Bas besteld eieren en geiten

Bas besteld eieren en geiten

Het dierenplan van Bas waar we eerder over schreven lijkt vandaag opgestart te zijn. Bas heeft namelijk een bel rondje gedaan, hij wil verschillende dieren bellen waaronder vogeleieren, eenden en geiten.

In het kantoor doet Bas zijn eerste telefoontje, hij vertelt geïnteresseerd te zijn in broedeieren. Het leek me wel grappig om andere eieren uit te laten broeden door de kippen. Hebben jullie een voorraad van eieren die binnenkort uitkomen? Nee antwoordt de mevrouw, ze moeten 3 weken in de broedmachine. En als ze bijna uitkomen kun je ze natuurlijk niet meer versturen. Bas vertelt dat het geheim moet blijven. Zou ik telefonisch een bestelling plaatsen? Volgens de mevrouw is dat geen probleem en Bas zegt dat hij de eieren bij de kippen gaat leggen. Ze moeten er volgens de mevrouw wel 3 weken op blijven zitten, dan is er niks aan de hand. Bas besteld 2 kalkoen eieren, 4 pekingeend eieren en 4 marans eieren. En het betalen? Bas wil geld versturen maar de mevrouw vind het een beetje lastig. Gaat dat wel goed? Volgens Bas moet dat wel lukken, het totaal bedrag komt op 20 euro uit.

Nadat Bas de eieren gescoord heeft, vervolgt hij zijn belronde. Hij belt een oude bekende: boer John. Hij vraagt hem om geitjes. En die heeft boer John wel. Het worden jonge geitjes die in Utopia kunnen opgroeien. Bas vertelt aan de boer dat hij een apart hok gaat bouwen voor de geiten en dat dit nog geheim moet blijven. Wat zullen de andere bewoners ervan vinden?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 8    Gemiddelde: 3.4/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 6 reacties op dit artikel
 1. anneke g at 22:37

  Wat ik me af vraag wat kunnen zij allemaal doen op de computer , kunnen zij ook op deze side komen of op te telefoon.
  Ik heb het idee dat ze alles kunnen lezen wat hier geschreven wordt ,er zijn dingen gebeurd of gaan gebeuren wat hier allemaal geschreven is.
  Of zijn er nu mensen in, die hier geschreven hebben om te vertellen hoe wij er over denken

  • Helmie at 07:10

   Ja Anneke ze kunnen alles zien. Als je op internet kan is dit niet zo moeilijk meer en ze hebben zich al een aantal keren verraden met uitspraken!!!

 2. anneke at 17:34

  Heet het UTOPIA of BASTOPIA het begint er wel op te lijken hij beslist alles zelf moet niet kunnen en allemaal.
  Hij maakt de koeien niet goed schoon laat staan ook nog de geiten wie betaald het voer de hok en maken ,hij moet vast staan anders is hij zo in op de akker.
  Er moet goed gesproken worden met hem dit kan niet meer, en ik begrijp niet dat de mensen hem nog dingen aan bieden

 3. Sonja Hiemstra at 16:05

  Totaal geen verstand van dieren, die Bas !!!!!!!!!!! Alsof die kip meteen op die eieren gaat zitten, dan moet die kip nl broeds zijn en alle eieren worden steeds voor consumptie gebruikt door de bewoners…. Geitjes kosten alleen maar geld aan brokjes en breken overal uit en gaan van de akker smullen. Ben benieuwd wat dit stiekeme gedoe van Bas voor herrie in de tent gaat zorgen !

 4. Maria at 15:49

  En wie gaat al die dieren verzorgen, ze ruimen nog niet eens hun eigen troep op, laat staan van al die arme dieren, en wat als Bas weg gaat, neemt tie ze dan mee. En als die eieren uitkomen, wat is de bedoeling van die beestjes, om op te eten, wat doe je met kalkoenen en een pekingeend en een marans, zo gek heb ik het nog nooit gezien, en dat allemaal stiekum, of gebeurt dit allemaal in opdracht, denk het haast wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *