Voedselrantsoen in Utopia

Voedselrantsoen in Utopia

Het voedselrantsoen,

Zoals wij in het bericht het centraal van 4 maart konden lezen, staat de Utopia B.V. ruim vijftienduizend Euro in de min. Mark heeft berekend dat er na de komende markten en evenementen, waarvan hij de inkomsten schat op zo’n zevenduizend Euro nog een negatief saldo overblijft van ruim achtduizend Euro.

Daarom moet de levensstijl drastisch veranderd worden…. Nicole opperde al om iedereen op een voedselrantsoen te zetten. Er werd flink wat tegengas gegeven op Nicole’s plan, maar met dit negatieve saldo is het géén keuze, maar is de bezuiniging/het voedselrantsoen een must!

Wij zien Joey en Colinda in gesprek en zij werken het voedselplan uit. Dat houdt in: niemand mag meer extra boodschappen bestellen. Joey zegt dat hij het “dieet” zo samen wil stellen, dat er elke dag voldoende voedingsstoffen in de avondmaaltijd zitten. Joey gaat daarop zijn inkopen doen en dus niet inkopen wat hij lekker vindt. Joey zegt letterlijk: “het wordt dus geen lekker eten, het wordt gewoon gezond en voedzaam eten”. Joey wil 7 kratjes neerzetten met daarin per kratje de spullen die hij die dag nodig heeft. Colinda heeft al een “fruitschema” Er wordt over de diverse fruitprijzen gepraat, maar Colinda vindt het wel van belang dat ze de Vitamienen dagelijks krijgen. Appels, mandarijnen, sinaasappels, bananen. Onderling kan er fruit geruild worden. Maar standaard krijgt iedere inwoner, hetzelfde rantsoen. Het volgende wat dan nog tussen Joey en Colinda wordt besproken is het thema eieren. Binnenkort komen er 40 kippen bij. Dan zullen er volgens Joey’s berekening uiteindelijk per dag zo’n 40 eieren over zijn. (Joey heeft dan berekend dat er mogelijk 10 kippen niet leggen door ziekte). Dat zou dan per Utopiaan 1 ei per 2 dagen zijn. De eigen eieren worden verkocht op de markt, omdat die daar meer geld opleveren. (eieren van de Utopia kippen leveren namelijk op de Bio markt meer geld op).  De Utopianen eten dan eieren van de Plus. Zo kunnen ze dan ook extra geld verdienen. Dan kunnen er volgens Colinda ook eens pannenkoeken worden gebakken omdat dat ook goedkoop eten is. Morgenavond moet Joey het boodschappenlijstje inleveren, dan drukt hij op de toeter en moet iedere inwoner vertellen wat die aan voedsel nog nodig heeft voor de evenementen hierbij denken ze o.a. aan frisdranken, snoep voor kinderfeestjes en het fruit voor de te maken crèmes. Dan komt nog ter sprake dat ze er zo’n zeven kilo kip over zal zijn, die door Gabriëlle is besteld. Maar aangezien ze geen Roti dag heeft, blijft de kip over. Colinda stelt voor deze in de diepvries te doen. Dan heb je die kip voor als je eens wat minder kas hebt, dan hoef je geen vlees in te kopen en neem je enkel groenten.

Verder wordt er door Joey en Colinda besloten dat het medicijn gebruik ook aan banden moet worden gelegd. Paracetamol is dan wel niet zo duur, maar de Ibuprofen is weer wel duurder. De komende weken worden betiteld als “crisis-weken”. Colinda heeft de medicijnen al op rantsoen staan…. en de medicijnen zijn nu al verstopt. Wel heeft ze 1 doosje apart gehouden voor nood. Er worden veel te veel medicijnen genomen. Iedereen klaagt over hoofdpijn. Het motto wordt: heb je hoofdpijn dan neem je een glas water en Vitaminetabletten: twee stuks. Colinda vertelt, dat ze ook olie heeft en een veizel, ze kan met de kruiden die ze zo uit de tuin kan nemen,  een mengsel maken. Een oliemengsel voor de massage en dat helpt ook tegen hoofdpijn en buikpijn. Colinda vertelt: wat er in een medicijn zit, dat kan je zo uit de tuin pakken. De inwoners hebben volgens Colinda ook veel te weinig buitenlucht. Ze hangen veel te veel binnen. De rokers komen nog wel af en toe buiten, maar de niet rokers hangen heel de dag binnen. Er zou iedere ochtend verplicht buiten ochtend gymnastiek moeten komen.

 

Jullie kunnen alles nakijken in het filmpje.

Wat denken jullie gaat dit Voedselplan het gewenste resultaat opleveren?

 

 

 

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 10    Gemiddelde: 3.7/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 9 reacties op dit artikel
 1. Mjo at 14:11

  Idd @fred, het zijn geen (na)denkers daar in de Utopia loods.

  Ik weet niet direct waar ze hun boodschappen bestellen, ze eten eieren van de Plus als ik het goed lees, dus ik denk dat ook de andere boodschappen van de Plus komen. Nou de Plus en dat weet ik uit eigen ervaring, is best een dure supermarkt. Valt in prijscategorie van de Albert Heijn.
  Er zijn goedkopere supermarkten te bedenken, zoals de Jumbo, Lidl en de Aldi. Voor diverse andere (niet voedingsproducten= Non-food) is er de Action.

  En dan die uitspraak van Joey, “het wordt dus geen lekker eten, het wordt gewoon gezond en voedzaam eten”, alsof gezond en voedzaam eten, niet lekker is of zou zijn. Wat een gedachtegang van Joey., slaat in mijn ogen dus nergens.
  Zoek eens op internet wat er allemaal mogelijk is, om met weinig geld lekker en gezond kunt koken en eten.

 2. annie at 10:59

  Gaan ze eieren kopen van de supermarkt terwijl ze zelf 40 eieren per dag hebben door de kippen? Idioot. De biomarkt is toch één keer per maand? Als ze ze willen verkopen op de biomarkt moeten ze dus 40 keer 30 is 1200 eieren verkopen. Maar dan zijn de oudste eieren al een maand oud. Wie wil nou oude eieren? En hebben ze al bedacht hoe ze die eieren willen opslaan? Zeker in de zomer moeten ze wel gekoeld zijn wil je ze zo lang bewaren. Onzinnig idee. Als altijd hier…

 3. anneke at 10:38

  Wat ik al vaak heb gezegt ze hadden niet zoveel moeten bouwen hout is duur en daar verdien je niet veel mee ze hadden alles beter moeten in delen als ze schoon waren geweest hadden ze geen tweede keuken nodig
  Een trainer voor die een trainer voor de ander kost ook geld
  Het afbouwen voor het hok voor Colinda een hok voor de sporters
  Maak smoeties is ook gezond koop eten bij de goedkoopste winkel kijk op internet ga prijzen vvergelijken en stoppen met drank en roken
  Ik vraag me af moeten hun ook gas elektra en water betalen en ook voor internet en telefoon

 4. bart at 10:30

  Zullen ze het nu een keer snappen???
  Ze zijn failliet
  Ze moeten gaan werken en niet alles opmaken aan bouwen.
  Er moet geld in het laatje komen.

 5. Helmie at 10:16

  € 8,- per kilo kost een kip???? Bij de slager nog wel!!!!!!
  Is Appie Happie f de plus niet goed genoeg voor verwende lui!!
  Bah bah…..

  • Mjo at 14:54

   Beste @Helmie, de Appie en de Plus zijn ook bepaald geen goedkope supermarkten, zo niet de duurste. Ik schreef het hierboven al, er zijn goedkopere supermarkten.

   Bovendien € 8,- voor een kilo kip, lijkt mij ook ietwat overdreven. Zowel bij de slager als in de supermarkt. BIO kip(filet) oké, maar niet voor 1 hele “normale huis en tuin” kip.

   • Helmie at 16:23

    He hebt gelijk Mjo, ik wilde alleen maar een punt maken er zijn zeker goedkopere supermarkten. En het is te triest voor woorden om te moeten zien hoe ze nu in paniek [lijken] te gaan raken na al dat luxe eten en bestellingen die ze gedaan hebben!!! Stelletje verwende kleuters zijn het. De meeste mensen met een fulltime baan hebben niet eens die luxe die zij daar hebben!!!

 6. fred at 09:08

  Ja, ja, dat doet pijn !!! Utopia vrienden, of dit nog goed komt…..

  Ze hadden van begin al bij een groothandel alles moeten kopen. B.v.b de Hocras in bussum
  Daar kun je echt alles kopen.
  Jammer dat het geen denkers zijn.

  Grtz
  De buurman

  • anneke at 11:32

   Ze komen zo nog bij de voedselbank als het zo door gaat.
   Maar zolang er gerookt en gedronken wordt valt het nog wel mee het zal wel een goede mannier zijn om er van af te komen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *