Slecht nieuws voor Utopia BV, bijna failliet?

Slecht nieuws voor Utopia BV, bijna failliet?

Dat het niet goed gaat met Utopia bv is inmiddels wel duidelijk. Er is te veel geld uit gegeven en te luxe geleefd. Daarom is het zakgeld afgeschaft en zijn er nog meer bezuinigingen doorgevoerd. Echter ontstaat er al snel nog meer slecht nieuws voor de bv als Mark tussen de post kijkt…

Er is namelijk wederom post geweest, dit keer vindt Chris het in de brievenbus en kwakt alles op tafel. Hij richt zich op de krant en het andere laat hij voor zich. Als Mark pauze neemt omdat hij druk bezig geweest is met de financiën komt hij de brieven tegen. Hij begint ze één voor één te openen en al snel staat het gezicht van de boekhouder niet blij… We mogen alles weer inleveren hoor! Lekker facturen betalen. Oh, wat heb ik toch een heerlijk leventje zegt hij zodra alle rekeningen bekeken zijn. Er zijn blijkbaar nog verschillende openstaande facturen niet betaald. En dat is uiteraard slecht nieuws voor de bv. Het gaat immers niet al te best… Mark bespreekt zijn bevindingen met Ivan, Gio en Bjorn. Maar ook Bjorn en Gio hebben slecht nieuws, een paar standhouders hebben namelijk laten weten aanstaande zondag niet te komen. Nog een tegenslag dus! Een tegenslag waar ook geld mee verloren raakt. Komt het faillisement nabij?

Ondertussen komt er van alles binnen in Utopia, zo krijgt Laura haar prototype van haar sweaters binnen. Waar Laura en andere dames zich enthousiast op storten, zij zijn blij maar Mark niet. Ze zijn duurder in inkoop dan de sweaters, maar ze gaat ze wel voor dezelfde prijs verkopen. Mark is er echt klaar mee, alles zou toch betaald moeten worden. Toch maken de heren er maar een grapje van rollen de facturen op als een “verrekijker” en kijken naar de keuken hoe de dames bezig zijn… Hoe zullen de facturen betaald worden? Met nog maar 1300 euro in de kas…

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 30    Gemiddelde: 3.8/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 13 reacties op dit artikel
 1. johanna at 13:44

  Logisch dat er geen geld meer is, wat hebben ze daar in en om de loods wel niet voor luxe aangeschaft, whirlpool, biljarttafel, fitnessapparatuur, 2 keukens, witgoed, ongelooflijk veel luxe boodschappen, veel drank, sigaretten en kleding, vele aankopen bij Hornbach man man man het kon niet op, ze leefden daar maar voor het vaderland weg en werken…wat is dat??? En wat voegt die puber Naomie nou eigenlijk toe, die heb ik alleen nog maar een paar foto’s zien maken, kleverig doen met Gio(waar is een teil) en janken om haar lelijke huis (ook logisch als je die dagelijks vol plamuurt). Moet zeggen dat ik Utopia 2014 tot nu toe beter en leuker kijken (met leukere inwoners) vond dan nu. En inderdaad die Mark, lult met iedereen mee (waar is toch zijn eigen mening??) en zou de finance op orde brengen, nou dat heeft ie gedaan mensen…van de wal in de sloot!!! Nou voor mij is Utopia 2015 één grote flop!!!

 2. Druif at 03:17

  Wees blij voor dany dat hij er niet inzit , zonde van die leuke vent . Hij heeft betere kwaliteiten waar hij betere dingen mee kan doen .niet een stelletje mafkezen omhoog trekken .hij kan beter op een grote zorgboerderij gaan werken , en echte mensen stimuleren om dingen te ondernemen en te leren .ik gun hem wel een leuke baan

 3. lena at 01:15

  Andre . Ivan is misschien af en toe bot. Maar we recht voor zijn raap. Bij hem wordt altijd zijn cultuur erbij gehaald. En bij wilco is het gewoon normaal. Of ligt dat ook gewoon aan onze nederlandse cultuur. Dat hij zoon randdebiel is en super agressief. Mmm de realiteit in zien is soms best moeilijk. Zolang iemand van ons het doet praten we het een beetje goed. Maar is het een buitenlander gaan we meteen anders reageren. Best interessant. Laten we eerlijk wezen allemaal mongolen daar. En de 1 wat minder als de ander.

 4. Dusss at 17:50

  Wat is failliet gaan? Wat gebeurt er als ze geen rekeningen betalen? Denken we dan echt dat er deurwaarders e.d. gaan komen? Nee, tuurlijk niet. Dat is allang ingecalculeerd door Jdm en co.

 5. André at 17:13

  Wat is Utopia toch lachwekkend:

  Mark binnenkomend als boekhouder weet nooit precies wat er is of nog komt.
  Wilco eerste klas rat die Colinda gepakt heeft om Patrick een hak te zetten, zomenteen neemt ie Tineke.
  Ivan met zijn grote bek tegen mensen dat dat in zijn cultuur normaal, hier maakt ie iedereen bang en tijdens de nominatie poeslief zijn, zelfs Wilco mag hem duwen.
  Colinda nep medium, kan ze al zien dat Tineke een bedreiging is of het huisje is verzakt wat niet waar ie maar wie nam het op voor Patrick.

  Laura B, Gaby, Gabrielle, Gio, Bjorn, Naomi, Ivan, Chris, Nicole wat brengen ze binnen voor Utopia.
  Mark, Wilco oké de luifel maar alleen bij evenementen haal de inkoop er eens af wat blijft er over.
  Utopia loopt over van de zaaklopers, profiteren van andere die geld binnen brengen maar ondertussen te lui zijn om te poetsen of er nog geld voor moeten hebben ook van de gemeenschap gewoon te gek voor worden.

  Isabella, Charlotte en Paul die brachten bakken met geld binnen. Nu is er niemand die eens zegt we gaan produceren en verkopen. Oplossing begin eens zonder de luxe, verbouw zelf je eten en stop eens met zuipen Chris.

  Nog 1 oplossing heb ik koop een rode lamp en Naomi en Colinda brengen bakken met geld binnen ze zijn er niet vies van.

 6. Mars at 16:05

  Deze man (Mark) wilde toch finance op orde brengen?
  Totnogtoe lijkt het niet gelukt ………..
  Hoe kunnen rekeningen je nou overvallen, je weet toch wat je inkoopt en wat je aan rekeningen kunt aan zien komen?

 7. rina at 15:52

  Ik vind het aso dat iedereen maar bestelt terwijl ze weten dat er geen geld is.
  Het lijkt mij beter dat een persoon alles inkoopt , en dat alles wat de inwoners willen hebben het bij die ene persoon neerlegt die beslist dan ja of nee.
  Ik ben benieuwd hoe het gaat als ze echt failliet zijn.

 8. ah at 15:48

  Je kan van de Utopiatuin een nieuwe keukenhof maken. Kan Chris meteen zijn groene vingers laten zien en er komen betalende bezoekers.

 9. coco at 15:28

  mark heeft er een zooitje van gemaakt , hij is toch de boekhouder , hij hoort ervoor te zorgen dat alles op rolletjes loopt en er genoeg geld in kas is voor de rekeningen

 10. Denise at 15:28

  Echt waar wat een zooitje daar.En anneke ik vertrouw die mark ook niet..Hij heeft het toen afgepakt van gio,maar die deed het beter als die gup van een mark..Het zal me niks verbazen,als die mark dingen achterover druk.Met die wilco erbij.twee gluipers bij mekaar..Ze hebben voor die tineke gekozen,denkt zelf dat ze de keuze beter voor danny hadden kunnen maken…Een man die zoveel ervaring had in heel wat dingen,wat volgens mij idee meer geld had opgeleverd voor de bv!!Maar nee,wat doen die sukkels,kieze voor schoonmakerster tineke.!!

 11. anneke at 14:25

  Ik vertrouw die Mark niet Waarom gaat hij eerst de post lezen had iedereen bij elkaar geroepen en dan alles geopend
  Hij is toch van de rekeningen Waarom betaald hij dan niet meteen als het binnen komt doe je thuis toch ook
  Thuis kan je op de pof kopen of in termijnen maar ze denken dat het daar ook kan
  Dat Laura spullen koopt dat word verkocht op de markt daar kan je winst opmaken maar de tuin die aangelegt is daar krijg je geen geld mee het is wel een hele mooie tuin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *