Gesprek Chris en Joey over het conflict

Gesprek Chris en Joey over het conflict

Joey is in gesprek met Chris. Het gesprek gaat over het incident tussen Joey en Chris. Tijdens dit incident, maakte Joey de spitsvork van Chris krom of brak die (?) en sloeg het glas van de kassen stuk. Daarop volgend gooide Chris kwaad de spitsvork met een enorme worp bovenop het dak. Dit voorval wordt nu besproken. De sfeer is gemoedelijk en wij zien hen bij de biljarttafel staan. LauraB is ook aanwezig en even later komt Gio ook binnen en blijft verder tijdens het gesprek aanwezig.

-- chris joey laurab en gio

Het voorval wordt nu ter sprake gebracht. Chris vertelt trots dat de spitsvork precies boven in het dak bleef steken en hoopt dat ze dat wel opgenomen hebben. Beslist wel volgens LauraB, die zich in het gesprek mengt. Chris vertelt dat het “gebeuren een ontlading is, gewoon spanning die zich heeft opgebouwd, door niet te ventileren”. Chris heeft nu dan ook afgesproken meer te ventileren in plaats van het voor zich te houden. Chris zegt dit thuis ook niet te doen, maar hier zit je op elkanders lip. “je flipt echt in extreme vorm”. Chris geeft aan dat ze zich geen zorgen hoeven te maken, het is niet op een individu gericht. Joey vraagt: “op Utopia spullen?”. Chris geeft aan dat hij gewoon ergens tegenaan wil schoppen, een boom of iets. Joey adviseert Chris dan ook de volgende keer een boom te nemen, of te gillen. Ook Gio vraagt Chris of Chris dit vaker heeft gehad, die driftbuien krijgen? Chris antwoordt daarop, dat dat niet zomaar uit het niets komt. Ik was vroeger “dik” en werd gepest. De pestkoppen kregen toen een pak slaag van hem vertelt Chris. (dan denken ze terug aan Charlotte die ook dik was en daardoor gepest werd. En dat Charlotte ook af en toe helemaal flipte). Chris vertelt dat hij tot 25 – 26 jarige leeftijd dik was en toen is gaan sporten. Dieet (eiwitten), eerst krachtsport en daarna yoga en andere dingen. Chris heeft tot 16 jaar de school bezocht en is daarna vrachtwagenchauffeur geworden. Lekker alleen aan het werk, alleen op de weg. Geen gezeik. Dan kun je sparen en weg gaan. Chris geeft ook nog aan dat hij het ventileren lastig vindt. Wat is het verschil tussen ventileren en wat is zeiken.

Joey geeft aan Chris aan dat dat best wel moeilijk is. Joey kijkt in een aantal zaken best wel tegen Chris op. Ik denk dat wat ik vorig jaar met Nicoline had, dat ik dat nu met jou heb. Je bent heel veel op de akker. Je drinkt goede dingen. Brengt melkkever aan. De hele loods staat vol met dat vieze gras van je. Maar het schijnt gezond te zijn. Joey maakt vervolgens zijn excuses voor het krom maken van Chris zijn spitsvork en geeft aan niet te weten of hij de spitsvork echt gebroken heeft. En ook sorry voor het kapot slaan van je kassen. Gio merkt nog even op, dat het gooien van de spitsvork een mooie worp was. Chris geeft ook nog aan dat bij spanningsopbouw communiceren moeilijk gaat. Joey adviseert Chris een “zeikmaatje” te zoeken….. Joey vertelt Chris dat hij daarvoor Gio heeft. Een “zeikmaatje” waar je bij kunt lullen. Positief en negatief. Anders maak je jezelf psychologisch kapot vertelt Joey aan Chris. Dan worden nog wat irritatiepunten aangehaald waar Chris zich eerst aan stoorde (los lopende koe), maar door zijn “grens verlegging” is de loslopende koe in zijn akkertje een “normaal feit” geworden en maakt hij zich daarover niet meer zo snel kwaad.

Dan komt Colinda binnen en de situatie “Tineke’s ziek” zijn wordt besproken. Allen zijn van mening dat Tineke het beste Utopia kan verlaten. Colinda vertelt dat Tineke diarree heeft. Ze heeft haar Norit gegeven en geadviseerd het even rustig aan te doen. Dan vervolgt Colinda het gesprek met Joey, dit met het oog op het boodschappenlijstje. Er moeten batterijen, broden en sigaretten besteld worden, geen olie bij nader inzien (er is nog een voorraad roomboter, een voorraad van 12 kilo). Verder nog Mayo voor de jongens van le Luifel. Die schijnen alles op te hebben: mayo, ketchup, curry en pindakaas en er moeten sigaretten besteld worden. Ze geven toe: sigaretten zijn de grootste kostenpost. Ze gaan nadenken over collectief stoppen. Wel wil LauraB wachten totdat alle emoties weer onder controle zijn. Joey wil ook wel stoppen.

Na dit verhelderende gesprek gaat Chris naar buiten en gaat daar ontspannen een sigaretje roken.

--- chris sigaretje nadien

Wat denken jullie, heeft Chris nu genoeg zijn emoties kunnen ventileren, of kunnen wij binnenkort weer een uitbarsting verwachten?

 

In het filmpje kunnen jullie alles nog eens bekijken, dat wat wij jullie beschreven.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 12    Gemiddelde: 4/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 4 reacties op dit artikel
  1. Petra at 12:32

    Waarom gaan ze niet zelf sigaretten draaien met zo’n apparaatje? Doe ik al jaren, scheelt ongeveer de helft aan kosten!

  2. ah at 13:58

    Stoppen met roken is het beste idee tot nog toe. Hopelijk doen ze het ook. Daarbij moet iedereen maar gaan sporten. Goed voor je conditie en je kunt je frustraties over bepaalde dingen of personen beter kwijt raken.

  3. Helmie at 10:03

    Het is niet meer te volgen….. Ze staan op rantsoen maar je ziet ze de hele tijd eten!! Gio staat bij de biljarttafel van alles naar binnen de stouwen!!!!! En boeren te laten !!! Bah…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *