Start NewTopia in Duitsland

Start NewTopia in Duitsland

Het is dan zover, vandaag start ook in Duitsland met Utopia. Echter heet het daar NewTopia. Zal het daar ook een succes worden?!

Vijftien mannen en vrouwen nemen morgen hun intrek in een onverwarmde schuur in de bossen van de Noord-Duitse deelstaat Mecklenburg-Voor-Pommeren. Naar Nederlands voorbeeld proberen zij in één jaar een geheel nieuwe samenleving op te bouwen.

In Nederland wordt het programma Utopia elke werkdag uitgezonden op SBS6. Het resultaat van onze buren is elke werkdag te zien in het programma Newtopia op de commerciële zender Sat.1.De vijftien Duitsers moeten onder het motto ‘alles van begin af aan’ hun eigen regels maken. Ze mogen het terrein rond de schuur in Königs Wusterhausen ten zuiden van Berlijn niet verlaten.

Startkapitaal
De groep krijgt een startkapitaal van 5000 euro en een paar kippen en koeien mee. De vijftien deelnemers komen uit heel Duitsland. De oudste is 65 jaar.

John de Mols mediabedrijf Talpa verkocht het format van het programma aan de ProSiebenSat.1 Group, een van de grootste mediaconcerns van Europa en de nummer 1 op de Duitse markt voor tv-advertenties.

Bron: AD.nl

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 13    Gemiddelde: 3.6/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 4 reacties op dit artikel
  • adriana46 at 02:49

   Op de pc kun je dat door gebruik te maken van proxy server. Adviseer jou dat even via Google op te zoeken. Ik had dat destijds ook gedaan om Utopia in de V.S. te volgen. Maar het geeft weer wat problemen met andere sites. Er is dan wel een button dat je kunt wisselen. Nu spreek ik dus over de p.c., met een app daarvoor heb ik geen ervaring, maar ik denk dat je dan automatisch ook de juiste app kunt downloaden. Succes

 1. adriana46 at 23:29

  Schön beim Nachbarn 🙂
  Auch ganz schön für die Kasse von Talpa/JdM 🙂

  Afijn zonder flauwekul verder……
  Leuk dat het programma toch verkocht is en dat zal toch wel wat Eurootjes opgebracht hebben, die ik super graag aan mijn saldo toegevoegd zou zien worden, zelfs met 3% zou ik denk ik al byzonder tevreden zijn. 🙂

  Ach ik ben gezond en gelukkig, wat wil een mens nog meer….. (wel handig geld…..).

  Ik weet niet of je zo op de glasvezel ook die Sat1 aan kunt. Ga beslist eens kijken of ergens een stream of YouTube zending…..? Zoals ons al duidelijk was heeft Talpa de oude video’s van YouTube afgehaald. Of de Duitsers ook zo slim zijn (“schlimm” vaak, maar ook “klug”?). We zullen zien. Ik ga het proberen te zien.

  Thom als jij er filmpjes over ziet, zou je ze dan willen delen met jouw publiek 🙂 of de link neerzetten op de site, zodat wij met 1 oog onze oosterburen in de gaten kunnen houden.

  Niets is wat het lijkt 🙂 Goedenavond u allen 🙂

  • adriana46 at 23:36

   Hmmm het wordt tijd dat ik een smiley lock op mijn toetsenbord installeer. Ik wilde ook nog even ventileren dat die Duitsers maar een domme naam verzinnen: “New Topia”, waarom dan niet puur Duits (Deutscher Qualität) Neues oder Neu Topia. (nu dus géén smiley, die zaten er genoeg in mijn vorige reactie….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *