Ivan is Utopia moe

Ivan is Utopia moe

Ivan zit met Joey een sigaretje te roken, het gaat over Utopia. Ivan vraagt zich af waar ze nou precies naar toe werken. Joey kan zich ook wel in die vraag vinden.  Je wordt niet meer getriggerd om vanuit je diepe zelf, die je hier tegenkomt, je overlevingsinstinct, iets te verzinnen om… We kunnen pas iets anders doen, als we ons loskoppelen van de buitenwereld onderbreekt Ivan heb. Al snel komt er een wild idee naar voren. Ze willen terug naar het begin, de loods op slot en de laptops en het geld in een kluis begraven. Eten van de akker, de verse melk van de koeien drinken, je behoefte doen in het schijthuis… Terug naar de basis dus, een totale lockdown. Ivan en Joey zien hun plan helemaal zitten. Geen bezoek meer van buitenstaanders, compleet zelfvoorzienend leven. Vergis je niet, dat is echt héél zwaar aldus Ivan. Toch stralen zijn ogen en is het plezier van zijn gezicht af te lezen. Geen experiment meer, gewoon doen. Terug naar de basis!

Wat later spreekt Nicole en Ivan zijn frustraties uit. Hij is Utopia moe, en dan meer hoe het gaat. We zijn geen ideale samenleving geen goede bv. We verkopen maar zonder onderzoek, zetten afgedankte evenementen neer. We zijn een soort aapjes die bekeken moeten worden. Dus ik weet niet wat we allemaal aan het doen zijn, we zijn geen ideale samenleving. Je bent hier om dingen anders te doen en dat doe je om volledig af te sluiten van de wereld. Rob komt er later ook bij zitten en vindt het wel een uitdaging. Ook Nicole vind het wel wat, we bereiden ons voor op een “apocalypse”. Gabriëlle hoort er ook van en die vind het helemaal niks, waar moeten we dan slapen? In de buitenwereld antwoordt Ivan. Nee echt niet zegt Gabriëlle, dan ben ik weg. Het stel gaat er nog even over door, wellicht wordt het idee binnenkort voorgedragen en wellicht uitgevoerd?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 39    Gemiddelde: 3.4/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 11 reacties op dit artikel
 1. Wil at 10:51

  Waarom word mijn reactie niet geplaatst? Omdat er in stond hoe colinda aan het geld komt voor nieuwe kleding, en vermoedelijk een potje had wat ze vertelde tegen wilco dus niet afgedragen aan de b.v
  En dat het merendeel niet terug kan naar niks, ze moeten dan zonder alcohol

  • Hannah at 18:04

   @Wil: ik begrijp dat ook niet, heb het ook al een aantal keren meegemaakt met heel normale reacties.
   Het toppunt was een keer dat een normaal gesprek met een mede reageerder hier, over iets uit het artikel, eerst geplaats was en later gewoon weer werd weggehaald.
   Als je een plek wil waar Utopia volgers kunnen reageren, moet je ook de ruimte geven om op elkaar te reageren. Dat maakt het juist gezellig lijkt mij en van mijn part mag dat zelfs hier en daar een keer off topic.

 2. Wil at 10:42

  Precies, geen alcohol meer, enz. De meeste houden dit niet vol. Geen kleding meer kopen net als colinda die gister weer een doos vol kreeg, waar betaald ze het van? Ze had nog een potje wat ze achter hield hoorde ik ze een keer eggen tegen wilco, Wat alles voor de gemeenschap Colinda??????? Bbb

 3. teetje at 09:57

  Nu als utopia zoals het nu langzaam in kakt een de 16 utopiaan vragen via een pol wat de streamer tv kijker zou willen zien veranderen wand terug naar begin dat gaat nooit ze moeten in iedere geval per persoon per maand 312,26€ euro vasten lasten inbrengen dus zijn ze ten alle tijden afhangkelijk van de buitenwereld en de grote gun faktor die zij genieten wij als kijker streamer hebben zeker goede iedeen voor hun das ff afwachten

 4. anna at 05:34

  Ineen ”hoerentent” gaat het er stukken schoner aan toe ik zie ze allemaal maar krikken maar je ziet nooit dat ze na het krikken gaan douchen wat zal daar een lucht hangen stelletje viezerikken….komt bij dat hoeren in een fout daglicht gezet worden daar ziet niemand iets van wat er gebeurd en krijgen betaald,maar in Utopia laten ze schaamteloos alle kijkers zien hoe en met wie ze krikken de eerste de beste pakken ze! lekker fris daar….

 5. Hannah at 00:58

  Ja dat is pas leuke t.v.! Het principe van de Amish gemeenschap, maar dan zonder dit bijbehorende geloof. 🙂
  Geen voorgedrukte sjaaltjes bestellen maar zelf gaan batikken. Een weefgetouw in elkaar knutselen en zelf kleding en kleden weven. Schapen en angorageiten houden en breien maar!
  Handjes laten wapperen in plaats van je tijd uitzitten in een vijf sterren resort.
  En geen gratis spullen meer van sponsoren….. Nou vooruit een keer per maand een zak meel en gist om brood van te bakken. 😉

 6. Sonja Hiemstra at 18:20

  Om zelfvoorzienend te gaan leven hoef je helemaal niet terug naar het begin van Utopia. De akker staat vol met groente , de koeien geven melk en de kippen eieren. Dat is voldoende om van te eten. Dus geen bestellingen voor drank en sigaretten meer enz, ik denk, dat ze dat helemaal niet vol kunnen houden hahaha. De inwoners zijn gewend aan luxe en contact met de buitenwereld dmv telefoon en labtop. Terug naar een kale loods is echt niet de juiste weg vooruit, maar geld voor de gemeenschap creëren kan veel ludieker dan patatjes verkopen en sjaals maken. Wat je met ceativiteit kan doen om de samenleving buiten Utopia versteld te doen staan, daar heeft deze groep geen kaas van gegeten.
  Joey wil iets unieks laten gebeuren met Utopia, nou dan heb je wel een creatiever brein nodig, dan deze jongen heeft.

 7. adriana46 at 18:20

  Niet alleen Ivan is Utopia moe, de enige die daar momenteel nog werkt en respect afdwingt.

  Nee als kijker ben ik Utopia ook zo langzamerhand echt moe. Ideale samenleving daar. Nou gelukkig niet. Buiten de poorten is de samenleving toch wel beter!

  Vorig jaar – Utopia 2014 – was nog wel leuk om te volgen. Er waren toen wel eens ruzies en men was het wel vaker niet met elkaar eens, maar het was een groep die zich uiteindelijk uitsprak en samen tot een oplossing kwam.

  Nu zijn het wat losse personen, soms een stelletje vormend, maar voor de B.V. Utopia hebben zij allen nagenoeg geen toegevoegde waarde. Dus inderdaad tijd voor Ivan’s voorgestelde “apocalypse”. Ik hoop dat het doorgevoerd wordt. Het is nu mei, maar de resterende maanden van 2015 is het toch nog mogelijk om het waardeloze Utopia van nu, om te zetten naar een Utopia (de ideale zelfvoorzienende samenleving) die door JdM en Talpa voor ogen werd gehouden, toen ze dit programma lanceerden.

 8. Toet at 18:18

  Eindelijk een goed idee.Terug naar de natuur .Werken voor je eten.,Blij zijn met kleine dingen van het leven.Wat het nu is een hoerentent .Zuipen elkaar uitschelden elkaar niets gunnen.Schaamteloos.Sex hebben waar iedereen bij is hoe smeriger kun je het nog krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *