Deurwaarder arriveert in Utopia

Deurwaarder arriveert in Utopia

En daar was de acteur deurwaarder, hij wordt ontvangen door Bjorn Bas en Wim. Als Bas vraagt waarom hij komt stelt hij zich voor en dat hij een vordering komt doen. Verdere details vertelt hij zo. Tijd om op de toeter te drukken zodat iedereen bij elkaar komt.

Menno de “deurwaarder” doet een voorstel ronde en vertelt dat hij van deurwaardes en incasso’s is. Zodra iedereen zit begint hij te vertellen. Fijn dat iedereen er is en je zult je afvragen wat ik doe. Er staat een vordering openen van 5500 euro met betrekking tot het zwembad. Tot op vandaag is er geen betaling gedaan en ondanks aanmaningen hebben we niks gehoord. Dat is dus de rede van mijn bezoek. Het is een standaard procedure, ik maak een inventarisatie van de inboedel onder begeleiding. De waarde van de inboedel wordt geïnventariseerd. Gio vraagt naar mails en dergelijke. Menno wil hem even onderbreken, er is wat geleverd en die rekening die eraan verbonden is staat open. Wat geleverd is moet betaald worden. En Bjorn wil ook stukken zien met betrekking tot afspraken. Menno heeft het vonnis bij zich, aanstaande woensdag 1 juli moet dit betaald worden. Zo niet dan staan we donderdag 2 juli klaar om spullen op te halen. Mark vraagt of er geen betalingsregeling mogelijk is. Volgens Menno is dat niet mogelijk. Volgens Gio is de afspraak inmiddels veranderd en Menno zegt dat hij zich aan de feiten houdt. Vervolgens wordt er een ronde gemaakt met betrekking tot de inboedel, Mark begeleidt de deurwaarder. Zo komt de postmix aan de beurt, de tap, de tattoo shop, de camera en foto spullen, naaimachine, de horecakeuken, werkplaats met gereedschap, Le Luifel, de melkmachine, maar de kippen en de koeien komen ook op de lijst. De fitness spullen uit de gym komen ook aan bod. Daarna wordt de inboedel opgeteld en volgens de “deurwaarder” komt hij op 6500,- euro uit. Daarna lopen Mark en de deurwaarder weer richting de loods. Als iedereen zit vertelt Menno dat hij een taxatie gedaan heeft en komt uit op 6500 euro. Aanstaande woensdag 1 juli om 12:00 uur moet het bedrag betaald worden. Anders komen ze 2 juli alles ophalen. Spullen mogen niet achtergehouden worden, alle bezittingen moeten aangegeven worden. Het zwembad mag niet meer terug om schulden in te lossen. Stefanie hoort dat haar tattoo gun ook op de lijst staat en is er niet blij mee. Toch is het zo aldus Menno, we zullen het woensdag zien. Na wat uitleg gaat Menno weg en laat de papieren achter. En is het tijd om te gaan. Wordt vast en zeker vervolgd. Wellicht komt er nog een centraal over om dit te bespreken. Wanneer de grap bekend gemaakt zal worden is nog niet duidelijk… Hoe zal het aflopen?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 27    Gemiddelde: 3.2/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 3 reacties op dit artikel
 1. Marja at 14:14

  Mark doet niets meer aan de kas, hij moet van de regie horen hoeveel hij moet zeggen dat ze in de min staan, het is een boekhouder van lik me vestje

 2. Ton at 13:40

  Wat een lolbroek is die Mark !
  Hij kan beter zijn kas en dus het geld van de BV beter bijhouden.
  Nu loopt hij om de 2 weken te gillen, dat het niet goed gaat ! En dat noemt zich boekhouder !!

 3. anneke at 13:38

  Een hele domme grap ,maar als ze goed nadenken weten ze dat dit niet klopt ze hebben wel eens meer in de rood geweest.
  En zijn een paar knappe koppe mannen die verstand hebben van geld en moeten toch door hebben dat dit niet klopt .
  Wat nog leuker was geweest als er een echte stond waar die 2 mannen niks van wisten.
  Maar die grap kan ik niet waarderen omdat die Bas zelf steeld waar Mark bij staat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *