Cees spreekt Rob aan

Cees spreekt Rob aan

Cees en Rob hebben zojuist een pittig gesprek gehad. De nieuweling sprak Rob namelijk aan en daar was hij niet zo blij mee.

De twee heren zitten onder het afdak, en het gesprek is niet bepaald gezellig te noemen. Volgens Cees heeft Rob iets tegenover hem, wat moet je nou met zo’n ouwe? Rob antwoordt dat hij hem eerst beter wil leren kennen. Hij is hier immers pas 4 dagen. Cees blijft echter volhouden dat Rob iets tegen hem heeft. Rob antwoordt dat hij gewoon duidelijk moet zijn, zeggen wat hij vindt. Cees geeft vervolgens aan dat hij Rob weinig ziet doen, hij kan meer uit zichzelf doen. Het enigste wat Cees Rob ziet doen is zijn taken. En daar is Rob niet van gediend, je bent hier net 4 dagen en dan al conclusies trekken, je kent me nog niet eens! Volgens Cees zijn het waarnemingen en kan hij niet tegen enige feedback. Rob wordt steeds geïrriteerder en al snel volgt er een streamlock. Als er eenmaal beeld terug is zegt Cees dat hij nooit spontaan iets doet. Gisteren avond heeft hij bijvoorbeeld eten gemaakt voor de hele groep en niemand kwam hem helpen. Volgens Rob komt hij pas net kijken. Ik heb gisteren 8 uur op de akker gestaan voegt hij eraan toe. Cees zegt dat Rob gewoon doet alsof hij bezig is. Gast zegt Rob, je bent hier net 4 dagen! Cees antwoordt dat hij niet met gast aangesproken wil worden en zeker niet op die toon. En Rob wil niet commanderend aangesproken worden. Bedankt voor je boodschap en goede reis verder! Je bent gewoon een rare vogel. Dus je hebt wel wat tegen mij merkt Cees op, net zei je wat anders. Ik praat toch met je zegt Rob. Nou antwoordt Cees, Rob onderbreekt hem. Je bepaald niet hoe ik moet reageren. Het is toch ook MIJN Utopia of niet merkt Cees op. Ja antwoordt Rob, maar goed gezien man. Je bent hier pas 4 dagen. Vervolgens raakt Cees Rob aan bij zijn schouder en Rob merkt op dat hij van hem af moet blijven. Zou ik je nog een tip geven vraagt Cees. Maar Rob hoeft zijn tips niet. Gebruik wat minder nivea gaat Cees verder, niet invullen voor een ander. Want dat is wat je gedaan hebt. Rob lacht een beetje en Cees zegt dat hij voor een waarneming niemand hoeft te kennen. Ga alsjeblieft man zegt Rob gefrustreerd. De heren blijven vervolgens nog even in discussie en Cees merkt op dat hij maar eens iets gaat doen. Ja antwoordt Rob, ga maar eens iets doen jongen. Rob blijft vervolgens nog even om een sigaretje te roken. Vervolgens gaat hij ook iets doen…

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 16 reacties op dit artikel
 1. Toet at 18:53

  Heerlijk eindelijk een schoolmeester voor dat stelletje ongeregeld.Hij is nog schoon ook nu nog een vrouw van die leeftijd.Dit stel moet opgevoed worden .Zet hem op kees .En veel succes.

 2. Hannah at 18:03

  Go Cees!! Ik heb ook nog nooit gezien dat Rob hard aan het werk is. Nou ja, hard aan het werk om eelt op zijn zitvlak te kweken dat dan weer wel…..
  Wanneer begint hij nou eens met dat masseren?
  Rob heeft op iedereen commentaar en bedient iedereen ongevraagd van advies, maar kan zelf absoluut niet tegen kritiek.
  En hoezo vinden ze Cees te oud?? Is dat hun Utopia waar iedereen boven de zestig jaar maar een spuitje moet krijgen omdat je anders te oud bent voor hun ideale samenleving??
  De bewoners worden met de dag idioter!

 3. Mjo at 15:59

  Ik vind hier de reacties op Cees nogal gematigd. Als je op Facebook kijkt, wordt die Cees behoorlijk afgebrand.

  Ik geef 2 willekeurige reacties van op facebook, maar er zijn er vele meer, maar deze vond ik wel treffend :

  “zag je ‘m sluipen en spioneren die Kees met een C.., deed ie vandaag ook weer bij Rob en Wim, nadat ie een ruzie had gehad met Rob.,.stiekem en geniepig mannetje, irriteer me mateloos aan die man. ”

  “Zeurt alleen maar die Cees, vies ventje met zin snot vreten bah, en dan ook nog met z’n handen in het eten”

   • Mjo at 07:13

    Anneke, de 2 door mij geplaatste reacties zijn (nog) best netjes te noemen. Ik hou het ook graag netjes. En ja, op facebook zijn de reacties vaak heftiger.

    Op Facebook plaats je reacties op eigen verantwoordelijkheid. Maar ook daar kunnen (maar gebeurd zelden) reacties verwijderd worden / of ze blokken en zelfs tot een blokkade van je account leiden.

    Maar eerlijk gezegd, de reacties op Facebook zijn vaak heftiger, maar ook vaak eerlijker.

    PS: Maar ik ben een tegenstander van schelden en grof taalgebruik.

 4. Wil at 14:43

  Goed zo cees, eindelijk iemand die er wat van zegt,ROB VOORT ECHT NIKS UIT! interresant lopen doen, ERUIT Met die GAST !!!!!!!!!!

 5. Cor at 12:49

  Blijkbaar hebben een aantal bewoners niet in de gaten dat alles gevolgd kan worden via de streams ? wat nou pas 4 dagen in Utopia… Cees kijkt misschien al vanaf het begin? na 5 minuten zie je dat er een flinke groep alleen maar discussies aangaan of uitlokken .. om zelf maar zo weinig mogelijk uit te voeren. Je bent er heel snel uit hoor als iemand iets vindt… ” voordat ik op je opmerkingen inga… wat heb jij vandaag gedaan en bereikt wat waarde aan Utopia toevoegd en waar we trots op kunnen zijn? Dan blijft het heel lang stil denk ik zo maar…. ” laten we onze tijd niet verdoen met discussies zolang je nog geen enkele wezenlijke bijdrage (anders dan praten) aan Utopia hebt geleverd.

 6. Mjo at 12:36

  Het is dus wel duidelijk dat deze 2 heren, karakters hebben die behoorlijk gaan botsen.

  Eerlijk gezegd, ik ben van beiden niet gecharmeerd.

  @Maria ja, Cees mag dan wel gezien hebben op TV hoe Rob functioneert in Utopia, maar Cees mag gaan het proberen beter te doen. Dat moet ik eerst nog maar eens zien. De ervaring leert mij, dat alle nieuwkomers, geen enkele uitgezonderd, in het begin goede voornemens hebben, andere al langer zittende inwoners aanspreken op hun gedrag, maar vervolgens na enige tijd precies het zelfde gedrag vertonen. Ik vind dat prima, maar je mag als nieuwkomer ook wel een toontje lager zingen. Cees bereikt hier het averechtse mee, en niet alleen bij Rob.

  Bovendien, ik blijf het zeggen, de laatste tijd is Utopia niet leuk meer om naar te kijken.
  Elke bewoner heeft blijkbaar de opdracht gekregen, om elkaar dwars te zitten. Iedereen zeurt , kletst tegen en over elkaar. Dat gaat grandioos escaleren en totaal verkeerd aflopen, let op mijn woorden.

  • anneke at 12:44

   Zal Cees een eerlijke kans krijgen er waren nog een paar die hem te oud vinden gisteren in de uitzending is hij ook voor de gek gehouden van wege het slapen ondere andere door Naomi

   • Mjo at 13:28

    Ja idd, anneke, er werd gisteren gelachen toen Cees lag te slapen. o.a. door Naomi en nog 2 dames. Maar ik vond het ook wel komisch, die slapende Cees, en ja, ook ik heb gelachen. Is dat zo erg dan???

    We moeten nou niet op elk wissewasje zout gaan leggen, want dan wordt Utopia nog irritanter.
    Lachen is gezond en ze deden er niemand kwaad mee.

    Ja en weer een roker. Blijkbaar vindt men dat goed bij het uitzoeken/werven van de kandidaten. En heeft (Talpa/de regie) daar dus geen problemen mee, anders moet men voortaan alleen niet rokers casten. Zolang dit niet geval is, ophouden met zeuren over een roker.

 7. Ron de Weijze at 12:18

  Botsende karakters. Beiden met belangstelling voor managementfuncties. Cees met een bewezen staat van dienst, Rob zo te zien met een nog onvervuld verlangen. Waarheid en ethiek versus macht en politiek. Let the games begin! #interessant_utopia

 8. gina at 12:07

  Ja Rob is lui geboren hij uit zijn nest loopt Door voor een kop koffie en na buiten op bankje sigaretje roken en ff kijken komt nog iemand nee ff zitten ach wat ben ik moe van kijken.

 9. anneke at 12:02

  Zo te lezen is het weer gezellig daar , Rob kan niet tegen kritiek , hij heeft gister 8 uur op de akker gestaan dan is nog niet te zeggen dat hij bezig was.
  Cees hoeft niet aan gesproken worden voor GAST je bent net 4 dagen hier
  Net wat Cees zei tegen Rob je hebt wat tegen me ,dat kan wel kloppen hij zei wel op beeld dat hij hem niet mag.
  Hoe kan je iemand die er net is, Cees heeft hem thuis gezien hoe en wat hij deed (niks dus)
  Ze geven hem geen kans omdat hij ouder is dan de rest jongens en meiden het heet UTOPIA geen jong UTOPIA

 10. Maria at 11:51

  Ja Rob, Cees heeft ook afleveringen gezien waarin jij nhelemaal niks doet zoals iedereen die kijkt, het zou veel meer moeten gebeuren dat jij op je nummer gezet wordt, ga anders maar met Stefanie samen huilen op het bankje.
  Cee, ga gewoon door met wat je allemaal ziet en hoort, eindelijk eens iemand die er iets van zegt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *