Bas wordt wederom besprongen

Bas wordt wederom besprongen

De lockdown zit er alweer bijna op, nog 1,5 dag en de bewoners hebben hun luxe weer terug! Vanmorgen hebben Bas en Ivan de koeien weer verzorgd en inmiddels is iedereen wel wakker. Wat gebeurde er allemaal tijdens het verzorgen van de koeien?

Er werd van alles besproken, zo gaat het over een mogelijke verlenging van de lockdown. Ik hoorde dat mensen langer door wilde gaan met de lockdown. Wil jij dat?  vraagt hij aan Ivan. Maar Ivan antwoord nog niet, hij stelt gelijk een vraag terug, zou jij doorgaan? Aan de ene kant wel antwoordt Bas. Ik vind het wel wat hebben dat back to basic. Maar aan de andere kant wil ik graag doorpakken met de strandtent. Volgens Ivan vinden mensen het wel leuk, ze zijn enthousiast omdat het positieve dingen met zich meebrengt. Gezamelijk met de groep, geen gezeik en mensen worden hechter. Ja antwoordt Bas, alleen ik denk dat het handig is om… We hoeven niet meer te survivallen om deze mindset te behouden. We moeten oppassen dat het straks niet vervaagt.Er moeten dingen veranderd worden daar zijn de heren het over eens. Er worden verschillende ideeën geoppert zo denken de heren over een ronde eetafel zodat iedereen elkaar tijdens het eten aan kan kijken. En een knussere woonkamer te creeëren. Verder willen ze het kantoor en het naaiatelier naar de vide verplaatsen. Als iedereen weer beneden slaapt, komen ze elkaar veel vaker tegen.

Bas staat inmiddels bij klaver in de stal en hij heeft wat met koeien. Of beter gezegd met besprongen worden. Klaver likt erop los en doet uiteindelijk weer een poging om hem te bespringen. Ivan schrikt zich rot en vindt het wellicht verstandiger om de stal uit te gaan. Bas antwoordt je moet niet laten merken dat je bang bent en gaat dus gewoon verder. Rob komt de heren even koffie brengen en kan er wel om lachen.

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 20    Gemiddelde: 3.9/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 4 reacties op dit artikel
  • David Brigham at 13:01

   Het is simpel een kwestie van hormonen en/of dominantie -gedrag. Hetzelfde gedrag als een hond die tegen een been op rijdt. Daarvoor pikken ze de kleinere doelwitten uit – honden vaak kinderen, en Klaver dus Bas ipv Ivan. Niks met “niet mogen” of echte aggressie te maken. Bas moet dus niet bukken en niet met zijn rug naar de ‘puberale’ Klaver toestaat. Geen angst tonen helpt niet (want het is geen aggressie), je groot maken mischien wel. Want link blijft het, zo’n gewicht,
   Koeien bespringen elkaar ook wel eens, puur uit opgewonden vreugde (bijv. in het voorjaar) of bij stress/ruzie (dominantie-gedrag), en natuurlijk bij bronstigheid/tochtigheid.
   Was dat genoeg koeienziel? 😉

 1. Mjo at 10:42

  Bas wordt besprongen door Klaver de koe. Haha, kan er ook wel om lachen. Maar ik denk ook: Klaver voelt onraad?? of beter gezegd, Klaver mag Bas gewoon niet. Dieren hebben dit instinct meer ontwikkeld als een mens. Een hond begint ook te grommen of te blaffen, als hij/zij iemand niet mag of onraad ruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *