetten of zo, ze moet ook beter naar god lusiteren. Ze kreeg al iets door dat ze het kruis beter in de schuur kon zetten. Laura benadrukt dat het positieve kritiek, een beetje feedback is. En Gaby vindt het helemaal goed. Probleem opgelost!

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 27    Gemiddelde: 3.7/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 3 reacties op dit artikel
 1. Yvon at 23:39

  Zo ’n nuchtere meid is Gaby niet, eerder een gevaarlijke meid.
  Dit las ik op utopia streamverslagen: heel bizar!

  Wilco heeft ook een gesprek met Gaby gehad, beiden hebben het niet zo op met de readings van Colinda. Gaby heeft al met God gesproken of hij Colinda wil helpen, en God gaat contact met haar zoeken. Ze wil niet dat Colinda een huisje krijgt waar ze dit soort praktijken kan gaan beoefenen. God heeft haar gezegd dat hij het huisje zal laten branden en er voor zal zorgen dat er een nieuw huis komt voor goede dingen. Gaby wil wel een gebedspastor laten komen, die gratis mensen geneest. Ze is met namen verbaasd dat Colinda geld vraagt voor haar gaven.

  Eerder deze dagen heeft Gaby al gezegd tegen Patrick het er niet mee eens te zijn dat de markten op zondag zijn, Want zondag is een rustdag. Wat ze wel wilde is zondag een dienst geven en daarna eventueel armbandjes met kruisjes verkopen.

 2. Jeannet at 22:01

  Dit artikel heb ik met vreugde gelezen. Het was een “gevaarlijk” onderwerp, maar gelukkig is het vandaag ter sprake gebracht.

  Gaby reageert super positief en is gelukkig een nuchtere meid. Fijn ook dat zij zo in haar geloof staat met de realiteit ook in haar hoofd.

  Super goed bericht en respect voor de Laura’s en ook zeker voor Gaby !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *