Het geheime recept van een samenleving

Het geheime recept van een samenleving

Volgens Joey is het geheime recept voor een ideale samenleving, Vrijheid, Enigenzeggenschap, Onbelemmerd je ding kunnen doen en geen belemmering zijn voor een ander.

Ivan legt aan Joey uit dat er in een ideale samenleving je elkaar dingen gunt, als op het moment iemand met iets komt, dan kan je elkaar ondersteunen en ga je elkaar niet tegenwerken of dwarszitten. Dat is voor mij de ideale samenleving, dat mensen elkaar dingen gunt, elkaar helpen en voor elkaar zorgen. Hij zegt uit bestwil anderen al te helpen. En wil wel proberen om iedereen daarin mee te krijgen, maar zegt ook daarmee te stoppen. Je moet gewoon lekker je eigen ding doen. Vanaf nu gaat Ivan zijn eigen plan trekken en mensen helpen waar het kan, maar zich niet meer bezig houdt met bonussystemen.

Tineke hoort het gesprek van beide heren aan en mengt zich in de discussie. De ruzie tussen Colinda en Ivan tijdens het centraal van 6 april over nieuwe plannen wordt snel onderwerp van gesprek. Tineke vraagt zich af, of het niet mogelijk is om één plan te laten ontstaan als we beide plannen samen kunnen voegen. Ivan ziet daar het nut niet van in en geeft aan daar klaar mee te zijn, tot spijt van Tineke. Tineke vraagt zich af, “Waarom moeten we er zo’n ruzie over maken”. Ze blijft van mening dat Ivan en Colinda bij elkaar moeten komen om gezamenlijk één plan te maken. Maar Joey ziet het ook niet zitten, hij zegt, “Je blijft trekken aan een dood paard, het is nooit goed”.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 13    Gemiddelde: 2.9/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er is 1 reactie op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *