Bas en Gio hadden ruzie over de koeien

Bas en Gio hadden ruzie over de koeien

We gaan nog even terug naar vanmorgen, aangezien de ochtend verder rustig verloopt. Gio en Bas hadden namelijk ruzie over de koeien.

Gio ziet Bas bij Baas Beach staan en loopt naar hem toe. Hij spreekt hem aan over de nieuwe stal constructie die Bas heeft gebouwd. Sinds die verbouwing breken de koeien namelijk regelmatig uit, en dat is niet de bedoeling. Vind je het goed als ik je hok weer afbouw en maak zoals het was? vraagt Gio. Ook vraagt hij zich af of Bas de koeien wel goed genoeg verzorgt. Bij de koeienstal praten de heren verder.  Je zegt dat jij gisteren de hele boel hebt uitgemest. Ik weet niet hoe je uitmest, want ik haal de rotte plekken met zeik en stront van de onderkant vandaan. Maar dat heeft hij wel gedaan aldus Bas. Ik heb twee kruiwagens vol uit de stal gehaald. Gio geloofd er alleen weinig van, ik heb er net vier, als het er niet vijf of zes zijn, naar de mesthoop gebracht. Snap je dan dat het niet geloofwaardig voor mij is? Ook vindt Gio dat Bas teveel met zijn eigen projecten bezig is en daardoor niet genoeg aandacht heeft voor de verzorging van de koeien. Bas is het hier niet mee eens. Hij wist niet precies hoe Klaver steeds uitbrak, maar weet zeker dat hij dit met een extra balk kan voorkomen.

Niet veel later haalt Bas een stuk hout en boort het tegen het hok. Hij wordt meteen tegengehouden door Gio en de discussie over de koeien wordt vervolgd. Gio vraagt aan Bas of hij dat beest heeft gezien, hij gaat dwars door het hout heen. Bas denkt van niet en Gio wordt kwader. Dat denk ik van niet? Geloof mij binnen een halfuur is het hout stuk. Denk eens na man! Wat is jouw oplossing dan vraagt Bas door. Ik breek het zo weer af en ik bouw zoals het was vervolgd Gio. Maar Bas vindt dat geen oplossing. Dat is wel een oplossing zegt Gio, bij mij is het vijf maanden goed gegaan. Ja? zegt Bas verontwaardigd, vond je het vijf maanden goed gaan? Ja antwoordt Gio en de discussie gaat nog even verder. Vervolgens komt de strandtent van Bas nog even aan de orde.
Volgens de Gio ziet de beachbar er niet uit, kijk hoe het er uitziet gozer. Ik weet niet waarom je het gedaan hebt, misschien om negatieve publiciteit. Het zag er superstrak uit. Als ik had geweten dat het er zo uit zou gaan zien, had ik zeker niet mijn hand op gestoken voor die waterleiding. Het ziet er niet meer uit. Ik vind het een pauperbende. Bas is het daar natuurlijk niet mee eens en loopt terug naar de stal, Gio volgt hem. Aldaar zegt Bas, 4,5 maand goed? Alles weg kunnen tiefen. Hij is één keer uitgebroken en het is gelijk game over. Wat een gast, ga lekker naar huis!

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 29    Gemiddelde: 3.3/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 4 reacties op dit artikel
 1. Maria at 17:13

  Het is toch te gek voor woorden dat die arme koeien steeds maar weer de dupe woorden van al die ruzie,s onderling. Koeien horen droog te staan en lekker kunnen lopen, Gio, zorg daar dan ook voor in plaats van al dat gelebber met je vriendin.

 2. Marja at 13:56

  Gio heeft de pest in omdat Bas de show steelt. Gio die de koeien zo goed verzorgde, laat me niet lachen. De koeien konden elke keer uitbreken omdat Gio het hek niet repareerde. Boer John heeft hem ook vaak aangesproken dat de koeien in de drek stonden. Gio ziet met die gilgeit wel vaak in de beachbar, jammer Gio je bent er te lang

 3. anneke at 13:46

  Het gaat tijdt worden dat je zelf weer de koeien gaat doen ,Bas gooit er met z’n pet na hij doet heel slijmerig overal z’n kont in te draaien zo van zie mij eens wat ik allemaal kan.
  Ik blijf die knul niet vertrouwen stelen stoken afluisteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *