Mark wil aandacht geven aan spierziekte HNA

Mark wil aandacht geven aan spierziekte HNA

Naomi lag vanmorgen lang in haar bed, maar waarom? De bewoonster van Utopia heeft last van de spierziekte HNA en dat is de rede dat ze dus vaak op bed ligt. Mark is dat ook opgevallen en gaat het gesprek met haar aan.

Mark vertelt dat hij meer begrip wil voor Naomi en wil haar erbij helpen. Hij vraagt Naomi hoe ze mensen meer bewust kunnen maken van haar spierziekte en de pijn die ze dagelijks ervaart. Eerder spraken de twee ook al over deze vervelende ziekte en hier mag volgens hem meer aandacht aan besteed worden. Naomi is blij met het feit dat Mark naar haar toe is gekomen. Ze heeft een goed idee om de bewoners te laten voelen wat zij voelt.Dat kan met een elektrisch apparaat wat je aan kunt sluiten op je lichaam en stroom schokken geeft. Zodat mensen mogelijk meer begrip voor haar ziekte krijgen. Mark vindt het een goed idee en heeft nog wel een toevoeging, laten we gewoon eens een keer een Utopia HNA dag houden. Dat we ’s ochtends met dit experiment aan de slag gaan en dan ’s middags mensen uitnodigen om er dan met z’n allen over te praten en bij stil te staan. Beide besluiten ervoor te gaan, dus we kunnen binnenkort mogelijk een HNA dag verwachten. Maar dat niet alleen, 3 april komen er ook mensen langs die HNA hebben. Er wordt dan een fotorapportage gemaakt met de bedoeling dat ze kracht uitstralen. Een spierziekte voel je immers wel maar je ziet het niet.

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 14    Gemiddelde: 4.1/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 10 reacties op dit artikel
 1. Druif at 14:12

  Volgens mij verkopen ze ook zo’n ding op SBS 6 ofsoortgijke zender ( verkoop programA)uitvinding van Chinees help goed tegen spierpijnen zere rug knieën e.d

 2. bart g at 19:16

  Hey willie,

  Zij verdient haar geld wel op haar rug hoor.
  Zij is de hele nacht bezig met gi orgie.
  En dan heeft zij geen last. …vind je het dan gek dat je de volgende dag last hebt…

  Het is een toneelstuk zoals iedereen een
  Act speeld…

 3. maria at 18:16

  Sorry misschien heb ik het verkeerd …maar is dit geen 1 april grap van Mark? Zie hem er nl wel voor aan.
  Natuurlijk is het niet fijn om een spierziekte te hebben. Ik heb zelf aan een arm P.T dystrofie dus weet wel wat het is. Maar bij naomi krijg ik toch het idee dat ze daar misbruik/gebruik van maakt. Het is wel erg toevallig dat als er wat gebeuren moet.( schoon maken /opruimen of iets dergelijks) heeft ze pijn en kan dan niks volgens haar.Ze ligt daarom ook enorm veel in bed.Ik heb begrepen dat wat zij heeft meer in de schouders zit bij haar. Dus waarom dan steeds in bed? Als ik pijn in mijn arm heb lig ik ook heus niet in bed. En ik vind dat ondanks als ze pijn heeft wel heel erg actief kan zijn s nachts en ook als er een feestje of iets dergelijks is.Trouwens vind ik het heel onverstandig van haar om dan alsnog in utopia te gaan.En erg veel last dan……………….naar huis!!

 4. Ladybug at 17:07

  Misschien kan Naomi eens zelf rekening houden met haar spierziekte en dan vooral ’s nachts. Want al begrijp ik wel dat je, als je zo jong bent niet altijd met je ziekte bezig wilt zijn, je wordt er na al die wilde nachten overdag er op afgerekend denk ik. Verder vraag ik me af waarom ze naar Utopia is gekomen. Ze weet wat ze mankeert en ze weet dus ook dat ze niets kan betekenen. Heeft die spierziekte ook invloed op haar geheugen? Ze laat Gabrielle vies in de steek met de foto’s.

 5. dorina at 15:17

  Spierziekte ja erg dat je het hebt. Maar je kan wel wat doen waarmee je geld kan verdienen en er zijn meer die geld geld in het laatje brengen.

 6. Willy at 15:09

  Heel naar voor naomi dat ze dat heeft, maar ze wist toch dat je al liggend of zittend je geld niet kan verdienen daar? Ik denk dat normaal gesproken s nachts je lijf tot rust moet komen, maar dat zit er niet met die twee, tja….. En dan nu ineens de vraag wat ze precies voelt? En het na gaan bootsen met een apparaat? Belachelijk!!!!!! Je hoeft toch niet altijd te voelen wat een ander voelt? Neem het gewoon aan. Wat moet dat wel niet gaan kosten???? Kom op zeg, schouders er onder, gaat dat niet dan zou ik zeggen dan je er toch uit? Of wacht ze tot Gio er uit gaat ??????

 7. ingrid at 15:06

  Naomi heeft er alleen maar last van als het haar zelf uitkomt
  Wat een aanstelster ,
  Iedere dag lang in bed omdat ze er zo gezegt last heeft maar in de avond aan het feesten

 8. anneke at 14:21

  Ik denk gerust wel dat ze die ziekte heeft maar ze is ziek wanneer het haar uit komt.
  Ze mankeerd niks maar als er wat gedaan moet worden is ze ziek dan heeft ze pijn en zo houd ze de kijkers ook voor de gek
  Mijn zus heeft al bijna 30 jaar reuma dus ik weet wat het is als iemand ziek is en als ze pijn heeft ze gaat gewoon door en ligt niet de hele dag op bed .
  Ze had beter hier aan niet kunnen beginnen ze is misschien raar gezegt een ander tot last .
  Het ging haar ook om Giorgio

 9. Jan at 14:06

  Spierziekte is een hele ernstige ziekte waar niet mee te spotten valt. Naomi heeft daar schijnbaar s’nachts weinig last van gezien haar wilde nachten met Gio. Dan is niets haar te gek af en bruist ze van energie. Ik hoop dat ze de boel niet voor de gek houdt met haar ziekte want dat zou ik wel heel erg vinden tav de mensen die dit echt hebben.

 10. anneke at 14:01

  Ik heb ook het idee dat hij haar graag mag dat hij verliefd op haar is .
  Het is goed omdat te doen wij praten er wel makkelijk over van de week maar toch is het geen reden om niks te doen
  Ze is erin gekomen om wat te doen maar ze heeft nog heel weinig gedaan.
  Dit is net als met Tineke ziek ziek ziek en op bed leggen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *