Wie heeft het meeste gewerkt?

Wie heeft het meeste gewerkt?

Het nieuwe geldsysteem verzonnen door Wilco en Mark is als experiment ingevoerd. Het systeem houdt in dat er gemeenschapsuren gedeclareerd kunnen worden. Het aantal uren wordt omgezet in zakgeld. Inmiddels zijn we een week verder maar hoe het is het verlopen? Wie heeft het meeste gewerkt?

Mark is wel benieuwd en pakt de ingevulde urenlijst die op de muur hangt. Hij buigt zich erover en begint te rekenen. Wie heeft er het meeste gewerkt? Een aantal bewoners zijn er wel nieuwsgierig naar. Als Mark alles berekend heeft komt er een top 3 uit:

 1. Gio
 2. Joey
 3. Gaby

Wilco zelf is een beetje verbaasd en lijkt niet helemaal overtuigd van zijn eigen verzonnen systeem. Sommige mensen moeten nog leren hoe ze het goed in moeten vullen. En ook Laura kan zich bij Wilco aansluiten. Ze twijfelt namelijk of bepaalde mensen hun gemeenschapsuren wel eerlijk ingevuld hebben. In totaal zijn er 400 uur gedeclareerd verdeeld over 15 man… Vandaag zal er waarschijnlijk een centraal komen waarin alles uitvoerig besproken wordt. Uiteraard houden we je ervan op de hoogte. Hoe denken jullie erover?

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 18    Gemiddelde: 3.2/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 8 reacties op dit artikel
 1. anneke g at 23:47

  Ga maar weer naar het oude systeem kan je ook niet de boel voor de gek houden
  Net als vorige week iemand zei ik heb dat gedaan en dat was wel 5 minuten ik meen dat Giorgio iets had gedaan
  En ik vond Mark een beetje vervelend dat hij tegen iemand zei weet je het zeker dat je er zolang over gedaan hebt klopt zijn eigen tijd dat hij wat gedaan heeft ik weet wel dat Wilco samen met Ivan laat aan het werk waren, laat ze over dag werken en s’avonds rust nemen hun werken UTOPIA nog arm
  Maar ze kunnen beter weer terug gaan naar het oude systeem en er moet strenger op getreden worden een beter werkrooster of anders je eigen spullen opruimen ook de gene die wel werkt ook je eigen spullen opruimen voor dat je aan het werk gaat moest je thuis ook doen of je moet thuis een werkster hebben

 2. adriana46 at 21:41

  Mij lijkt het ook dat de lijst niet goed is ingevuld.
  En welke uren vallen te declareren. Dat zal de Utopianen niet zo bekend zijn.

  Althans Gio niet, die denkt zeker dat hij de uurtjes die hij met Naomi deelt ook als “werkuren” kan declareren.

  Dus niet….. Giorgio wat ben jij een tegenvaller, dankzij Isabella was je Utopiaan 2014. Terwijl Isabella of Nicoline dit verdiend hadden.

  Je bewijst steeds meer dat jij die titel absoluut niet waardig bent en dat ook de Utopiaan 2014 bent geworden dankzij de vele fans van Isabella. Wat Isabella lief is, is ook bij de fans populair. Maar bah! Wat ben jij steeds meer een naar personage, faler met je studie, niet collegiaal (je wilt Bjorn en Ivan niets van de Markt leren), wel die domme Patrick. Haantjes gedrag, geen schaamte (Naomi) en ga zo maar door !

 3. Toet at 15:41

  Alles draait daar om geld.Geen zakgeld en verdiensten.Werk je weinig kun je iemand weg stemmen.Verder moet iedereen een taak vervullen.Of je het leuk vindt of niet.Niet werken geen eten en verder een beetje met respect omgaan met elkaar.Dit is geen Utopia dit is een bak ellende.Allemaal de hoek in met blote voeten naar bed.verdomde kleuters

 4. Jan at 15:34

  Verassende uitslag. Dit zijn juist de mensen die bepaald als harde werkers bekend staan. Eerder als slimme boekhouders die nogal creatief met het invullen van de uren zijn omgegaan.

 5. lena at 14:57

  Slaat op niks. Als ze even iemand gesproken hebben is het ook werken. Lantefanteren is ook werken. Wachten op de wasmachine is ook werken. En even joggen is ook werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *