Ivan verhoord nieuwkomer Wim

Ivan verhoord nieuwkomer Wim

Vanmorgen heeft Ivan ondanks zijn vermoeide toestand de koeien verzorgd samen met nieuweling Wim. Aangezien de bewoners zondag moeten kiezen wie van de twee mag blijven besluit Ivan Wim te verhoren.

Terwijl de heren bezig zijn vraagt Ivan aan Wim of hij zichzelf hier zit zitten tot december. Jawel antwoordt Wim en Ivan vraagt door. Wat ga je doen om jezelf bezig te houden? Wim antwoordt dat hij meubels wil maken, workshops gaat organiseren en klaar staat voor de groep. Volgens Ivan kwamen alle bouwers daarmee Utopia binnen. Maar niet een heeft het volgehouden. Maar Ivan vraagt uiteraard verder. Waarom zou het bij Wim anders gaan? Hoe gaat hij met tegenslagen om? Is hij een leider of volger? Wim zegt dat hij een eigen visie heeft en samen wil werken met de groep.En hij laat niet over zich heen lopen. Daarna besluit Wim de rollen om te draaien en stelt Ivan wat vragen. Hoe zie jij het voor je als ik hier zou blijven? Ivan antwoordt dat Wim alles mag doen wat hij wil, zolang hij voor het groepsbelang blijft denken. Je bent hier niet alleen. En haakt gelijk in op zijn  onderzoek naar een gezamelijk doel, er moet een plan komen waarin iedereen zich kan vinden. Uit mijn onderzoek is wel wat dingen duidelijk geworden, de BV is een grote chaos en het gaat slecht. Nu gunnen we elkaar te veel en duurt het veel te lang voor een product zich terugverdient. Daarom zitten we nu in financiële malaise. En al snel gaat het over de ideale samenleving, deze is er nu niet aldus Ivan. Zo maakt niet iedereen schoon en zijn er allemaal kleine irritaties.

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 9    Gemiddelde: 4/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 4 reacties op dit artikel
  1. Marja at 10:39

    Groepsbelang, laat me niet lachen. Het is daar allemaal eigenbelang wat de klok slaat. Het hele veld volbouwen met sporttoestellen kost meer dan het opbrengt

  2. jan at 10:31

    Ivan probeert de zaken al weer naar zijn hand te zetten. Ga eerst maar eens aan jezelf werken alvorens je met de nieuwelingen te bemoeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *